3 °C

 
 
Új eszközök a kórházban

"A Bugát Pál Kórház orvostechnikai infrastruktúra készültségi szintjének javítása" elnevezésű EFOP- 2.2.20-17-2017-00005 azonosító számú, Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló pályázat jóvoltából a betegek hatékony és eredményes ellátását szolgáló eszközök, beszerzése történt meg 49,89 millió forintból a gyöngyösi kórházban.

Idén sem állhat meg a város fejlődése

Örülünk a magas adóbevételnek, de nem örülünk annak, hogy a város adóerő-képessége miatt az idén az állam várhatóan mintegy egymilliárd forintot elvon tőlünk – kezdte beszédét Hiesz György polgármester azon a már hagyományosnak számító évértékelő rendezvényen, ahol Gyöngyös 2019-es gazdasági teljesítményét méltatta.

Már használatban az elektromos autó

Kormánytámogatással elektromos személyautót kapott a Bugát Pál Kórház is.

A weben is lehet jelezni az úthibát

A fagyos, téli időjárás és a megnövekedett gépjárműforgalom jelentősen megterheli és rongálja az utakat. A gyors hibaelhárítást bárki segítheti, ha jelzi az állami tulajdonban lévő utak kezelőjének a problémát.

Változnak a szabadtéri irányított égetés szabályai

Az 54/2014 (XII.05.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályokról (továbbiakban: OTSZ) 111. számú fejezete "A szabadtéri tűzgyújtás és tűzmegelőzés szabályai" terén, az OTSZ módosításainak hatályba lépésével, 2020. január 22. után jelentősen változnak.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenEnergetikai korszerűsítés a gyöngyösi strandon

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.09.26. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2016-09-26 15:56
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Hivatalosan is átadták a gyöngyösi Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand területén azt az energetikai beruházást, amely nem csak hatékonyabbá teszi a fürdő üzemeltetését, de környezetvédelmi szempontból is jelentős előrelépést jelent.

   
   

  Mintegy 43 millió forintból valósult meg a gyöngyösi Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrandon az az energetikai beruházás, amellyel szinte teljes egészében megtakarítható a medencék fűtéséhez eddig használt távhő, valamint jelentős megtakarítás érhető el a víz- és szennyvízdíjak terén.

  Az újonnan beépített és augusztus közepétől élesben is működő berendezések a medencék elfolyó vizének hőenergiáját hasznosítják hőcserélők segítségével, a legkorszerűbb, úgynevezett „ultraszűrők” beépítésével pedig lehetővé teszik, hogy a korábban a közcsatornába vezetett szennyvíz tisztítás után a Nagy-patakba engedhető legyen, mivel a kezelt víz minősége sokkal jobb a patakénál. A beruházás a strand saját kútjából származó víz kezelésével a kommunális vízhasználatot is kiváltja, így a szennyvíz- és csatornadíjak mellett egy harmadik területen is jelentős megtakarítás érhető el, miközben a legkorszerűbb technológiát használó fejlesztés a környezeti terhelést is nagy mértékben csökkenti.

  A gyöngyösi önkormányzat a beruházás 43 millió forintos költségeiből 12 millió forintot fedezett, a fennmaradó 31 millió forintot egy gyöngyösi vállalkozás, a Vízreform Kft. állta, amely a megtakarításból kapott részesedés fejében finanszírozta a fejlesztést. Az előzetes számítások szerint a beruházás évente 15-20 millió forintos megtakarítást eredményez, így a vállalkozó költségei két-két és fél év alatt megtérülnek. Ezt követően a megtakarítás teljes összege az önkormányzati tulajdonú Gyöngyösi Sportfólió Kft.-nél jelentkezik. Hiesz György polgármester az átadón úgy fogalmazott: az önkormányzat szeretné a beruházás által keletkezett megtakarítást a strand további fejlesztésére fordítani, ami akár új medencék kialakítását és új eszközök vásárlását is jelentheti.


  Közösségi funkciók