3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

A gyöngyösi hegyközség nem ért egyet a törvény tervezett módosításával

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.15. csütörtök
 
 
  Újság: Gyöngyösi Városi Televízió
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A készülődő hegyközségi törvényről egyeztettek a Mátrai Borvidék tisztségviselői, borászai, valamint Gyöngyös és Hatvan országgyűlési képviselője. Az álláspontok több területen eltértek, de abban mindenki egyetértett, hogy bizonyos változtatásokra szükség van.

   

  Az új hegyközségi törvény tervezete három területen tartalmaz jelentős változtatásokat: egy-egy hegyközséghez nagyobb terület tartozna, a hegybíró szerepe függetlenné válna, a nagyobb gazdálkodók pedig nagyobb szavazati aránnyal rendelkeznének – ismertette a főbb pontokat az egyeztetésen Balázs József, a térség országgyűlési képviselője.

  A Mátrai Hegyközségi Tanács ezekkel a változtatásokkal nem ért egyet, sőt új törvény alkotását sem tartják szükségesnek. Nyilas János, a tanács elnöke szerint néhány változtatásra ugyan szükség van, de az utoljára 2008-ban módosított törvény jól működik a gyakorlatban.

  Balázs József azt mondta: a véleményeket meghallgatják, és azok ismeretében még változtathatnak a törvénytervezeten, hiszen azt egyelőre még nem fogadta el a Parlament, a főbb pontokban azonban elkerülhetetlennek tartja a tervezett változtatásokat. Egyébként az egyeztetések a törvénytervezet parlamenti vitájáig folyamatosan zajlanak az érintett szervezetek és a kormány között - tette hozzá.


  Közösségi funkciók