3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Gazdasági ügyekben döntött a képviselő-testület

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.09.29. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Négy napirendi pont szerepelt a gyöngyösi képviselő-testület szerdai, rendkívüli ülésén. A grémium a hétvégi népszavazással kapcsolatos technikai döntéseket hozott, és több gazdasági kérdésről is tárgyalt.

   

  Tíz újabb póttagot választott meg az október 2-i népszavazás szavazatszámláló bizottságaiba a gyöngyösi képviselő-testület. A póttagok megválasztására a szavazás biztonságos lebonyolítása érdekében volt szükség. A póttagokra a jegyző mint a Helyi Választási Iroda vezetője tett javaslatot, amit a képviselők egyhangúlag elfogadtak.

  A grémium gazdasági ügyekben is hozott döntéseket. Az egykori „Füszért telepen” működő vállalkozás bővítésével kapcsolatban a képviselők a társaság kérésére értékesítésre jelöltek ki önkormányzati területet, amelyen a cég – miután megvásárolta – az új csarnok megközelítéséhez szükséges utat építhet majd.

  Ugyancsak területeket értékesít az önkormányzat az Északi-kálváriaparti lakóliget építésének folytatásához. Olyan területekről van szó, amelyek önmagukban alkalmatlanok lakóházak építésre, a szomszédos területekkel együtt azonban lehetővé tennék a lakópark építésének folytatását. A képviselők úgy döntöttek, hogy felajánlják az önkormányzati területeket a szomszédos telkeket tulajdonló vállalkozásnak megvásárlásra.

  Az ipari parkban tervezett logisztikai központ létrehozását a rendezési terv módosításával segíti az önkormányzat, miután a testület úgy határozott, az érintett területeken a kereskedelmi, szolgáltató tevékenységet is engedélyezi. A logisztikai központot egy magyar tulajdonú vállalkozás építené fel, a szükséges telkeket az önkormányzat és a Gyöngyösi Ipari Park Kft. közösen értékesíti a cég számára.


  Közösségi funkciók