3 °C

 
 
Ellenőrzik a szirénákat

A szirénák működőképességét ellenőrzik augusztus 30-án Gyöngyösön. Az úgynevezett morgatópróbával kapcsolatosan a lakosságnak tennivalója nincs.

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös és a kínai Luohe

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös önkormányzata a kínai Luohe városával. Az együttműködést főként gazdasági, oktatási és turisztikai területen szeretnék érvényesíteni a felek.

Gyöngyösi Újság 2019 augusztus

A Gyöngyösi Újság 2019 augusztusi száma online is elérhető.

Szent István iránytűt adott a kezünkbe

A Szent Bertalan-templomban kezdődött, majd a Fő téri szabadtéri színpadon folytatódott a Szent István-napi városi ünnepség Gyöngyösön. Az új kenyér megáldását követően egész napos programsorozattal és tűzijátékkal várják az ünneplőket.

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

Egész napos programsorozattal, koncertekkel, tűzijátékkal várja az ünneplőket Gyöngyös önkormányzata augusztus 20-án a Fő téren.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Gyöngyös adósságának felét vállalhatja át az állam

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.03. szombat
 
Utoljára módosítva: 2012-11-03 21:08
 
  Újság: GyTv / gyongyos.hu
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Heves megye városai közül a legnagyobb, mintegy 7 milliárd forintos adósságállománnyal Eger rendelkezik, Gyöngyös csaknem 5 milliárd, Hatvannak csaknem 2 milliárd forintos hitelállománya van.

   

  A kormány úgy döntött, átvállalja az önkormányzatok adósságát. Az intézkedéstől azt remélik, hogy több pénz jut majd helyi fejlesztésekre. Az ötezernél kevesebb lakosú települések adósságát teljes mértékben átvállalja az állam. Azok az önkormányzatok, amelyek eddig nem halmoztak fel adósságot, bíznak abban, hogy róluk sem feledkezik meg majd a kormány.

  Balázs József országgyűlési képviselő, Nagyréde polgármestere szerint az önkormányzatok adóssága 2002 és 2010 között keletkezett, amikor a kormány az ellátandó feladatokhoz forrást nem rendelt. A politikus kalkulációja szerint Gyöngyös adósságállományából mintegy kétmilliárd forintot vállalhat át az állam. Balázs József, aki úgy tudja, hogy az adósságátvállalások egy részére már az idén sor kerülhet. A politikus hangsúlyozta: a továbbiakban sokkal fegyelmezettebb gazdálkodást kell folytatniuk a településeknek, hiszen az önkormányzati rendszer átalakításának része az ÖNHIKI megszüntetése is.

  A Gyöngyösi Városi Televízió Fórum című műsorában a téma kapcsán Balázs József arról beszélt: az önkormányzatoknak jövőre várhatóan kisebb támogatással kell majd beérniük, de a feladataik is szűkülnek, így összességében "nem járnak majd rosszabbul". Jövőre a normatív finanszírozás helyett a feladatokhoz rendelik majd a forrásokat, s az új támogatási rendszerben várhatóan az idei működés alapján állapítják meg a feladatalapú támogatás mértékét.

  Gyöngyös adósságállománya
  Gyöngyös adósságállománya - kattintson a teljes méretű táblázatért


  Közösségi funkciók
   
   

  Kapcsolódó dokumentumok