3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Energetikai korszerűsítés a gyöngyösi strandon

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.09.26. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2016-09-26 15:56
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Hivatalosan is átadták a gyöngyösi Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand területén azt az energetikai beruházást, amely nem csak hatékonyabbá teszi a fürdő üzemeltetését, de környezetvédelmi szempontból is jelentős előrelépést jelent.

   
   

  Mintegy 43 millió forintból valósult meg a gyöngyösi Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrandon az az energetikai beruházás, amellyel szinte teljes egészében megtakarítható a medencék fűtéséhez eddig használt távhő, valamint jelentős megtakarítás érhető el a víz- és szennyvízdíjak terén.

  Az újonnan beépített és augusztus közepétől élesben is működő berendezések a medencék elfolyó vizének hőenergiáját hasznosítják hőcserélők segítségével, a legkorszerűbb, úgynevezett „ultraszűrők” beépítésével pedig lehetővé teszik, hogy a korábban a közcsatornába vezetett szennyvíz tisztítás után a Nagy-patakba engedhető legyen, mivel a kezelt víz minősége sokkal jobb a patakénál. A beruházás a strand saját kútjából származó víz kezelésével a kommunális vízhasználatot is kiváltja, így a szennyvíz- és csatornadíjak mellett egy harmadik területen is jelentős megtakarítás érhető el, miközben a legkorszerűbb technológiát használó fejlesztés a környezeti terhelést is nagy mértékben csökkenti.

  A gyöngyösi önkormányzat a beruházás 43 millió forintos költségeiből 12 millió forintot fedezett, a fennmaradó 31 millió forintot egy gyöngyösi vállalkozás, a Vízreform Kft. állta, amely a megtakarításból kapott részesedés fejében finanszírozta a fejlesztést. Az előzetes számítások szerint a beruházás évente 15-20 millió forintos megtakarítást eredményez, így a vállalkozó költségei két-két és fél év alatt megtérülnek. Ezt követően a megtakarítás teljes összege az önkormányzati tulajdonú Gyöngyösi Sportfólió Kft.-nél jelentkezik. Hiesz György polgármester az átadón úgy fogalmazott: az önkormányzat szeretné a beruházás által keletkezett megtakarítást a strand további fejlesztésére fordítani, ami akár új medencék kialakítását és új eszközök vásárlását is jelentheti.


  Közösségi funkciók