3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

A gyöngyösi főiskola nemet mond az integrációra

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.16. péntek
 
Utoljára módosítva: 2012-11-16 11:01
 
  Újság: Gyöngyösi Városi Televízió
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A gyöngyösi főiskola rektora állítja: semmi sem indokolja, hogy integrációra kényszerítsék az intézményt. A gazdálkodás stabil, és a hallgatói létszám sem csökkent vészesen.

   

  Sajtóértesülések szerint felmerült a szaktárcánál a gyöngyösi és másik három - általuk gyengén teljesítőnek tartott - főiskola integrációjának lehetősége. A főiskola rektora a híresztelés kapcsán úgy fogalmazott: a főiskolának nincsenek az alapvető működését érintő pénzügyi gondjai.

  Mint Dr. Magda Sándor fogalmazott: a több mint 40 százalékosos költségvetési elvonás ellenére is meg tudták őrizni a pénzügyi egyensúlyt, szemben például a szolnoki, nyíregyházi vagy épp a bajai főiskolával.

  A hallgatói létszám kapcsán a főiskola rektorhelyettese úgy vélte: ez a probléma korántsem csak a Károly Róbert Főiskolát érinti. Helgertné Dr. Szabó Ilona elmondta: a 2012. évi felvételi során a legnagyobb hallgatólétszám-csökkenést elszenvedő 10 intézményben nincs is benne a KRF.

  - Ez részben demográfiai okokra vezethető vissza, részben erre visszahat, hogy egyre kevesebb képzésben lehet finanszírozott helyekre bekerülni. Nyilván, ha a támogatott helyek száma tovább fog csökkenni, az a jelentkezők számának további csökkenéséhez is vezet, országos szinten - jelentette ki a rektorhelyettes.

  A hallgatók idegennyelv-tudásának hiányáról a rektorhelyettes elmondta: a helyzet követi az országos átlagot, ráadásul a KRF-en fejlődő tendenciát mutat.

  A jövőről szólva Dr. Magda Sándor végezetül megjegezte: nem tartják kizártnak a szorosabb együttműködést több nagy egyetemmel, de csakis a társintézményi szinten, semmiképp sem integrálódva.


  Közösségi funkciók