3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

A szocialisták nagyobb önállóságot adnának az önkormányzatoknak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.15. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Ellehetetleníti Heves megye oktatási-, egészségügyi- és szociális ellátását a kormány – állítja az MSZP megyei elnöke. Sós Tamás gyöngyösi sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy pártja megkezdte 2014-es kormányprogramjának kidolgozását, amelyben nagyobb önállóságot biztosítanának az önkormányzatoknak.

   

  Az elmúlt két évben a kormány szétverte az utolsó közösségszervező erőt, az önkormányzatokat – fogalmazott Gyöngyösön Sós Tamás, aki szerint a települések most sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint két évvel ezelőtt. Úgy vélte: megszűnik az autonómiájuk, az eszközrendszerük a minimálisra szűkül, a települési polgármesterek pedig raktárosi, gondnoki és számlafizetési feladatokat fognak ellátni, amivel az önkormányzatok valódi funkciója szűnik meg.

  Sós Tamás szerint az egészségügyi-, oktatási és szociális feladatokra GDP arányosan most olyan keveset költ a kormány, mint a rendszerváltás óta soha, ezt pedig a megye kormánypárti politikusai szótlanul nézik.

  Hiesz György, a párt gyöngyösi elnöke és frakcióvezetője szerint nem jobb a helyzet Gyöngyösön sem, ahol az elmúlt két évben csak a korábbi ciklusban elnyert pályázatokat valósították meg, miközben Eger és Hatvan több tízmilliárdos nyertes pályázatokat tudhat magáénak. Hiesz György arról is beszélt: a város gazdasági helyzete ugyan nehéz, de az elmúlt két év bebizonyította, hogy a hiány kezelhető.


  Közösségi funkciók