3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenDecember végéig vehetők át a sárga kukák

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.11.16. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Több mint hatszáz családi ház tulajdonosa még mindig nem vette át a szelektív hulladékgyűjtéshez szükséges sárga edényt, amit az önkormányzat ingyenesen biztosít számukra. A kukák december végéig vehetők át a közszolgáltató Kenyérgyár úti telephelyén.

   

  A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvénynek megfelelően Gyöngyös Város Önkormányzata gondoskodott az elkülönített hulladékgyűjtési rendszer helyi feltételeinek megszervezéséről, pályázati forrás felhasználásával térítésmentesen a lakosság rendelkezésére bocsájtotta a szelektív gyűjtést biztosító edényeket.

  A családi házas ingatlanok lakói 2015. szeptember 1-jétől kötelesek a papír, műanyag, és fém csomagolóanyagot a vegyes hulladéktól elkülönítetten gyűjteni, és a házhoz menő szelektív gyűjtés igénybevételével átadni a Közszolgáltatónak.

  A mai napig 612 családi házas ingatlan tulajdonosa nem vette át a szelektív gyűjtést segítő edényt. Aki helyhiány, vagy egyéb okból kifolyólag nem kívánja igénybe venni a gyűjtőedényt, úgy a gyűjtést és a közszolgáltatónak való átadást végezheti áttetsző műanyag zsákban is, az elkülönített gyűjtésre vonatkozó kötelezettség alól azonban nem kaphat felmentést.

  Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a csomagolási hulladékok szelektív gyűjtésére vonatkozó kötelezettség megszegése hulladékbírság kiszabását vonhatja maga után.

  Az edények átvételének lehetőségét 2016. december 31-ig tartjuk fenn, aki eddig az időpontig nem veszi át az edényt, az maga kell, hogy gondoskodjon a csomagolási hulladékok szelektív gyűjtésére szolgáló edényről, vagy zsákról.


  Közösségi funkciók