3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenÚj ivócsapok üzemelnek nyáron Gyöngyösön

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.09.23. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös Város Önkormányzata hat darab ivócsapot vásárolt, amelyek a nyári időszakban üzemelnek majd a városban. Az ivócsapokat tűzcsapokra lehet felszerelni, de azok a tűzoltást nem hátráltatják.

   

  Hat darab ivócsap szolgálja majd a gyöngyösieket a következő nyári szezonban. A tűzcsapra szerelhető ivócsapokat az önkormányzat mintegy 1,3 millió forintért szerezte be a katasztrófavédelmi kiadások terhére, hogy a nyári időszakban, különösen hőségriasztás alkalmával segítse a város lakóit a friss ivóvízhez jutásban. Az ivócsapokat a katasztrófavédelemmel egyeztetve szerezte be az önkormányzat, a berendezések a tűzoltást nem hátráltatják. A csapokat a Kossuth Lajos utcában, a Könyves Kálmán téren, a Mikszáth Kálmán és Páter Kis Szaléz utca kereszteződésében, a Kócsag utcában, a Szövetkezet utcában és Mátrafüreden, a Béke úton található tűzcsapokra szerelik fel a tervek szerint májusban, a nyári meleg beköszöntével.

  A kutakat Heves Megyei Vízmű Zrt. üzemelteti. Az újonnan beszerzett ivókutak igény esetén bármely tűzcsapra felszerelhetők, így a nagyrendezvények idején a Fő téren is szolgálatba állíthatók lesznek. A tűzcsapokat ivókúttá alakító szerkezetet magyar fiatalok fejlesztették, és a főváros mellett egyre több vidéki városban is megtalálhatók. Az első szerkezet pénteken érkezett a városba, azt a Katasztrófavédelem, a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal és a Heves Megyei Vízmű szakemberei szerelték fel próbaként az egyik Fő téri tűzcsapra.


  Közösségi funkciók