3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenMegjelent a 2017-es Gyöngyösi Kalendárium

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.12.02. péntek
 
Utoljára módosítva: 2016-12-02 13:13
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Alig hogy kikerült a nyomdából, az elkészült 2000 példány kétharmada gyakorlatilag már el is fogyott a megújult formájában harmadik alkalommal megjelent Gyöngyösi Kalendáriumnak. A Kalendárium 28. évfolyama, melyet a 10. születésnapját ünneplő Cinema Bridge moziban mutattak be, minden korábbinál terjedelmesebb és színesebb, de még fontosabb, hogy - a főszerkesztő szavaival élve – a kiadványnak lelke van.

   
   

  Számos érdekességgel, meglepetéssel, és nagyon sok értékkel találkozhatnak mindazok, akik kézbe veszik a 2017-es Gyöngyösi Kalendáriumot – mondta Hiesz György polgármester az új kiadvány bemutatóján.

  Juhász Marianna főszerkesztő azt mondja, az idei kalendárium különösen jól sikerült. 6 évestől száz éves korig ajánlott. Mint fogalmazott, ennek könyvnek „lelke van.”

  Olvashatóbb lett a kalendárium azáltal, hogy minden szöveget két hasábra tördeltek. A rövidebb sorokon túlmenően a könnyebb befogadást szolgálja a rengeteg színes kép. Az írásokra idén is sok kerek évforduló adott apropót. Az 1956-os forradalom 60., az I. világháború 100. és a millennium 120. évfordulója kapcsán is születtek írások, Kozéki Krisztián pedig már a nagy gyöngyösi tűzvész jövőre esedékes 100. évfordulójára gondolva készített nagyobb terjedelmű, sok új információt tartalmazó tanulmányt.

  Gyöngyösi Kalendárium 2017 - könyvbemutató

   
  21 kép
  Dátum: 2016-12-02 13:10:00
   

  A kalendáriumok sajátosságai, hogy az olvasók mindig találnak benne meglepő és érdekes írásokat. Így olvashatnak a zsidó temető síremlékeiről és a rejtélyes Bugát kéziratról is. Köztünk élő gyöngyösieket ismerhetnek meg új oldalukról és több olyan személyt, akik Gyöngyösről elszármazottként tekintenek vissza a városra. A karácsonyi ajándékként is ajánlható kalendáriumot a városi televízió ügyfélszolgálatán, a mozi jegypénztárában, a művelődési központban, a Tourinform irodában és a könyvesboltokban árusítják.

  A könyvbemutatón a gasztro-fejezetből szó szerint is ízelítőt kaphatott a közönség, a könyvben szereplő Kiss Attila és Orbánné Bernáth Mónika jóvoltából, s ugyancsak kedves ajándékot kaptak azok, akik a bemutatón vásárolták meg a kötetet, a "kikapcsoló" fotó-összeállítását jegyző Kalácsi René erre az alkalomra készített könyvjelzőjét.


  Közösségi funkciók