3 °C

 
 
30/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

29/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Szociális munka: az önmegvalósítás nem elég

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.13. kedd
 
Utoljára módosítva: 2012-11-13 15:15
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Dr. Juhász Györgyné vehette át a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést. Az Elfogadás-díjat a Mátra SM Klub kapta.

 

A Szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen vette át a „Gyöngyös Város Szociális Ügyéért” kitüntetést dr. Juhász Györgyné, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gyöngyösi csoportjának vezetője.

 

A Mátra Művelődési Központban egybegyűlt ünneplőket Bozsik István alpolgármester köszöntötte, egyebek mellett hangsúlyozva: ma Magyarországon a lakosság egyharmada küszködik valamilyen, a szociális rendszer általi kezelést igénylő problémával. Ez a tény is felértékeli a területen dolgozók munkáját.

 

- Önök egyre szűkülő lehetőségek között küzdenek azért, hogy mosolyt varázsoljanak rászoruló embertársaik arcára. Azt el kell fogadni, hogy a társadalom egyes rétegei között vannak különbségek és feszültségek, de ennek elfogadása nem jelenthet beletörődést. Önök nap mint nap elkötelezetten, együttérzéssel fáradoznak azon, hogy mosolyt varázsoljanak a rászorulók arcára. Az önök munkája több, mint munka: ez szolgálat - méltatta a szakterületen dolgozókat Bozsik István.

Dr. Juhász Györgyné Bozsik István alpolgármestertől vette át a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést
Fotó: Czímer Tamás

A díjat átvéve dr. Juhász Györgyné arról beszélt: manapság divatos a \"valósítsd meg önmagad\" felfogás és viszonyulás a világhoz, de ez önmagában kevés.

- Fontos az önmegvalósítás, de ezzel nem lehet vége a mondatnak. Mert nem lehet öncél, és mert egyedül nem megy. A Máltai Szeretetszolgálat legfontosabb gondolata, hogy szeresd felebarátodat, mint önmagadat. A Máltai Szeretetszolgálat ennek szellemében dolgozik - sorolta a kitüntetett, hangsúlyozva azt is: bár ő vette át az elismerést, de az a Máltai Szeretetszolgálat Gyöngyösi csoportjának, tágabban értelmezve a szervezet minden tagjának és segítőjének elismerése.

Elfogadás-díj a Mátra SM Klubnak

A városi ünnepségen adták át immár negyedik esztendőben az Elfogadás-díjat, amit olyan személyek és szervezetek elismerésére alapítottak, akik tartós eredményt elérve dolgoznak a valamilyen hátránnyal élő embertársaik életkörülményeinek javításáért.

Az idei volt az első alkalom, amikor nem személy, hanem közösség kapta az Elfogadás-díjat: a Mátra SM Klub.

 
Az Elfogadás-díjat a Mátra SM Klub nevében a szervezet titkára, Kádár Éva (balról) vette át Maka Piroskától
Fotó: Czímer Tamás

A csoport nevében a kitüntetést Kádár Éva, a klub titkára vette át. Mint fogalmazott: a klubnak mintegy 18 tagja van, rendszeres összejöveteleiken gyógytornára járnak, de ezen túlmenően is \"együtt maradnak\", mert egymás társaságában felszabadultan, a problémákat megbeszélve, feldolgozva tölthetik az idejüket, s ez újra és újra erőt ad a mindennapokhoz.

 

Ahol szegénység van, ott nagy a szükség, ahol szükség van, ott pedig elkél a segítség. Legyen az egy meleg kabát, egy forró leves vagy játék a gyerekeknek. Szükség van azokra az emberekre, akik felmérik, hol kell segíteni és igyekeznek a kívánságokat teljesíteni. Ilyen ember dr. Juhász Györgyné – fogalmazott pohárköszöntőjében dr. Réthy Béla alpolgármester hozzátéve: a kitüntetett példája is bizonyítja, segíteni csak önzetlenül lehet.


Közösségi funkciók