3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Advent: adni és kapni

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.11.28. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2016-11-28 08:44
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az ünnepi várakozás arra is alkalom, hogy elengedjük mindazt, amihez fölösleges görcsösen ragaszkodnunk.

   
   

  Advent első gyertyáját vasárnap gyújtották meg a Fő téren. Nagy Gábor, az Üdvhadsereg lelkésze egyebek mellett arról beszélt: ökölbe szorított kézzel nem lehet átvenni az ajándékot.

  Márpedig, ha mindennapi sérelmeink, félelmeink miatt görcsösen ökölbe szorítjuk a kezünket - képletesen a lelkünket -, akkor nem leszünk képesek elfogadni az élet ajándékait. Sem az \"apró\" ajándékokat, sem \"a legnagyobb ajándékot, amit ember a földi életben kaphat: Jézust.\"

  A gyertyát Hiesz György polgármester és Nagy Gábor gyújtotta meg, majd az ünnepi díszben pompázó főtéren a Szent Bertalan-templom zsoltározó kórusa adott műsort.

  A program a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban folytatódott, ahol a Magna Cum Laude együttes nagykoncertje előtt Hiesz György polgármester mondott köszöntőt.

  Gyöngyösi Advent

   
  59 kép
  Dátum: 2016-11-28 08:19:00
   

  Mint fogalmazott, büszke arra, hogy egy "nem szívtelen, nem lelketlen" városban él. Gyöngyösön sokan érzik fontosnak, cégek és magánemberek egyaránt, hogy egész évben segítsék, támogassák a gyámolításra szorulókat. Arra kérte az egybegyűlteket, hogy legalább karácsony közeledtével ki-ki a saját környezetében, legalább erejéhez mérten járuljon hozzá a nehéz sorban élők mindennapjainak, vagy legalább ünnepének könnyebbé, szebbé tételéhez. Úgy vélte, ehhez elég lehet néhány jó szó, egy kis figyelem, őszinte odafordulás - hiszen nem kizárólag az anyagi, tárgyi segítség érheti el a célt.

  A Magna Cum Laude együttes eztán kitűnő hangulatú koncerttel ajándékozta meg a sportcsarnokot megtöltő közönséget.

  A Gyöngyösi Advent programjait itt találja


  Közösségi funkciók