3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.10.23. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2016-10-23 13:10
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Színházi előadás, filmvetítés, koszorúzás és szentmise is szerepelt az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából szervezett programsorozatban Gyöngyösön.

   
   

  Ünnepi szentmisével kezdődött a városi megemlékezés Gyöngyösön az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulóján. A nemzetért mondott misét követően az 1956-os emlékműnél az önkormányzat, a járási hivatal, pártok és közel ötven szervezet, intézmény képviselői helyezték el az emlékezés koszorúit.

  Hiesz György polgármester az emlékműnél elmondott ünnepi beszédében nem csak a hatvan évvel ezelőtt történteket, hanem az azóta eltelt évtizedeket is felidézte. A városvezető – akinek több családtagját is elítélték a kommunizmus évtizedei alatt– úgy fogalmazott: az ország szép csendben elfelejtette, hogy 1956-ban miért tört ki a forradalom, hogy a sajtószabadság, a gyülekezési szabadság, az emberi jogok semmibevétele, a diktatúra ellen lázadtak fel 1956 hősei, akik kitörtek az elnyomásból és a rabságból. A polgármester az 1956-ra jellemző összefogást, a mindig lázadó, igazságot kereső fiatalokat hiányolva feltette a kérdést: „vajon most is kezdünk beleszürkülni a rendszerbe, hogy félünk kimondani az igazat?” A város első embere szerint végre le kellene zárni a múltat, egymást nem politikai hovatartozása, bőrszíne vagy vallása szerint kellene megítélnünk, a politikusoknak pedig párbeszédet kellene kezdeniük, és be kellene fejezniük egymás kirekesztését. Hiesz György úgy fogalmazott: ha mindezt meg tudjuk valósítani, nemzeti ünnepeinket is másként fogjuk megélni, és egyformán értékeljük majd a múltat, hiszen „nincs jobb- vagy baloldali szabadság és demokrácia”. Hiesz György arra figyelmeztetett: múltunkat nem szabad elfeledni, de a tanulságokat levonva a jövő építésére kell koncentrálnunk, ahogy két évvel ezelőtt Gyöngyösön kísérletet tettek rá. A polgármester azt mondta: nagyon bízik benne, hogy ez sikerrel zárul majd.

  Október 23.

   
  79 kép
  Dátum: 2016-10-23 13:09:00
   

  A koszorúzás után az ünnepségsorozat a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban folytatódott, ahol Benyovszky Péter, a Vak Bottyán János Katolikus Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium igazgatója beszédében az ötvenhatos történéseket történelmi kontextusba helyezve úgy fogalmazott: különleges bútordarabjai vagyunk a jó öreg Európának, és különlegesek a forradalmaink is. A történelemtanár szerint a mai magyar fiatalokban is ott él a tűz és a hazaszeretet, és nagy részükre bátran rábízná az ország sorsát. „Kívánom, hogy Magyarország a történelmi kihívásokra sikeresen tudjon reagálni, hogy ne csak dicső múltja, hanem jövője is legyen” – zárta gondolatait az iskolaigazgató.

  Az emlékezők Kiss József Az angyalok nem sírnak című két felvonásos drámáját tekinthették meg a Gyöngyösi Játékszín előadásában, majd délután a Cinema Bridge moziban folytatódott a megemlékezés a Gyöngyösi Városi Televízió Gyöngyös 1956 című dokumentumfilmje, valamint az 56 csepp vér című játékfilm vetítésével.


  Közösségi funkciók