3 °C

 
 
A láb mindig kéznél van

Az autómentes nap programjaiba illesztve rendezték meg idén is a szüreti futónapot és Kömlei Károly emlékfutást.

Ruszinokért kitüntetés az alpolgármestereknek

„Ruszinokért” kitüntetést adományozott a Gyöngyösi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat Kévés Tamás és dr. Tatár László alpolgármestereknek.

Zöld dzsungel a gyöngyösi kórház gyermekosztályán

Ajándék a 180 éves kórháznak: egyedi dekorációk a vizsgálókban és a váróhelyiségekben.

Meghosszabbítva: szeptember 30-ig fizethetők be a helyi adók

Tájékoztatjuk, hogy a 2018. II. félévi helyi- és gépjárműadó fizetési kötelezettséget tartalmazó fizetési értesítő postázásában, valamint az elektronikus ügyintézésben tapasztalható problémák és időbeni csúszás miatt a szeptember 17-i adóbefizetési határidőt 2018. szeptember 30-ig meghosszabbítjuk.

Új ipari terület kialakítása Gyöngyösön

Hatszázmillió forintból alakíthat ki új ipari területet Gyöngyös városa a településtől délkeleti irányban fekvő ipari övezetben. A 2018. 09. 01-én indult projekt keretében Gyöngyösön egy új ipari terület létesül, ami szükséges a város és a térség további gazdasági fejlődéséhez, valamint a betelepülni kívánó vállalkozások térségbe vonzásához.

Bővebben
37/2018.(VIII.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. augusztus 30-i ülésén rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította - a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) és - a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 18/2016. (V.27.) önkormányzati rendeleteket.

36/2018.(VIII.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. augusztus 30-ai ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2018. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Településrendezési eszközök módosítása

Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testülete 136/2018. (III.28.) önkormányzati határozata alapján a „Déli külhatár utca - Kenyérgyár utca közötti 3968/1-2, 3969/1-2 és 3969/5-13 hrsz-ú földrészletek” részterületre vonatkozóan környezeti értékelés készült.

35/2018.( VII.11.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. július 10-ei ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Határozatok 2018-06-28

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2018. június 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

Bővebben

Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.06.29. péntek
 
Utoljára módosítva: 2018-06-29 15:38
 
  Szerző: Pifkó Tamás
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Átadták a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetéseket az önkormányzat és a Bugát Pál Kórház közös szervezésében megrendezett Semmelweis-napi ünnepségen a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban. Az elismerést idén Előházi Irén, a Bugát Pál Kórház főnővére, valamint ifj. dr. Rechtorisz László háziorvos vehette át Hiesz György polgármestertől.

   
   

  A Bugát Pál Kórház 2018-ban fennállása 180. évfordulóját ünnepli, míg az anyák megmentőjeként számon tartott Semmelweis Ignác éppen 200 évvel ezelőtt született – ez a két évforduló adott különös jelentőséget az idei Semmelweis-napi ünnepségnek, amelyet az elmúlt évek hagyományai szerint az önkormányzat és a város kórháza közösen ünnepelt a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban.

  Semmelweis Ignác kora géniusza volt, akinek nemzetünk nagyjai között a helye – mondta ünnepi beszédében dr. Tatár László alpolgármester, aki a kormány egészségügyi tevékenységét méltatva kiemelte: az elmúlt években az egészségügy infrastrukturális fejlesztése mellett a kormány célul tűzte ki az orvosok itthon tartását illetve hazacsábítását, az egészségügyi dolgozók társadalmi és anyagi megbecsülésének növelését, és további strukturális átalakításokat terveznek az egészségügyi ellátás színvonalának növelése érdekében. Az alpolgármester kiemelte: az egészségügy fejlesztése helyi szinten is folytatódik, a Bugát Pál Kórházban az elmúlt években több mint három és fél milliárd forintos támogatással valósultak meg fejlesztések, és bár számos nehézséggel küzd, de a városban közmegelégedésre működik az egészségügyi ellátás minden szintje.

  Semmelweis-nap 2018

   
  14 kép
  Dátum: 2018-06-29 15:31:00
   

  A Semmelweis-napi ünnepségen találtak gazdára a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetések, amelyeket Előházi Irén, a Bugát Pál Kórház főnővére és ifj. dr. Rechtorisz László háziorvos vehetett át Hiesz György polgármestertől.

  Előházi Irén a középiskolai tanulmányai befejezése után, 1975. július 1-től, immár negyvenhárom éve dolgozik a Bugát Pál Kórházban. Több évtizede főnővérként irányítja a sebészeti osztály munkáját. Jelenleg az invazív mátrix osztály ápolásvezetője, amelynek kialakításában és működtetésében elévülhetetlen érdemeket szerzett. Komplex módon ők látják el a sebészet, a szemészet és a fül-orr-gégészet ápoltjait is. Dr. Rechtorisz László orvos házaspár gyermekeként végezte el a Semmelweis Egyetemet, majd a Bugát Pál Kórházban kezdett dolgozni. 2005-ben vette át édesapja háziorvosi praxisát, azóta háziorvosként látja el a gyöngyösi betegeket.

  Az önkormányzati elismerések átadása után a kórház dicséretei találtak gazdára. Wiltner Sándor-díjat vehetett át Weisz Péter főigazgatótól Kelemen János, Dr. Reinelt Ákos pedig főorvosi kinevezést kapott. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara gyöngyösi helyi szervezete Német Erzsébet gyöngyöshalászi védőnőt díjazta Semmelweis Elismerő Oklevéllel. Igazgatói dicséretben a kórház több mint ötven dolgozója részesült. Weisz Péter főigazgató ünnepi beszédében úgy fogalmazott: Semmelweis Ignác öröksége az elkötelezettség, a hit és a szaktudás gyakorlása, amelyhez a gyöngyösi kórház dolgozói is tartják magukat.


  Közösségi funkciók