3 °C

 
 
Kik legyenek az év sportolói?

Gyöngyös Város Önkormányzata várja a felterjesztéseket az Év Sportolói és az Év Sportszakembere kitüntetésekre. A javaslatokat december 5-ig lehet eljuttatni a városházára.

Minden daganatos betegnek hasznos lehet a gyógytorna

A prosztatarákból való gyógyulás esélyét adó műtét vagy sugárkezelés és a korszerű gyógyszeres terápiák mellett a rendszeresen végzett testmozgás és a gyógytorna is hozzá tud járulni a felépüléshez, mégis kevesen élnek vele – hangzott el Gyöngyösön, a prosztatarákos betegeket segítő 10 Ezer Lépés Program Heves megyei állomásán.

Vezetőváltás a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. élén

Személyi kérdésekről is döntött megalakulását követő első ülésén a gyöngyösi képviselő-testület, amely órákig tárgyalta a kerékpárút ügyét, döntött az Üdülősor utca felújításának befejezéséről, útfelújításokról és kitüntetésről is.

Meghosszabbított nyitvatartás és ünnepi ügyelet a temetőkben

A Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a temetők november 1. és 4. között reggel 7-től este 9-ig tartanak nyitva. A temetőket üzemeltető Városgondozási Zrt. több ezer látogatóra számít, így arra kérik őket, hogy tartsák be a temetők rendjét. A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező gépjárművezetőknek pedig szabad bejárást biztosítanak november 1-jén és 2-án 7-től 12 óráig.

Heves megyei összefogás a rák ellen Gyöngyösön

A Magyar Rákellenes Liga egész Heves megyéből várja a résztvevőket az országos 10 Ezer Lépés Program idei Heves megyei rendezvényére: Gyöngyösön szakorvosi és gyógytornász előadás is várja a férfiakat - és a hölgyek részvételére is számítanak.

Bővebben
32/2019.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. október 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

Döntés hirdetményi úton közléséről

A hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

30/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

29/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben

Omega-tagok segítségével gyűjtenek a gyöngyösi kórháznak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.11.11. péntek
 
Utoljára módosítva: 2016-11-11 14:12
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Jótékonysági estet rendez december 2-án a gyöngyösi Orczy-kastélyban a Kórházas Lovagok Alapítvány a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Rend, Kórházas Lovagok támogatásával.

   

  Az esten az Omega és a Dokto-Rock zenekar tagjai köré szerveződött különleges formáció zenél majd, a résztvevők pedig rocktörténeti relikviákra, képzőművészeti alkotásokra és különleges borokra is licitálhatnak. A rendezvény teljes bevétele a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház műszerparkjának fejlesztését szolgálja.

  A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Rendet több mint kilencszáz évvel ezelőtt alapították, a magyarországi parancsnoksága pedig 2005-ben alakult meg Budapesten. Az elmúlt tíz évben a lovagrend számos jótékonysági eseményt rendezett hazánkban, amelyekkel egészségügyi vagy szociális intézményeket támogattak. 2016-ban a Bugát Pál Kórház pályázatát fogadták el, így ebben az évben a gyöngyösi intézmény műszerparkjának fejlesztésére gyűjtenek – mondta el Dr. Komáromi Zoltán háziorvos, a Kórházas Lovagok Alapítvány kuratóriumi tagja az eseményt beharangozó pénteki sajtótájékoztatón a Mátra Múzeumban.

  A december 2-ai rendezvényen egy különleges, eddig még sehol sem látott formáció lép színpadra, amely az Omega és az orvosokból álló Dokto-Rock zenekarra épül majd – erről már Benkő László és a gyöngyösi díszpolgár Debreczeni Ferenc, az Omega két tagja, valamint Jankai Béla, a B52 és a Triász zenekar billentyűse, egykori Prognózis-tag beszélt a sajtótájékoztatón. A koncert repertoárjában Omega dalok mellett számos ismert sláger szerepel majd, egyedi élményt kínálva azoknak, akik részt vesznek a rendezvényen.

  Az esten különleges rocktörténeti relikviákat, képzőművészeti alkotásokat és borritkaságokat árvereznek el, és természetesen az ínycsiklandó falatokról sem feledkeznek el a szervezők.

  A kezdeményezést Gyöngyös Város Önkormányzata is támogatja – mondta Hiesz György polgármester, aki bízik benne, hogy sokan részt vesznek majd az eseményen, támogatva a kórházat. Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója arról beszélt: megtisztelőnek tartja, hogy a lovagrend méltónak találta az intézményt a támogatásra, és bár a kórház jól felszerelt, nem létezik olyan intézmény, amelyet ne lehet tovább fejleszteni, így biztosan megtalálják majd azt a műszert, amelyet az est bevételéből beszereznek.

  A jótékonysági estnek a Mátra Múzeum ad otthont december 2-án, jegyek 15.000 Ft-os áron rendelhetők a korhazas.lovagok@gmail.com címen és a Gyöngyös Város Polgármesteri Hivatala titkárságán.


  Közösségi funkciók