3 °C

 
 
A platánfákat permetezik

A városban lévő platánfák lemosó permetezését végzik a szakemberek 2018. július 20. és 31. között.

Szúnyogot irtanak a városban

Szúnyoggyérítést végeznek Gyöngyösön július 23-án a napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezést a rá következő napokban végzik el a szakemberek.

"Korlátok nélkül" - akadálymentesítő program mozgáskorlátozottak számára

Mozgáskorlátozott személyeknek indít infokommunikációs akadálymentesítő programot a Mozgáskorlátozottak Egyesületének Országos Szövetsége. A projekt célja a társadalmi felzárkóztatáson kívül a közszolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása, az önálló ügyintézés és életvitel lehetőségének megteremtése.

Több médiumban is valótlan információ jelent meg a gyöngyösi Szent Bertalan-templom toronysisakjainak korszerűsítését célzó beruházással kapcsolatosan. A sajtóorgánumok állításával ellentétben nem lesz kávézó a templom déli tornyában.

Történelmi pillanat

Helyére emelték a Szent Bertalan-templom északi tornyának új sisakját. A 17 tonnás ácsszerkezetet egy óriási daru segítségével több mint harminc méter magasra emelték a szakemberek, ami egyedülálló mérnöki teljesítménynek számít.

Bővebben
Településrendezési eszközök módosítása

Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testülete 136/2018. (III.28.) önkormányzati határozata alapján a „Déli külhatár utca - Kenyérgyár utca közötti 3968/1-2, 3969/1-2 és 3969/5-13 hrsz-ú földrészletek” részterületre vonatkozóan környezeti értékelés készült.

35/2018.( VII.11.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. július 10-ei ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Határozatok 2018-06-28

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2018. június 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

34/2018. (VI.29) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. június 28-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

33/2018.(VI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. június 28-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTEMETŐK HASZNÁLATÁRÓL SZÓLÓ 17/2016.(V.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.06.29. péntek
 
Utoljára módosítva: 2018-06-29 15:38
 
  Szerző: Pifkó Tamás
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Átadták a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetéseket az önkormányzat és a Bugát Pál Kórház közös szervezésében megrendezett Semmelweis-napi ünnepségen a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban. Az elismerést idén Előházi Irén, a Bugát Pál Kórház főnővére, valamint ifj. dr. Rechtorisz László háziorvos vehette át Hiesz György polgármestertől.

   
   

  A Bugát Pál Kórház 2018-ban fennállása 180. évfordulóját ünnepli, míg az anyák megmentőjeként számon tartott Semmelweis Ignác éppen 200 évvel ezelőtt született – ez a két évforduló adott különös jelentőséget az idei Semmelweis-napi ünnepségnek, amelyet az elmúlt évek hagyományai szerint az önkormányzat és a város kórháza közösen ünnepelt a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban.

  Semmelweis Ignác kora géniusza volt, akinek nemzetünk nagyjai között a helye – mondta ünnepi beszédében dr. Tatár László alpolgármester, aki a kormány egészségügyi tevékenységét méltatva kiemelte: az elmúlt években az egészségügy infrastrukturális fejlesztése mellett a kormány célul tűzte ki az orvosok itthon tartását illetve hazacsábítását, az egészségügyi dolgozók társadalmi és anyagi megbecsülésének növelését, és további strukturális átalakításokat terveznek az egészségügyi ellátás színvonalának növelése érdekében. Az alpolgármester kiemelte: az egészségügy fejlesztése helyi szinten is folytatódik, a Bugát Pál Kórházban az elmúlt években több mint három és fél milliárd forintos támogatással valósultak meg fejlesztések, és bár számos nehézséggel küzd, de a városban közmegelégedésre működik az egészségügyi ellátás minden szintje.

  Semmelweis-nap 2018

   
  14 kép
  Dátum: 2018-06-29 15:31:00
   

  A Semmelweis-napi ünnepségen találtak gazdára a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetések, amelyeket Előházi Irén, a Bugát Pál Kórház főnővére és ifj. dr. Rechtorisz László háziorvos vehetett át Hiesz György polgármestertől.

  Előházi Irén a középiskolai tanulmányai befejezése után, 1975. július 1-től, immár negyvenhárom éve dolgozik a Bugát Pál Kórházban. Több évtizede főnővérként irányítja a sebészeti osztály munkáját. Jelenleg az invazív mátrix osztály ápolásvezetője, amelynek kialakításában és működtetésében elévülhetetlen érdemeket szerzett. Komplex módon ők látják el a sebészet, a szemészet és a fül-orr-gégészet ápoltjait is. Dr. Rechtorisz László orvos házaspár gyermekeként végezte el a Semmelweis Egyetemet, majd a Bugát Pál Kórházban kezdett dolgozni. 2005-ben vette át édesapja háziorvosi praxisát, azóta háziorvosként látja el a gyöngyösi betegeket.

  Az önkormányzati elismerések átadása után a kórház dicséretei találtak gazdára. Wiltner Sándor-díjat vehetett át Weisz Péter főigazgatótól Kelemen János, Dr. Reinelt Ákos pedig főorvosi kinevezést kapott. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara gyöngyösi helyi szervezete Német Erzsébet gyöngyöshalászi védőnőt díjazta Semmelweis Elismerő Oklevéllel. Igazgatói dicséretben a kórház több mint ötven dolgozója részesült. Weisz Péter főigazgató ünnepi beszédében úgy fogalmazott: Semmelweis Ignác öröksége az elkötelezettség, a hit és a szaktudás gyakorlása, amelyhez a gyöngyösi kórház dolgozói is tartják magukat.


  Közösségi funkciók