3 °C

 
 
30/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

29/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Biztonságban a megtalált kincsek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.10.31. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Szent Bertalan templomban történt betörés után a kiállítást lebontották. A megkerült kincseket biztonságos helyen őrzik. A nyomravezetői díjat a rendőrségnek adományozta Juhász Ferenc plébános.

   

  Visszakapta a rendőrségtől az egyház azokat a kincseket, amelyeket augusztus végén loptak el a gyöngyösi Szent Bertalan-templomból. A 18. századi tárgyak nagy részét megrongálták a tolvajok. A két legértékesebb darabot, egy Mária Terézia korabeli, áldozáshoz használt ostya őrzésére szolgáló kelyhet és egy ereklyetartót szétszedtek és feldaraboltak a most már előzetesben lévő elkövetők.

  Balogh Tibor r. alezredes, a gyöngyösi kapitányság vezetője elmondta: a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal segítségét kérték az előkerült kincsek pontos értékének maghatározásához, az elkövetők elleni eljárást ennek ismeretében folytatják majd.

  Juhász Ferenc plébános-kanonok elmondta: a nyár folyamán az egyházi kincstár felújításának kezdetén a gyűjtemény legértékesebb darabjait biztonsági őrizetbe helyezték, a kiállított emlékekről pedig úgy gondolták, a templom karzatán berendezett nyilvános tárlat nem jelenthet veszélyt a kincsekre nézve.

   
  Átadás-átvétel. Juhász Ferenc kanonok és Balogh Tibor rendőrkapitány a megkerült kincsekkel
  Fotó: Czímer Tamás

  A plébános örömét fejezte ki, hogy előkerültek a több tízmillió forintot érő kegytárgyak. Hálája jeléül a gyöngyösi rendőrségnek adományozta az a 300 ezer forintot, amit korábban nyomravezetői díjként személyesen ajánlott fel.

   

  Közösségi funkciók