3 °C

 
 
Ellenőrzik a szirénákat

A szirénák működőképességét ellenőrzik augusztus 30-án Gyöngyösön. Az úgynevezett morgatópróbával kapcsolatosan a lakosságnak tennivalója nincs.

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös és a kínai Luohe

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös önkormányzata a kínai Luohe városával. Az együttműködést főként gazdasági, oktatási és turisztikai területen szeretnék érvényesíteni a felek.

Gyöngyösi Újság 2019 augusztus

A Gyöngyösi Újság 2019 augusztusi száma online is elérhető.

Szent István iránytűt adott a kezünkbe

A Szent Bertalan-templomban kezdődött, majd a Fő téri szabadtéri színpadon folytatódott a Szent István-napi városi ünnepség Gyöngyösön. Az új kenyér megáldását követően egész napos programsorozattal és tűzijátékkal várják az ünneplőket.

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

Egész napos programsorozattal, koncertekkel, tűzijátékkal várja az ünneplőket Gyöngyös önkormányzata augusztus 20-án a Fő téren.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Különleges programokkal folytatódik a Gyöngyösi Advent

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.12.07. szerda
 
Utoljára módosítva: 2016-12-08 10:41
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A harmadik adventi hétvégén Gájer Bálint is fellép a Fő téren, ahol egyebek mellett tepertősütő- és forraltborkészítő-versennyel, kézműves foglalkozásokkal és egy különleges előadással, a Nemzetek Adventjével várják az ünnepre készülődőket. A programok pénteken a mindenki karácsonyfájának díszítésével kezdődnek a Hanisz Imre téren.

   
   

  Több százan kóstoltak bele az ünnepi hangulatba az elmúlt két hétvégén Gyöngyös Fő terén, ahol az adventi hétvégéken péntektől vasárnapig tartanak a programok. Az elmúlt hétvégén Tóth Vera és Marót Viki koncertje mellett egy kétszázötven kilós ökör nyársa húzása volt a legnépszerűbb attrakció. A 24 órán át sült ökörből bárki vásárolhatott, a bevételből pedig az önkormányzat a fogyatékkal élő fiatalok lakhatási gondjainak enyhítésén fáradozó Legyen Mindig Otthonuk Alapítványt támogatta. A több száz vásárló jóvoltából mintegy háromszázezer forint támogatás gyűlt össze. Az előttünk álló hétvégén is ínycsiklandó illat lengi majd be a Fő teret, a programok között ugyanis tepertősütő- és forraltborkészítő verseny is szerepel.

  Advent harmadik hétvégéjének programjai pénteken 10 órakor mindenki karácsonyfájának díszítésével kezdődnek, a díszeket idén a Dobó Úti Tagóvoda Napsugár csoportjának növendékei helyezik el a fán, míg a magasban a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai segítenek a díszítésben.

  A pénteki programok között a Mátra Nyugdíjas Egylet műsora, a For You Acapella együttes koncertje és Somogyi András dumaszínház-előadása is szerepel. A gyerekek mézeskalácsot díszíthetnek majd a sátorban. Este a Szent Bertalan-templomban egy különleges koncertet ad az egyik ukrán tehetségkutatóban feltűnt Leon Voci kvartett és a Kö.Leo Symphoniker zenekar, Zilai Györgyi operaénekes és a zongorán kísérő Kerek Norbert közreműködésével. A Nemzetek Adventje elnevezésű koncerten klasszikus és modern karácsonyi dallamok csendülnek fel, a művészeti vezető, a Nemzet Művésze-díjjal kitüntetett Miller Lajos Kossuth-díjas operaénekes.

  Szombaton már kora délután elfoglalják a Fő teret a tepertősütő- és forraltborkészítő versenyre nevezett csapatok, a sátorban pedig kézműves foglalkozás kezdődik. A Három Szék Zenekar interaktív gyermekműsorral várja a kicsiket, a nap fellépői között pedig Szepesházy Dóri és Gájer Bálint is szerepel. Pénteken és szombaton is jár majd a városnéző kisvonat, amely 16 és 20 óra között óránként indul a Fő térről, és a strandon üzemelő jégpálya közelében is megáll.

  Vasárnap a Cantus Corvinus Vegyeskar ezüstvasárnapi hangversenyét hallgathatjuk a Szent Bertalan-templomban. Közreműködik a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium Muzsikus Céh Vegyeskara, és ugyanez a két együttes ad koncertet a 17 órakor kezdődő gyertyagyújtás alkalmával, amikor Juhász Ferenc kanonok-plébános és Hiesz György polgármester a harmadik gyertyát gyújtja meg a város adventi koszorúján.

  A Fő térre kilátogatóknak érdemes feltekinteniük a Vachott Sándor Városi Könyvtár épületére is, amely adventi naptárrá változott. A könyvtár ablakaiba a hónap napjainak sorszáma került, amely egészen december 24-ig mutatja az aktuális napot. A számok fluoreszkálnak, így ha napközben elég napfény éri őket, az esti órákban világítanak.

  Advent harmadik hévégéjnek programjai a Fő téren:

  December 9. (péntek)

  10.00 Mindenki karácsonyfájának díszítése a Dobó úti óvodások közreműködésével
  16.00-16.30 A Mátra Nyugdíjas Egylet műsora
  16.00-20.00 Ingyenes városnéző kisvonat indul a Fő térről óránként
  17.00-18.00 A For You Acapella együttes koncertje
  17.00-19.00 Mézeskalács díszítés a Fő téri sátorban
  18.00-19.00 Dumaszínház Somogyi Andrással
  19.00-21.00 Nemzetek adventje a Szent Bertalan-templomban. Közreműködik a Leon Voci ukrán vokális kvartett és a Kö.Leo Symphoniker zenekar

  December 10. (szombat)

  13.00-17.00 Tepertősütő és forraltbor-készítő verseny. Információ: Tourinform Iroda 37/311-155
  14.00 Kézműves foglalkozás a Fő téri sátorban
  16.00-17.00 A Három Szék Zenekar interaktív gyermekműsora
  16.00-17.30 Kézműves foglalkozás az Otthon Segítünk Alapítvánnyal a Fő téri sátorban
  16.00-20.00 Ingyenes városnéző kisvonat indul a Fő térről óránként
  17.00-17.30 Szepesházy Dóri énekel
  17.30-18.30 Gájer Bálint adventi műsora

  December 11. (vasárnap)

  16.00 A Cantus Corvinus Vegyeskar ezüstvasárnapi hangversenye a Szent Bertalan-templomban. Közreműködik a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium Muzsikus Céh Vegyeskara
  17.00 III. Gyertyagyújtás a város adventi koszorúján a Fő téren. Közreműködik a Cantus Corvinus Vegyeskar és a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium Muzsikus Céh Vegyeskara, imát mond Juhász Ferenc kanonok-plébános


  Közösségi funkciók