3 °C

 
 
7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

2/2021.(I.22.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 22-én rendeletet alkotott AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS KÖRZETEIRŐL szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Tájékoztató az állatvédelmi hatósági jogkörök gyakorlásáról

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a földművelésügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 383/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet alapján az állatvédelmi törvényben foglaltak tekintetében a NÉBIH, az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörben eljáró Pest Megyei Kormányhivatal, Megyei Kormányhivatal, a Járási Hivatal, valamint a települési jegyző a kijelölt állatvédelmi hatóság.

Bővebben


Tovább tart a mederfelújítás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.01.06. péntek
 
Utoljára módosítva: 2017-01-06 10:36
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A vártnál hosszabb ideig tart a forgalmirend-változás az Eszperantó út „fehér ház” mögötti szakaszán, ahol az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság a patakmeder helyreállítását végzi. A munkákat a tervezettnél összetettebb, speciális eljárással végzik, így a beruházást nem sikerült befejezni a tél beállta előtt, a folytatásra pedig a hideg miatt tovább kell várni.

   

  A Gyöngyös-patak „fehér ház” mögötti mederszakaszának állapota 2015 óta szemmel láthatóan romlott, a beomlás idő kérdése volt, a következmények pedig beláthatatlanok. A patakkezelő Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság az Önkormányzattal közösen tanulmányt készíttetett a sérült mederfal és környezete állapotáról. Megállapítást nyert, hogy a patakmeder „fehér ház” mögötti, feltöltési területe jóval kisebb tömörséggel bír, mint a környezete, a környéken fakadó forrásvizek, a csapadékvíz, valamint a városi közlekedésből eredő terhelés és rezgés a talaj folyamatos mozgását eredményezi. A több tíz évig tartó folyamat az elmúlt két évben vált szemmel látható valósággá, amikor már az úttest megsüllyedését, az aszfaltburkolat repedezését, valamint a mederfal burkolatának leomlását okozta.

  A mederfal megerősítésére terv készült, melynek része az érintett területen haladó csapadékvíz-vezetékek cseréje és a közlekedési út felújítása is. A mederfelújítás beruházója az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság, a csapadékvíz-vezeték, valamint az út felújításáé az önkormányzat, a kivitelező pedig a Tengely-Közmű Kft.

  A kivitelezési munkálatok 2016. szeptember 16-án kezdődtek el bontással és a terület feltárásával. A részletes, körültekintő előkészítés és tervezés ellenére a munkaterület tényleges feltárása tette lehetővé a megerősítést eredményező legjobb, ún. injektálási technológia kiválasztását. Az újabb tervezés miatti leállást követően 2016. október 24-től folytatódtak a munkák. A tartós hideg beálltáig a mederfenékbe és mederfalba beinjektálták azt a speciális anyagot, ami megköti és megszilárdítja a lazább szerkezetű talajt, majd elhelyezésre kerültek a mederfalat rögzítő vízszintes merevítő gerendák is. Ezen a ponton az időjárás miatt fel kellett függeszteni a munkát, a folytatás, a befejezés időpontja pedig erősen időjárásfüggő.

  Az Eszperantó út tehát továbbra is le van zárva, a munkálatok befejezéséig türelmüket és megértésüket kérjük. Olyan speciális munkáról van szó, ami idő- és munkaigényes, eredménye pedig mindannyiunk biztonságát szolgálja.

  Dr. Szemes Paula
  környezetvédelmi főelőadó, Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal, Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság


  Közösségi funkciók