3 °C

 
 

A pünkösdi hétvégén már a kültéri medencék is használhatók a gyöngyösi strandon, ahol május 19-étől az ötven méteres úszómedence és a gyermekmedence is várja a fürdőzni vágyókat.

Felkerültek a tűzcsapokra azok az ivócsapok, amelyeket az egyre gyakoribb hőségriasztások esetére szerzett be a gyöngyösi önkormányzat. A hat ivócsap mellett hét ivókút is található a városban.

A Molnár és Fiai Pincészet 2017-es évjáratú olaszrizlingjét választotta Gyöngyös Város 2018. Évi Borának a neves borászokból és közéleti személyiségekből álló zsűri a városháza dísztermében. Idén először megválasztották a polgármester borát is, amely a Bárdos és Fia Pincészet 2017-es évjáratú furmintja lett.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2018. május 17-én, csütörtökön, eső esetén május 18-án, pénteken 16 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Határvadász képzés

Az Országos Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályainak állományába járőrtárs beosztás betöltésére. A Heves megyei toborzó csoport tagjai 2018. május 16-án 10 óra és 12 óra között Gyöngyösön, a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán várják azokat, akik szeretnének információt kérni a határvadász-képzésről.

Bővebben
22/2018.(IV.27.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. április 26-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2018. (IV.27.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. április 26-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

20/2018.(IV.27.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. április 26-ai ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2018. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

19/2018.(IV.27.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. április 26-i ülésén rendeletet alkotott A TELEPÜLÉSI HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁSOKRÓL szóló 11/2014. (IV.25.) önkormányzati rendelet módosításáról.

18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. március 28-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL.

Bővebben

Évértékelés díjátadóval

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.01.26. péntek
 
Utoljára módosítva: 2018-01-27 11:41
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A békés együttműködés fenntartása az elmúlt év egyik legnagyobb sikere -
  hangsúlyozta évértékelő beszédében Hiesz György polgármester, aki szerint csendben, szerényen gyarapodott 2017-ben a város. A városvezető az önkormányzat évértékelő rendezvényén mondott beszédet, amelyet most először az év első hónapjában rendeztek meg a Mátra Múzeumban. A rendezvényen találtak gazdára az Év Sportolói kitüntetések és a Gyöngyös Város Gazdaságáért védjegyek is.

   
   

  Hiesz György polgármester beszédével kezdődött a gyöngyösi önkormányzat évértkelő ünnepsége a Mátra Múzeumban, ahol a városvezető úgy fogalmazott: Gyöngyös a politikai együttműködés eredményeként 2017-ben is fejlődött, még ha bombasztikus bejelentések nélkül, csendben is tette. A polgármester szerint az elmúlt évet kiegyensúlyozott gazdálkodás, növekvő adóbevételek, gond nélkül működő intézményhálózat és javuló közbiztonság jellemezte. A városvezető az eredmények között kiemelte a közszférában dolgozók béremelését, amely elodázhatatlan volt, noha a városnak évi 200 millió forintjába kerül. Hiesz György a nehézségek között megemlítette az állami elelvonások egymilliárd forintra rúgó mértékét, és a város 30 ezer alá csökkent lélekszámát. A polgármester számba vette azokat az európai uniós pályázatokat, amelyekre sikerrel pályázott a város, 2017-ben összesen 5,5 milliárd értékű fejlesztési forrást nyert el Gyöngyös. Hiesz György köszönetet mondott mindenkinek, aki közreműködött a pályázatok sikerében, ugyanakkor arra is kitért: ezek megvalósítása a hosszúra nyúlt elbírálási időszak közben megemelkedett árak miatt nehézségekbe fog ütközni. A város saját erőből több száz millió forintnyi fejlesztést hajtott végre az elmúlt évben - folytatta a polgármester, aki egyebek mellett kiemelete: 150 millió forintot fordítottak útépítésre, és -felújításra, kátyúzásra, és 76 új parkolóhely létesítésére. A jelentősebb beruházások közé sorolta a Nagypatak mederfalának felújítását, az ivóvízhálózat, a csapadékelvezető rendszer javítását, a térfigyelő kamerarendszer bővítését, a virágosítási program folytatását, az intézmények felújítását, valamint az új tornacsarnok és öltözők építését. A tervek között említette a közvilágítási rendszer LED-es fényforrásokkal való megújítását, amelyet mintegy 300 millió forintból tervez megvalósítani az önkormányzat. A polgármester szerint az országszerte jelentkező munkaerőhiány ellenére város továbbra is vonzó a befektetők számára, és az itt működő nagyvállalatok is további bővítéseket terveznek vagy hajtottak végre, miközben számos turisztikai beruházás is elkezdődött. Végül a városvezető kitért a nyugati elkerülő út tavaly év végén bejelentett folytatására, és a Mátraháza-Kékestető között létesítendő kabinos felvonó tervére. Hiesz György úgy fogalmazott: ő lenne a legboldogabb, ha ezek a tervek valóra válnának, és nem csak a közelgő választási kampányt szolgálnák.

  Újévköszöntő fogadás a Mátra Múzeumban

   
  39 kép
  Dátum: 2018-01-26 19:24:00
   

  A polgármesteri évértékelőt követően kitüntetések átadásával folytatódott a rendezvény. Elsőként az ”Év Női Sportolója” kitüntetés talált gazdára, amit Pernyész Dorottya, a Mátrai Erőmű Búvárklub uszonyosúszója vehetett át. A mindössze 12 esztendős Pernyész Dorottya hétéves kora óta úszik versenyszerűen, eddigi pályafutása során 28 országos csúcsot úszott, és 177 érmet szerzett. 2017-ben a serdülő országos bajnokságon 50, 100, 200 és 400 méteres gyorsúszásban is bajnoki címet szerzett. Az ”Év Férfi Sportolója” kitüntetést szintén egy uszonyosúszó vehette át Mozsár Alex személyében. A 17 éves Mozsár Alex számos magyar bajnoki cím után kétszeres világkupa-győztesnek mondhatja magát. A Mátrai Erőmű Búvárklub kötelékében versenyző Mozsár Alex jövőre már a felnőttek mezőnyében versenyez, tervei között pedig az is szerepel, hogy a nem olimpiai sportok világjátékán három év múlva a dobogóra állhasson. Mozsár Alex éppen edzőtáborban volt a díjátadó idején, ezért elismerését szülei vették át. Az ”Év Csapata” kitüntetésben idén a Gyöngyösi Atlétikai Klub női labdarúgócsapata részesült. A tízéves múltra visszatekintő gyöngyösi női labdarúgás 2013 óta szerepel önálló szakágként a nagymúltú GYAK berkein belül, legnagyobb sikerüket pedig a 2016/2017-es bajnoki szezonban érték el, ahol mindössze két pontot veszítve, 14 mérkőzésükből 13-at megnyerve szerezték meg az első helyet a Pest megyei bajnokságban. A GYAK 60 igazolt női labdarúgója nevében a díjat Rácz Petra csapatkapitány és Belkovics Béla technikai vezető vette át. A sportolói elismerések sorában az ”Év Sportszakembere” kitüntetés talált negyedikként gazdára: a díjat idén Tari Tibor sportszervező, a Gyöngyösi Triatlon Klub edzője kapta. Tari Tibor 1976-ban kezdett versenyszerűen sportolni, és a magyar maratonfutó válogatottba is bekerült. Tari Tibor 1986-tól foglalkozik sportszervezéssel, edzéssel. Szabó Katalinnal együtt edzették a jelenlegi legjobb magyar triatlonversenyzőt, a kétszeres olimpikon Kovács Zsófiát. Tari Tibor nevéhez kötődnek a város legjelentősebb tömegsport-rendezvényei, mint például a Szüreti Futás, a Mátra Kör vagy a Kékes Csúcstámadás.

  Több mint tíz éve hagyomány, hogy Gyöngyös Város Önkormányzata, valamint a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ”Gyöngyös Város Gazdaságáért” védjegyben részesíti a legeredményesebb vállalkozásokat. Idén nagyvállalat kategóriában a több mint négy évtizede a nemzetközi autóipar beszállítójaként tevékenykedő Seissenschmidt Kft. kapta meg a védjegyet, kis- és középvállalkozás kategóriában a Belvárosi Csemege nevű üzletet működtető Életkert Kft., míg mikrovállalkozás kategóriában az elektronikai üzletet működtető Fénytech 94 Kft. érdemelte ki az elismerést.

  A díjak átadását követően Bánhidy Péter, a HKIK elnöke pohárköszöntőjében arról beszélt: a békés körülmények kiváló feltételeket teremtenek a gazdaság bővüléséhez, és Gyöngyösön ez évek óta jellemző. Az évértékelő ünnepségen közreműködött a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium Muzsikus Céh Vegyeskara, valamint Tóth Boglárka és Koczka Tamás.


  Közösségi funkciók