3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Új ivócsapok üzemelnek nyáron Gyöngyösön

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.09.23. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös Város Önkormányzata hat darab ivócsapot vásárolt, amelyek a nyári időszakban üzemelnek majd a városban. Az ivócsapokat tűzcsapokra lehet felszerelni, de azok a tűzoltást nem hátráltatják.

   

  Hat darab ivócsap szolgálja majd a gyöngyösieket a következő nyári szezonban. A tűzcsapra szerelhető ivócsapokat az önkormányzat mintegy 1,3 millió forintért szerezte be a katasztrófavédelmi kiadások terhére, hogy a nyári időszakban, különösen hőségriasztás alkalmával segítse a város lakóit a friss ivóvízhez jutásban. Az ivócsapokat a katasztrófavédelemmel egyeztetve szerezte be az önkormányzat, a berendezések a tűzoltást nem hátráltatják. A csapokat a Kossuth Lajos utcában, a Könyves Kálmán téren, a Mikszáth Kálmán és Páter Kis Szaléz utca kereszteződésében, a Kócsag utcában, a Szövetkezet utcában és Mátrafüreden, a Béke úton található tűzcsapokra szerelik fel a tervek szerint májusban, a nyári meleg beköszöntével.

  A kutakat Heves Megyei Vízmű Zrt. üzemelteti. Az újonnan beszerzett ivókutak igény esetén bármely tűzcsapra felszerelhetők, így a nagyrendezvények idején a Fő téren is szolgálatba állíthatók lesznek. A tűzcsapokat ivókúttá alakító szerkezetet magyar fiatalok fejlesztették, és a főváros mellett egyre több vidéki városban is megtalálhatók. Az első szerkezet pénteken érkezett a városba, azt a Katasztrófavédelem, a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal és a Heves Megyei Vízmű szakemberei szerelték fel próbaként az egyik Fő téri tűzcsapra.


  Közösségi funkciók