3 °C

 
 
30/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

29/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Tilos a bónuszvédelem

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.13. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Megtiltotta a bonusvédelmi biztosítások árusítását a PSZÁF. Több biztosítónak januárban új díjakat kell hirdetnie.

   

  Négy biztosítónak és egy alkusznak megtiltotta a bonusvédelmi biztosítás nyújtását, két további biztosítót pedig a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) díjhirdetési hiányosságainak pótlására kötelezett a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) - közölte a hatóság az MTI-vel.

  A tiltás a Genertelre, a Generali-Providenciára, KÖBÉ-re, a Wáberer Hungáriára és egy független biztosításközvetítőre, a Netrisk Első Online Biztosítási Alkusz Zrt.-re vonatkozik. A bonusvédelmi biztosítás a biztosított károkozása esetén is a meglévő bonusfokozata megtartását, vagy az annak romlásából adódó díjfizetési kötelezettség ellensúlyozását szavatolja.

  Az ilyen konstrukció ellentétes a bonus-malus rendszer alkalmazásával, a kgfb-hez kínált jogellenes kiegészítő terméknek minősül, és megsérti a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról rendelkező törvényt - állapította meg a PSZÁF.

  A KÖBÉ-t arra is kötelezte a PSZÁF, hogy több táblázatát november 16-án, kijavítva tegye közzé. A Signal Biztosítónak is korrigálnia kell, és ugyancsak november 16-án közzétennie a személygépkocsikra vonatkozó kedvezmények és díjkorrekciók feltételeit. A K&H biztosítónak pedig a tarifája casco kedvezményre, valamint vagyonbiztosítási kedvezményre vonatkozó részét kell újra közzétennie.

  Több biztosítónak, amely a bonus-malus díjszorzóikat jogsértő módon tette közzé, január 2-án új tarifát kell hirdetnie.

  Egymillió forintos bírsággal sújtotta a PSZÁF az Aegon Magyarország Általános Biztosítót, mivel ugyanazt a díjhirdetési hibát követte el, mint egy évvel korábban. A társaság díjtarifájának egyik korrekciós tényezőjénél ugyanis a szöveges leírás szerint nem, a kiegészítő táblázat szerint viszont jár kedvezményesen korrigált díj a gazdálkodó szervezeteknek.

  Kétmillió forint bírságot kell megfizetnie a Wáberer biztosítónak, mivel - a jogszabályi előírást megszegve - október 30-ig honlapján nem tette közzé a következő évre vonatkozó kgfb-díjtarifáit, továbbá díjhirdetménye több szempontból is kifogásolható volt. A Wáberer emellett nem árusíthatja tovább a Sofőr Felelősségbiztosítás (Bónuszőr) elnevezésű termékét.

  Vezetői levélben tájékoztatta a PSZÁF a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökét arról, hogy egyes biztosítók (bizonyos feltételek teljesülése esetén) ingyenes kgfb-szerződést kínálnak, míg mások a kgfb-szerződéshez ingyenesen kiegészítő biztosításokat adnak. Ez a gyakorlat a kgfb díján alapuló baleseti adó - illetve egyes nem-életbiztosításoknál a biztosítási adó - kapcsán a felügyelet álláspontja szerint adójogi kérdéseket vet fel.

  A PSZÁF döntésével összhangban a netrisk.hu megszüntette az érintett biztosítók bonusvédelem termékeinek forgalmazását - közölte az online alkusz az MTI-vel. Közleményükben hozzátették, hogy a netrisk.hu portálon a választott biztosítótól függetlenül, ingyenesen volt elérhető a bonusvédelem. A CLB független alkusz cég arra hívta fel a figyelmet, hogy a bonusvédelmi biztosítás tiltása a négy biztosító mellett akár több tízezer olyan ügyfelet érint, akik éppen e kedvezmény miatt már meg is kötötték az új kgfb szerződésüket. Ezeket már nem lehet felbontani, ugyanis ezt is tiltja a törvény - fűzték hozzá.


  Közösségi funkciók