3 °C

 
 
Átvették megbízóleveleiket a képviselők és a polgármester

A városháza dísztermében hétfőn átvették megbízóleveleiket a választás nyertesei.

Új gépjárművel a fogyatékosok esélyegyenlőségéért

Új járművet szerzett be Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulása a fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek szállítását végző támogató szolgálat számára.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. október 17-én, csütörtökön, eső esetén október 18-án, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Érseki áldás az új toronysisakokra

Ünnepi szentmise keretében áldotta meg Dr. Ternyák Csaba egri érsek a Szent Bertalan-templom új toronysisakjait hétfő délután.

A szavaztok mintegy 47 százalékával a várost eddig is vezető Hiesz György nyerte a vasárnapi polgármester-választást Gyöngyösön. A képviselő-testületben az ellenzéki összefogás jelöltjei kerültek többségbe.

Bővebben
31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

30/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

29/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

28/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott A FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ-TÁMOGATÁSRÓL szóló 4/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Tisztítják az ivóvízhálózatot

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.10.06. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az elmúlt időszakban több, az ivóvíz minőségét kifogásoló lakossági jelzés is érkezett az önkormányzathoz. A Heves Megyei Vízmű Zrt. a polgármesteri hivatal érdeklődésére közölte: az ivóvíz klórtartalma határérték alatti, az íz- és szagproblémák elkerülése érdekében pedig mechanikus tisztítást és hálózatöblítést végeznek.

   

  A legtöbb esetben az ivóvíz ízére és szagára panaszkodtak a gyöngyösi lakosok, a probléma pedig a legutóbbi képviselő-testületi ülésen is előkerült. Ezt követően a polgármesteri hivatal szakemberei írásban kértek tájékoztatást az ivóvízhálózatot üzemeltető Heves Megyei Vízmű Zrt.-től, amely a napokban juttatta el válaszát a hivatalnak.

  E szerint a vízmű a vonatkozó kormányrendeletnek megfelelően végzi a vízellátó rendszer fertőtlenítését a szolgáltatott ivóvíz minőségének biztosítása érdekében. A hálózaton esetlegesen jelentkező íz- és szagproblémákat az ivóvízhálózat belső falán kialakult lerakódások és a fertőtlenítőszer között kialakult reakciók okozhatják. Ezen reakciók elkerülése érdekében a hálózati vezetékszakaszokon mechanikus – szivacsos – tisztítást, illetve hálózatöblítéseket végeznek. A beérkezett fogyasztói panaszok alapján az adott hálózatszakaszokat kiemelten kezelik, és soron kívül elvégzik a szükséges beavatkozásokat. Ezidáig öt utcában történt mechanikus tisztítás, illetve harminchárom utcában hálózatöblítés. A társaság tájékoztatása szerint a tisztított vezetékszakaszokon a probléma már nem észlelhető.

  A Heves Megyei Vízmű Zrt. a fertőtlenítőszer adagolásának ellenőrzése érdekében online klórszintmérő berendezést telepített, amely huszonnégy órás felügyeletet biztosít. Emellett folyamatos laboratóriumi mérésekkel ellenőrzik a hálózati vízminőséget. Eddigi méréseik alapján a kötött és szabad aktív klór, illetve az egyéb klórozási melléktermékek nem, vagy határérték alatti tartományban voltak kimutathatók.


  Közösségi funkciók