3 °C

 
 
Száz éve választották polgármesterré Puky Árpádot

Koszorúzással, emlékkonferenciával és kiállítással emlékeztek meg Gyöngyösön a város legendás vezetőjéről, a száz évvel ezelőtt polgármesterré választott Dr. Puky Árpádról.

Újborverseny őrzi Bárdos Tamás emlékét

A fiatalon elhunyt Bárdos Tamás emlékére hívták életre az első alkalommal megrendezett Mátrai Újborversenyt, amelyre 77 bormintával neveztek a mátrai borászok.

Megválasztották képviselőiket a mátrafürediek

Nem változott a Mátrafüredi Részönkormányzat összetétele a vasárnap tartott részönkormányzati választást követően.

Mezőgazdasági összeírást végez a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kötelező adatszolgáltatáson alapuló mezőgazdasági összeírást hajt végre.

Részönkormányzati szavazás Mátrafüreden

Gyöngyös Város Polgármestere kitűzte a Mátrafüredi Részönkormányzat választott tagjainak jelölésére irányuló szavazást.

Bővebben
Döntés hirdetményi úton történő közléséről

Letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

Normatív határozatok 2019-10-30

A normatív határozatokról szóló hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

32/2019.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. október 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

Döntés hirdetményi úton közléséről

A hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Bővebben

A Magna Cum Laude nagykoncertjével indul a Gyöngyösi Advent

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.11.17. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Három héten át tartó programsorozattal készülődik a karácsonyra Gyöngyös önkormányzata. A Fő téri nagyszínpadon összesen tíz napon át várják az ünneplőket ingyenes koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, ökörsütéssel és számos színes programmal. A programsorozat első állomása a Magna Cum Laude különleges, akusztikus nagykoncertje lesz.

   
   

  Ahogy minden évben, idén is a Fő tér lesz az ünnepi készülődés központi helyszíne Gyöngyösön. A nagyszínpadon koncertek szórakoztatják a közönséget, a legkisebbek fűtött sátorban kézműveskedhetnek, a faházakban pedig ízletes téli finomságokat és kiváló kézműves termékeket árulnak majd.

  A programsorozat a Fő téren az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával kezdődik november 27-én, majd a Magna Cum Laude ad akusztikus koncertet a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban. A „Csak ülünk és zenélünk” koncert különleges, eddig csupán egy alkalommal volt hallható az országban. A koncerten a Magna Cum Laude zenekar számos jól ismert lemezéről hallhatunk slágereket akusztikusan, így a legnagyobb rajongóknak is bőven tartogat meglepetést az este. Jegyek már kaphatók a broadway.hu online jegyirodánál, a Mátra Művelődési Központban, valamint a koncert napján a helyszínen is.

  A következő hétvégén három napon át zajlanak a programok a Fő téren, ahol december 2-án meglepetés előadóval indul a kézműves vásár, majd este fellép a Random Acoustic zenekar, délután pedig egy nem mindennapi programra kerül sor, egy ökör nyársra húzásának lehetünk tanúi. December 3-án jótékony céllal osztják ki a nyársonsült falatokat, a színpadon napközben Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, valamint a Wenk Funkover Band kiváló jazz dallamokkal lép színpadra, de fellép a Gyöngyösi Játékszín és Mező Dorottya is. December 4-én a gyerekek legnagyobb örömére a Mikulás idén is tiszteletét teszi a Fő téren, ahol gyermekműsorokkal várják a kicsiket.

  December 9-én, pénteken a dumaszínházas Somogyi András standup előadását hallgathatjuk a nagyszínpadon, majd a Szent Bertalan-templomban egy különleges, komolyzenei előadásra várják az ünnepre készülődőket: négy kiváló ukrán énekes és egy húsztagú zenekar karácsonyi műsorát láthatja a nagyérdemű. December 10-én, 13 órától tepertősütő- és forraltbor-készítő versenyre kerül sor ugyancsak a Fő téren, késő délután a színpadon Szepesházy Dóra, majd Gájer Bálint különleges hangja hozza el nekünk az ünnepi hangulatot.

  December 16-án rendezik a városi karácsonyi ünnepséget a Szent Bertalan-templomban, majd közösen gyújtják meg a város karácsonyfáján az ünnepi gyertyákat. A programsorozat utolsó két napja, december 17. és 18. is tartogat meglepetéseket, mindenképpen érdemes lesz kilátogatni a programokra. A Fő téren felállított fűtött sátorban bárki kézműveskedhet, hétvégenként pedig ingyenes kisvonat közlekedik a városban, amely a strandon üzemelő jégpályát is útba ejti, és amelyről csodálhatjuk az ünnepi ruhába öltözött város gyönyörű fényeit. A szervezők remélik, hogy a programok az egész családnak kellemes élményt nyújtanak majd.


  Közösségi funkciók