3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Új ivócsapok üzemelnek nyáron Gyöngyösön

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.09.23. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös Város Önkormányzata hat darab ivócsapot vásárolt, amelyek a nyári időszakban üzemelnek majd a városban. Az ivócsapokat tűzcsapokra lehet felszerelni, de azok a tűzoltást nem hátráltatják.

   

  Hat darab ivócsap szolgálja majd a gyöngyösieket a következő nyári szezonban. A tűzcsapra szerelhető ivócsapokat az önkormányzat mintegy 1,3 millió forintért szerezte be a katasztrófavédelmi kiadások terhére, hogy a nyári időszakban, különösen hőségriasztás alkalmával segítse a város lakóit a friss ivóvízhez jutásban. Az ivócsapokat a katasztrófavédelemmel egyeztetve szerezte be az önkormányzat, a berendezések a tűzoltást nem hátráltatják. A csapokat a Kossuth Lajos utcában, a Könyves Kálmán téren, a Mikszáth Kálmán és Páter Kis Szaléz utca kereszteződésében, a Kócsag utcában, a Szövetkezet utcában és Mátrafüreden, a Béke úton található tűzcsapokra szerelik fel a tervek szerint májusban, a nyári meleg beköszöntével.

  A kutakat Heves Megyei Vízmű Zrt. üzemelteti. Az újonnan beszerzett ivókutak igény esetén bármely tűzcsapra felszerelhetők, így a nagyrendezvények idején a Fő téren is szolgálatba állíthatók lesznek. A tűzcsapokat ivókúttá alakító szerkezetet magyar fiatalok fejlesztették, és a főváros mellett egyre több vidéki városban is megtalálhatók. Az első szerkezet pénteken érkezett a városba, azt a Katasztrófavédelem, a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal és a Heves Megyei Vízmű szakemberei szerelték fel próbaként az egyik Fő téri tűzcsapra.


  Közösségi funkciók