3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenFelidéznék és megörökítenék az 56-os gyöngyösi eseményeket

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.11.17. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc gyöngyösi szereplőivel találkozott csütörtökön délelőtt Hiesz György polgármester a városházán. A találkozó célja az volt, hogy a még élő 56-osok közreműködésével felidézzék és az utókor számára megörökítsék a hatvan évvel ezelőtt történteket.

   
   

  - Szeretnénk a városi televízióval dokumentumműsort készíteni, amelyben megörökítenénk azokat az eseményeket, amelyek 1956-ban a városban történtek. Sajnos már kevesen élnek azok közül, akik a forradalmi eseményeknek részesei voltak, de vannak még közöttünk, akik emlékeznek a hatvan évvel ezelőtt történtekre. Az ő segítségüket kértem a mai találkozón – mondta Hiesz György polgármester, aki egy emléktábla felállításának tervéről is beszélt az érintettekkel. - Terveink között szerepel egy emléktábla felállítása az 56-os emlékmű közelében, amely azoknak a nevét örökítené meg, akik tevőlegesen részt vállaltak a forradalom gyöngyösi eseményeiben. Nagy érzékenységgel kell ezt megvalósítanunk, senkit sem szeretnénk lehagyni, olyanok nevét viszont nem szeretnénk feltüntetni, akiknek nincs ott a helye.

  Hiesz György szerint az 56-os szervezet, helytörténészek és korabeli dokumentumok, meglévő kutatási eredmények segítségével megvalósulhat az emléktábla, de csak akkor, ha maguk az 56-osok is jóváhagyják azt.

  A meghívottak pozitívan fogadták mindkét kezdeményezést, és kiemelték: még hatvan év után is vannak olyan részletei az 1956-os eseményeknek, amelyek eddig nem kerültek a nyilvánosság elé, így egészen biztosak lehetünk benne, hogy fontos kortörténeti dokumentum jöhet létre.


  Közösségi funkciók