3 °C

 
 
Idén is az önkormányzat kapta a művésztelep képeit

A mátrafüredi művésztelep alkotóinak kilenc újabb festményét ajánlották fel az önkormányzat számára. Az alkotások egyelőre a városháza falait díszítik, később azonban egy állandó gyöngyösi galériának is alapjául szolgálhatnak.

Botlatókövek emlékeztetnek az elhurcoltakra

A Frankl család tagjaira emlékeztetnek Gyöngyös első botlatókövei. Az emlékjelek a deportált, munkaszolgálatban vagy haláltáborokban elpusztított honfitársainkra emlékezetnek utolsó szabadon választott lakóhelyükön.

Új autó segíti a hajléktalan-ellátást

Új járművel erősödtek az utcai szociális munka feltételei Gyöngyösön. A gépkocsit az önkormányzat egy sikeres pályázat segítségével szerezte be.

Operagálával ünneplik a zene világnapját

Idén is operagálával ünneplik a zene világnapját Gyöngyösön. A szeptember 22-i eseményen olyan kiváló művészek lépnek színpadra, mint Miklósa Erika. A Dr. Fejes András Sportcsarnokban rendezendő esemény ezúttal is ingyenesen látogatható.

Adófizetési határidő: szeptember 16.

Ezúton hívjuk fel az adózók szíves figyelmét, hogy 2019. II. félévi helyi adók, valamint a gépjárműadó befizetése 2019. szeptember 16-ig teljesíthető adópótlékmentesen!

Bővebben
26/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

25/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Energetikai korszerűsítés a gyöngyösi strandon

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.09.26. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2016-09-26 15:56
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Hivatalosan is átadták a gyöngyösi Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand területén azt az energetikai beruházást, amely nem csak hatékonyabbá teszi a fürdő üzemeltetését, de környezetvédelmi szempontból is jelentős előrelépést jelent.

   
   

  Mintegy 43 millió forintból valósult meg a gyöngyösi Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrandon az az energetikai beruházás, amellyel szinte teljes egészében megtakarítható a medencék fűtéséhez eddig használt távhő, valamint jelentős megtakarítás érhető el a víz- és szennyvízdíjak terén.

  Az újonnan beépített és augusztus közepétől élesben is működő berendezések a medencék elfolyó vizének hőenergiáját hasznosítják hőcserélők segítségével, a legkorszerűbb, úgynevezett „ultraszűrők” beépítésével pedig lehetővé teszik, hogy a korábban a közcsatornába vezetett szennyvíz tisztítás után a Nagy-patakba engedhető legyen, mivel a kezelt víz minősége sokkal jobb a patakénál. A beruházás a strand saját kútjából származó víz kezelésével a kommunális vízhasználatot is kiváltja, így a szennyvíz- és csatornadíjak mellett egy harmadik területen is jelentős megtakarítás érhető el, miközben a legkorszerűbb technológiát használó fejlesztés a környezeti terhelést is nagy mértékben csökkenti.

  A gyöngyösi önkormányzat a beruházás 43 millió forintos költségeiből 12 millió forintot fedezett, a fennmaradó 31 millió forintot egy gyöngyösi vállalkozás, a Vízreform Kft. állta, amely a megtakarításból kapott részesedés fejében finanszírozta a fejlesztést. Az előzetes számítások szerint a beruházás évente 15-20 millió forintos megtakarítást eredményez, így a vállalkozó költségei két-két és fél év alatt megtérülnek. Ezt követően a megtakarítás teljes összege az önkormányzati tulajdonú Gyöngyösi Sportfólió Kft.-nél jelentkezik. Hiesz György polgármester az átadón úgy fogalmazott: az önkormányzat szeretné a beruházás által keletkezett megtakarítást a strand további fejlesztésére fordítani, ami akár új medencék kialakítását és új eszközök vásárlását is jelentheti.


  Közösségi funkciók