3 °C

 
 
Tisztelet és megbecsülés jár az ápolóknak

- Kossuth Zsuzsanna hősies, önfeláldozó, emberséges cselekedete volt az alapköve a hazai ápolás fejlődésének - kezdte köszöntő beszédét Nádudvari Piroska, minőségügyekért felelős ápolási igazgatóhelyettes az első magyar főápoló emlékét őrző tábla előtt a Magyar Ápolók Napja alkalmából rendezett koszorúzási ünnepségen.

Újabb közmunkaprogram indul

Ötvenöt főt tervez foglalkoztatni a gyöngyösi önkormányzat a március 1-jén induló, és egy éven át tartó közfoglalkoztatási programban. A részletekről rendkívüli ülésen egyeztetett a város képviselő-testülete.

Miniszteri Elismerő Oklevél Fehérné Dudás Ibolyának

Kossuth Zsuzsanna születésnek évfordulója, február 19-e, a Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére 2014 óta az országgyűlés által is deklarált módon a Magyar Ápolók Napja.

Hangszert a kézbe!

A kínálat óriási: ütősök, fúvósok, pengetősök, billentyűsök - és mind kipróbálható a Mátra Művelődési Központban.

Négy millió forintra lenne szüksége az egyéves Györök Zente családjának ahhoz, hogy segíteni tudják a gyöngyösi kisfiú gyógyulását, aki SMA-ban (gerincvelő eredetű izomsorvadás) szenved.

Bővebben
Normatív határozatok

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2019. január 29-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

2/2019.( I.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. január 29-i ülésén rendeletet alkotott az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

1/2019.(I.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. január 29-i ülésén rendeletet alkotott A FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ-TÁMOGATÁSRÓL szóló 4/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

46/2018. (XII.14.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. december 13-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

44/2018.(XI.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. november 29-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Hinni kell az összefogásban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.02.03. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2019-02-03 10:28
 
  Szerző: Juhász Marianna
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az est végére mintegy kétmillió forint gyűlt össze a gyöngyösi önkormányzat által szervezett idei városbálon. A magánszemélyek, vállalkozók és cégek adományán az Almavirág Összefogás Értékteremtő Kereskedelmi Szociális Szövetkezet és a Gyöngyösi Diákokért Közalapítvány osztozik.

   
   

  - A városbál történetében egyedülálló, hogy egy szociális szövetkezet kapjon társadalmi összefogás révén anyagi támogatást. A közösség példaértékű tevékenységével hívta fel a figyelmet arra a sajátos munkára, amivel valóban a rászorulóknak nyújt segítséget - mondta köszöntőjében Hiesz György polgármester, a bál egyik fővédnöke, aki kiemelte: a rendezvény jellemzője, hogy a bálozók és a támogatók jóvoltából befolyt adományt mindig azok kapják meg, akiknek a legnagyobb szükségük van arra, hogy segítő kezet nyújtsanak feléjük. Éppen ezért idén sem feledkeztek meg azokról a nehéz körülmények között élő, de tehetséges diákokról, akiknek tanulmányi előmeneteléhez immár nem először járulhattak hozzá az adakozók.

   

  A Mátraaljai Munkaadók Egyesülete támogatásával megrendezett bál megnyitóján Hiesz György polgármester Aradi Máriának, az Almavirág szövetkezet alapítójának és Szekrényes Tamásnak, a diákokat segítő közalapítvány kuratóriumi elnöknek átadta azt az ajándékkártyát, ami az addig összegyűlt egymillió forintos adományt jelképezte. Ezt az összeget az este során a tombolaeladásból és egy árverésből származó további csaknem egymillió forint gyarapította.

   

  A város vezetőjét követően a támogatottak is köszönetüket fejezték ki a segítőknek. Aradi Mária elmondta: kezdeményezése, a Kincses-barlang elnevezésű szociális adományboltokat üzemeltető szövetkezet egyebek között azért lehet sikeres, mert mindig is hitt az összefogásban. A városbáli támogatásból pedig tovább bővítik a huszonöt divízióval működő szövetkezet tevékenységét. Egy varrodát szeretnének kialakítani, ahol használt ruhákból újat alkothatnak.

  Szekrényes Tamás, az immár megújult tagsággal működő Gyöngyösi Diákokért Közalapítvány újonnan megválasztott kuratóriumi elnöke pedig ígéretet tett arra, hogy a jövőben is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tehetséges, szorgalmas iskolások kibontakozását anyagi nehézségek ne gátolják.

   

  Az Orczy-kastélyban megrendezett városbálon a hagyományokhoz híven fiatal, helyi művészek, többek között Kákonyi Panna Kata, Szabó Cintia, valamint Debrei Zsuzsanna és Bot Gábor szórakoztatta a bálozókat, akik a Kékes étterem által felszolgált vacsora mellé a Mátrai Hegyközségi Tanács által felajánlott, fogásokhoz illő, mátrai borvidéki borokat kóstolhattak.

   

  A városbálban szintén fővédnökséget vállaló Jeffrey Chin, a Gyöngyösön gyárat építő Giant kerékékpárgyártó cég európai divízióvezetőjének felajánlásával az adakozó közönség egy offroad kerékpárra licitálhatot. Az árverésből származó 400 ezer forint szintén a jótékonysági összeget gyarapította. A bál történetének első árverésén Szabó-Lukovszki Boglárka, a B-Club Spinning terem tulajdonosa ajánlotta a legmagasabb összeget a terepkerékpározásra tervezett bicikliért.

  Városbál 2019

   
  98 kép
  Dátum: 2019-02-03 10:25:00
   


  Közösségi funkciók