3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Az állam működteti a gyöngyösi iskolákat

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.14. szerda
 
Utoljára módosítva: 2012-11-14 15:08
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Mégsem vállalja az általános iskolák működtetését a gyöngyösi önkormányzat – így döntött keddi rendkívüli ülésén a város képviselő-testülete. A téma már harmadszor szerepelt a képviselők előtt.

 

Szeptemberben döntöttek először a képviselők az iskolák jövő évi működtetéséről, akkor úgy határoztak, hogy abban az esetben vállalják az ezzel járó feladatokat, ha ismertek lesznek a költségvetés számai, majd októberben arról döntöttek, vállalják az iskolák működtetését, közben azonban új fejlemények merültek fel, így most újratárgyalták az ügyet.

Faragó László, polgármester elmondása szerint időközben világossá vált, hogy az önkormányzat semmilyen feladatfinanszírozásra nem számíthat a kormánytól, ez pedig teljesen új helyzetet teremtett, a mostani döntést pedig a november 15-ig meghosszított határidő tette lehetővé.

Az iskolák további működtetése közel 350 millió forint plusz kiadást jelentene éves szinten, ez pedig Hiesz György szocialista frakcióvezető szerint is túl nagy teher az önkormányzatnak a várható pénzbeli elvonások fényében.

A képviselő-testület végül tíz igen szavazat, egy nem és egy tartózkodás mellett döntött a működtetési feladatok átadásáról, de ezt a határozatát később még egy alaklommal felülvizsgálhatja, az állam ugyanis az önkormányzat által megadott adatok ismeretében fogalmazza majd hozzájárulási igényeit, ezt követően pedig az önkormányzatnak nyolc napja lesz, hogy megerősítse vagy felülbírálja mostani döntését.


Közösségi funkciók