3 °C

 
 
Levendulakert a lakóotthon udvarán

Háromszáz tő levendulát ültettek el önkéntesek segítségével a gyöngyösi Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány által alapított, fogyatékkal élők lakóotthonának udvarán.

Igazgatási szünet a polgármesteri hivatalban

Gyöngyös Város Képviselő-testülete - a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján - a 66/2019. (II.28.) önkormányzati határozatában a Polgármesteri Hivatalban 2019. július 15. napjától 2019. július 26. napjáig nyári igazgatási szünetet rendelt el.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. július 11-én, csütörtökön, eső esetén július 12-én, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Látványterven mutatják be, hogy néz majd ki a szabadtéri színpad

Jövő héten kezdődik a Főtéri Nyári Esték programsorozata Gyöngyösön. A szabadtéri színpad építése jó ütemben halad, és látványterven már a végleges állapotot is láthatjuk.

Szeptemberre elkészülhet a Fecske Úti Óvoda konyhafelújítása

A Fecske Úti Tagóvoda konyhafelújításával kapcsolatos döntést is hozott a gyöngyösi képviselő-testület júliusi, rendkívüli ülésén. A grémium útfelújításokról is határozott.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Tisztítják az ivóvízhálózatot

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.10.06. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az elmúlt időszakban több, az ivóvíz minőségét kifogásoló lakossági jelzés is érkezett az önkormányzathoz. A Heves Megyei Vízmű Zrt. a polgármesteri hivatal érdeklődésére közölte: az ivóvíz klórtartalma határérték alatti, az íz- és szagproblémák elkerülése érdekében pedig mechanikus tisztítást és hálózatöblítést végeznek.

   

  A legtöbb esetben az ivóvíz ízére és szagára panaszkodtak a gyöngyösi lakosok, a probléma pedig a legutóbbi képviselő-testületi ülésen is előkerült. Ezt követően a polgármesteri hivatal szakemberei írásban kértek tájékoztatást az ivóvízhálózatot üzemeltető Heves Megyei Vízmű Zrt.-től, amely a napokban juttatta el válaszát a hivatalnak.

  E szerint a vízmű a vonatkozó kormányrendeletnek megfelelően végzi a vízellátó rendszer fertőtlenítését a szolgáltatott ivóvíz minőségének biztosítása érdekében. A hálózaton esetlegesen jelentkező íz- és szagproblémákat az ivóvízhálózat belső falán kialakult lerakódások és a fertőtlenítőszer között kialakult reakciók okozhatják. Ezen reakciók elkerülése érdekében a hálózati vezetékszakaszokon mechanikus – szivacsos – tisztítást, illetve hálózatöblítéseket végeznek. A beérkezett fogyasztói panaszok alapján az adott hálózatszakaszokat kiemelten kezelik, és soron kívül elvégzik a szükséges beavatkozásokat. Ezidáig öt utcában történt mechanikus tisztítás, illetve harminchárom utcában hálózatöblítés. A társaság tájékoztatása szerint a tisztított vezetékszakaszokon a probléma már nem észlelhető.

  A Heves Megyei Vízmű Zrt. a fertőtlenítőszer adagolásának ellenőrzése érdekében online klórszintmérő berendezést telepített, amely huszonnégy órás felügyeletet biztosít. Emellett folyamatos laboratóriumi mérésekkel ellenőrzik a hálózati vízminőséget. Eddigi méréseik alapján a kötött és szabad aktív klór, illetve az egyéb klórozási melléktermékek nem, vagy határérték alatti tartományban voltak kimutathatók.


  Közösségi funkciók