3 °C

 
 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. július 1. napjától a központi orvosi ügyelet hívószáma megváltozik!

Gyöngyösön és Egerben rendezik a Diákolimpia IV. korcsoportos döntőjét az összevont labdajátékok versenyszámaiban. Városunk a kézilabda, a röplabda és a leány labdarúgás versenyeinek ad otthont.

Szúnyoggyérítés a városban

Szúnyoggyérítést végeznek Gyöngyös és Mátrafüred területén 2019. június 24-én a napnyugta utáni órákban.

Betyár ballagás

A Mátraháza-Sástón megrendezett első Mátrai Betyár Ballagás jól illeszkedett a „négyévszakos Mátra” koncepciójába, pontosabban szólva gyakorlatába.

Permetezik a platánfákat

A platánfák lemosó permetezését végzik a városban június 19-e és 23-a között.

Bővebben
22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

19/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2018. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

18/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS TELEPÜLÉSKÉPE VÉDELMÉRŐL szóló 16/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

A közbiztonság javítása érdekében hozott döntéseket a testület

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.12.14. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Új térfigyelők kamerákról és a déli iparterületre vezető kerékpárút tervezéséről is döntött idei utolsó ülésén Gyöngyös képviselő-testülete, amely számos kitüntetés odaítéléséről is döntött.

   

  Tizenhét új kamera figyeli majd a közterületeket

  Közel hetvenre bővül a közterületeket figyelő kamerák száma a városban, miután a gyöngyösi képviselő-testület decemberi ülésén tizenhét új kamera helyét hagyta jóvá. Az éjszakai felvételek készítésére is alkalmas térfigyelő rendszer működtetésének célja elsősorban a lakosság és a városba látogatók szubjektív közbiztonságérzetének növelése, a Rendőrség bűnüldöző munkájának segítése, a közterület általános rendjének biztosítása.

  Bővül a közterület-felügyelet létszáma

  A képviselő-testület részletes beszámolót hallgatott meg a városrendészet jelenlegi működéséről, és intézkedési tervet fogadott el a közterület-felügyelet hatékonyságának növelése érdekében. A 11 pontból álló javaslatcsomag elfogadása mellett a városrendészet létszámának bővítésével is egyetértettek a képviselők. A közterület-felügyelet létszáma két fővel bővülhet jövőre.

  Új kerékpárút tervezésébe kezdenek

  Új kerékpárút épül a város és a déli iparterület között. A kerékpárút megépítésének költségeit a Mátraaljai Munkaadók Egyesületének tagjai biztosították, miután éltek az önkormányzat által teremtett lehetőséggel helyi adójuk egy százalékának címkézésére. A képviselő-testület a beérkezett árajánlatok alapján kiválasztotta azt a céget, amely megtervezheti az új kerékpárutat. Az út pontos nyomvonala a tervezés során dől majd el.

  Tájékoztatók, tervek, beszámolók

  A képviselők beszámolót hallgattak meg a közművelődési megállapodások teljesítéséről, és elfogadták a 2019-re szóló megállapodások megkötéséről szóló terveket a Mátra Honvéd Kaszinóval és a Kolping Család Egyesülettel. Ugyancsak elfogadták a roma és a ruszin nemzetiségi önkormányzat 2018-as működéséről szóló tájékoztatót, valamint az önkormányzat 2019-re szóló belső ellenőrzési tervét és a képviselő-testület jövő évi munkatervét, és azt is jóváhagyták, hogy az önkormányzat és intézményei jövőre összesen húsz megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztassanak január elsejétől.

  Új zongorát vásárolhat a zeneiskola

  A képviselő-testület közel 800 ezer forinttal járult hozzá a Pátzay János Katolikus Zeneiskola zongorabeszerzéséhez. Az intézmény egy 4 és fél millió forint értékű zongora megvásárlását tervezi, melyhez a fenntartó Egri Főegyházmegye mellett többek között a 2017-es gyöngyösi operagála nézői is hozzájárultak. Az önkormányzat a hiányzó 780 ezer forintot biztosítja a hangszer megvásárlásához. A testület 40 ezer forinttal járult hozzá az Autista Segítő Központban tanuló gyermekek karácsonyi ünnepségével kapcsolatos költségeihez.

  Kitüntetések, elismerések

  Számos kitüntetés odaítéléséről döntött idei utolsó ülésén a város képviselő-testülete. A grémium az év sportszakemberének járó elismeréssel Veress Andrást, a Mátrai Erőmű Búvárklub uszonyosúszó szakedzőjét tüntette ki. Veress András 1994 óta irányítja a klub uszonyosúszóinak felkészülését, tanítványai az elmúlt 24 évben 250 egyéni, és 25 váltó magyar bajnoki címet szereztek. Edzőként elért nemzetközi eredményei között 1 felnőtt és 4 junior világbajnoki cím, 4 felnőtt és 6 junior Európa-bajnoki arany-, 6 ezüst- és 12 bronzérem jelzi munkájának eredményességét. Az Év Férfi Sportolója kitüntetést tanítványának, Mozsár Alexnek ítélte oda a testület. Mozsár Alex kétszeres junior világbajnok uszonyosúszó, aki 2018-ban első alkalommal szerepelt a felnőtt mezőnyben, újoncként a világkupán egy ezüst- és két bronzérmet szerzett, a világbajnokságon pedig a magyar váltó tagjaként harmadik helyezést ért el. Az Év Utánpótlás Fiú Sportolója címet Magda Boldizsár, a Parafa Úszóklub 13 éves versenyzője kapta. Magda Boldizsár 2018-ban 19 nemzetközi és hazai versenyen indult, amelyeken összesen 69 – köztük 44 arany - érmet szerzett. Korosztályos országos csúcstartó 50-, 100- és 200 méteres gyorsúszásban. 2018-ban elnyerte a Magyarország Jó Tanulója, Jó Sportolója kitüntető címet. Az év utánpótlás lány sportolójának a 17 éves Csiszár Vivient választották a képviselők. Csiszár Vivien a GYÖTRI Triatlon Klub és a Gyöngyösi Atlétikai Klub színeiben sportol, tereptriatlonban ifjúsági magyar bajnok. Idén a kékestetői hegyifutó országos bajnokságon ifjúsági kategóriában első helyet szerzett, és két világbajnokságon is eredményesen szerepelt. 2018-tól a hegyifutó magyar válogatott tagja. Az Év Utánpótlás Csapata címet a Berze Nagy János Gimnázium országos bajnok, V. korcsoportos fiú strandröplabda csapata érdemelte ki a grémiumtól. A csapat tagjai: Ivády Kristóf, Kerek Dominik, Kupás Lőrinc Pál, Nagy Kristóf Gergő és Végh Márk. A kitüntetéseket 2019. januárjában, ünnepéles keretek között adják át.

  Ugyancsak az idei utolsó ülésen döntöttek a képviselők a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetés odaítéléséről. Az elismerést a 33 éve könyvtárosként dolgozó Begovné Kasza Ágnes, a Vachott Sándor Városi Könyvtár gyermekkönyvtárának vezetője és Bolyky József, a Pátzay János Zeneiskola egykori igazgatója, zenetanár és karnagy veheti majd át a magyar kultúra napja alkalmából rendezendő városi ünnepségen.

  A fiatalok teljesítményét elismerő kitüntetések közül a Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért elnevezésű kitüntetést Veres Tamásnak, a Berze Nagy János Gimnázium 12. A osztályos tanulójának ítélte oda a grémium, amely a Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért kitüntetést Tolmayer Annának adta, aki a Berze Nagy János Gimnáziumban megszerezett érettségije után a bristoli egyetemen szereztt művészettörténet diplomát. Gazdára talált a Gyöngyösi Fiatalok a Közösségért kitüntetés is, amelyet Spisák Bence, a Gyöngyös Városi Diáktanács alapítója és volt elnöke vehet majd át a városi diáknap alkalmából.

  A város képviselő-testülete két megyei elismerés odaítélésére is javaslatot tett. A Heves Megyei Rendészeti és Közbiztonsági díjra dr. Zólyomi Géza tűzoltó ezredest, a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjét terjeszti fel a grémium, míg a Heves Megyei Klímabarát díjra az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusát javasolja.


  Közösségi funkciók