3 °C

 
 
1/2020.(I.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. január 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Közmeghallgatást tart a ruszin önkormányzat

A Gyöngyösi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. február 11-én, kedden 10:00 - 12:00 óráig közmeghallgatást tart.

Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

BővebbenÚj ivócsapok üzemelnek nyáron Gyöngyösön

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.09.23. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös Város Önkormányzata hat darab ivócsapot vásárolt, amelyek a nyári időszakban üzemelnek majd a városban. Az ivócsapokat tűzcsapokra lehet felszerelni, de azok a tűzoltást nem hátráltatják.

   

  Hat darab ivócsap szolgálja majd a gyöngyösieket a következő nyári szezonban. A tűzcsapra szerelhető ivócsapokat az önkormányzat mintegy 1,3 millió forintért szerezte be a katasztrófavédelmi kiadások terhére, hogy a nyári időszakban, különösen hőségriasztás alkalmával segítse a város lakóit a friss ivóvízhez jutásban. Az ivócsapokat a katasztrófavédelemmel egyeztetve szerezte be az önkormányzat, a berendezések a tűzoltást nem hátráltatják. A csapokat a Kossuth Lajos utcában, a Könyves Kálmán téren, a Mikszáth Kálmán és Páter Kis Szaléz utca kereszteződésében, a Kócsag utcában, a Szövetkezet utcában és Mátrafüreden, a Béke úton található tűzcsapokra szerelik fel a tervek szerint májusban, a nyári meleg beköszöntével.

  A kutakat Heves Megyei Vízmű Zrt. üzemelteti. Az újonnan beszerzett ivókutak igény esetén bármely tűzcsapra felszerelhetők, így a nagyrendezvények idején a Fő téren is szolgálatba állíthatók lesznek. A tűzcsapokat ivókúttá alakító szerkezetet magyar fiatalok fejlesztették, és a főváros mellett egyre több vidéki városban is megtalálhatók. Az első szerkezet pénteken érkezett a városba, azt a Katasztrófavédelem, a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal és a Heves Megyei Vízmű szakemberei szerelték fel próbaként az egyik Fő téri tűzcsapra.


  Közösségi funkciók