3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Előre nem látható okból váltak csúszóssá az utak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.12.19. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Előre nem látható ónos szitálás miatt váltak síkossá az utak Gyöngyösön az elmúlt hétvégén. Mivel az Országos Meteorológiai Szoláglat előrejelzése erre nem figyelmeztette az önkormányzatot, az nem rendelt el ügyeletet a síkosságmentesítést végző Városgondozási Zrt.-től. Vasárnap reggel azonban a szakemberek azonnal megkezdték a beavatkozást.

   

  Mivel az ügyelet elrendelése az időjárás-előrejelzés alapján történik, figyelmeztetés hiányában az önkormányzat nem rendel el előzetes beavatkozást, így a hétvégihez hasonló vis maior helyzetben csak utólag kezdődhet meg a síkosságmentesítés.

  Gyöngyös Város Önkormányzata szerződéses viszonyban áll az Országos Meteorológiai Szoláglattal, amely rendszeresen küld időjárás-előrejelzést és várható rendkívüli időjárási viszonyok esetén figyelmeztető előrejelzést az önkormányzat számára. A városgazda az előrejelzés és az esetleges figyelmeztetés alapján rendeli el az utak síkosságmentesítését végző Városgondozási Zrt.-től az ügyeletet vagy az azonnali beavatkozást, így az utak úgynevezett alásózását is. Az önkormányzat minden figyelmeztetés esetén elrendeli az ügyeletet – annak ellenére, hogy ez jelentős költséggel jár. A síkosságmentesítést előre meghatározott ütemben végzik a szakemberek, akik először a legforgalmasabb utakat takarítják le, így elsőként a lejtős utakon, a helyi autóbuszjáratok útvonalán, az orvosi rendelőkhöz, kórházhoz, közintézményekhez vezető útszakaszokon lehet beavatkozásra számítani, ezt követi a többi utca síkosságmentesítése.

  Az elmúlt hétvégén a város nagy részén jegessé, csúszóssá vált az útburkolat, ennek várható veszélyére azonban az Országos Meteorológiai Szolgálat nem figyelmeztetett, mivel az időjárást olyan tényezők befolyásolták, amelyek előre nem voltak láthatók. A meteorológiai előrejelzés mindössze átmeneti zúzmarás ködre figyelmeztetett, így az önkormányzat nem látta szükségét ügyelet elrendelésének. Az OMSZ későbbi tájékoztatása szerint előre nem látható ónos szitálás alakult ki, amely az utak síkosságát okozta. A jelenség az ország több területén is megfigyelhető volt, azonban figyelmeztetés hiányában előre nem lehetett rá készülni. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap reggel arra figyelmeztette az autósokat, hogy szinte a megye egész területe jégpályává változott az éjjel lehullott ónos eső miatt. Több helyen is balesetet okozott a váratlanul csúszóssá vált útburkolat, az M3-as és az M5-ös autópályán is történt szerencsétlenség, amit a váratlanul jegessé vált burkolat okozhatott.

  Gyöngyösön a városgazda a síkos burkolatot tapasztalva 2016. december 18-án, vasárnap a kora reggeli órákban elrendelte az azonnali beavatkozást a Városgondozási Zrt.-től, amely feladatát a szerződésben rögzített határidőkön belül, a technikai akadályok ellenére elvégezte. A kézi síkosságmentesítésbe a közérdekű munkások is bekapcsolódtak, akik a Harrer Ferenc úti lépcsőnél, a Cinke közi lépcsőnél, a Május 1. úti lépcsőnél, a Panoráma lépcsőnél, valamint a Fő téren és a Szent Bertalan utcában végeztek síkosságmentesítést.

  Gyöngyös Város Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a téli útviszonyok a lehető legkisebb fennakadást okozzák a város forgalmában. A hétvégi vis maior helyzethez hasonló jelenségekre azonban nem lehet felkészülni, ezért arra kérünk mindenkit, hogy a szokottnál nagyobb körültekintéssel közlekedjen. Fontos felhívni a figyelmet arra is, hogy a lakóházak előtti járdaszakasz síkosságmentesítése a tulajdonos feladata.

  A síkosságmentesítéssel kapcsolatos bejelentéseket, észrevételeket a Városrendészet éjjel-nappal ingyenesen hívható zöld számán lehet megtenni: 80/203 940.


  Közösségi funkciók