3 °C

 
 
Sötétebb lesz a füst

Visontán a Mátrai Erőműben a IV. számú 232 MW-os blokk nagyjavítását követően a III. számú 220 MW –os blokk karbantartása következett, amely befejezéséhez közeledik.

Alapkőletétel: bővít a MIAS Hungary Kft

Letették a MIAS Hungary Kft. új, 8300 négyzetméteres gyártócsarnokának alapkövét Gyöngyösön.

Heves megye egészségügyi szakdolgozója Nádudvari Piroska

Ápolók Napi ünnepséget rendezett május 17-én a MESZK Heves megyei szervezete, ahol visszatekintettek a nagy elődökre, de a jelen kor ápolóinak helyzetéről is sok őszinte mondat elhangzott.

Kékestető, egészségfejlesztés a csúcson

Kékestető egy évben több százezer vendéget vonz. A Kékestető Nonprofit Kft. a látogatók elégedettségének növelése érdekében Magyarország legmagasabb pontjának megújítását tervezi, amihez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével nettó 25 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt 2019 végéig valósul meg.

Adófizetési határidő: május 31.

A Pénzügyi és Költségvetési Igazgatóság Adócsoportja felhívja a vállalkozók figyelmét, hogy a 2018. évi helyi iparűzési adóbevallás benyújtási és befizetési határideje 2019. május 31.

Bővebben
18/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS TELEPÜLÉSKÉPE VÉDELMÉRŐL szóló 16/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

17/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 26-i ülésén rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította - a reklámhordozók és hirdetmények elhelyezésének, közzétételének szabályozásáról és engedélyezéséről szóló 45/2005. (X.24.), - a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 18/2016. (V.27.) és - a közterületek rendeltetéstől eltérő használatáról szóló 25/2000. (IX.20.) önkormányzati rendeleteket.

16/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

15/2019. (IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

14/2019.(III.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. március 28-i ülésén rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította - a környezetvédelemről szóló 15/2000. (V.22.) és - a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 18/2016. (V.27.) önkormányzati rendeleteket.

Bővebben

Gyöngyös adósságának felét vállalhatja át az állam

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.03. szombat
 
Utoljára módosítva: 2012-11-03 21:08
 
  Újság: GyTv / gyongyos.hu
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Heves megye városai közül a legnagyobb, mintegy 7 milliárd forintos adósságállománnyal Eger rendelkezik, Gyöngyös csaknem 5 milliárd, Hatvannak csaknem 2 milliárd forintos hitelállománya van.

   

  A kormány úgy döntött, átvállalja az önkormányzatok adósságát. Az intézkedéstől azt remélik, hogy több pénz jut majd helyi fejlesztésekre. Az ötezernél kevesebb lakosú települések adósságát teljes mértékben átvállalja az állam. Azok az önkormányzatok, amelyek eddig nem halmoztak fel adósságot, bíznak abban, hogy róluk sem feledkezik meg majd a kormány.

  Balázs József országgyűlési képviselő, Nagyréde polgármestere szerint az önkormányzatok adóssága 2002 és 2010 között keletkezett, amikor a kormány az ellátandó feladatokhoz forrást nem rendelt. A politikus kalkulációja szerint Gyöngyös adósságállományából mintegy kétmilliárd forintot vállalhat át az állam. Balázs József, aki úgy tudja, hogy az adósságátvállalások egy részére már az idén sor kerülhet. A politikus hangsúlyozta: a továbbiakban sokkal fegyelmezettebb gazdálkodást kell folytatniuk a településeknek, hiszen az önkormányzati rendszer átalakításának része az ÖNHIKI megszüntetése is.

  A Gyöngyösi Városi Televízió Fórum című műsorában a téma kapcsán Balázs József arról beszélt: az önkormányzatoknak jövőre várhatóan kisebb támogatással kell majd beérniük, de a feladataik is szűkülnek, így összességében "nem járnak majd rosszabbul". Jövőre a normatív finanszírozás helyett a feladatokhoz rendelik majd a forrásokat, s az új támogatási rendszerben várhatóan az idei működés alapján állapítják meg a feladatalapú támogatás mértékét.

  Gyöngyös adósságállománya
  Gyöngyös adósságállománya - kattintson a teljes méretű táblázatért


  Közösségi funkciók
   
   

  Kapcsolódó dokumentumok