3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Egy nap autó nélkül

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.09.23. péntek
 
Utoljára módosítva: 2016-09-23 12:05
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös Város Önkormányzata az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódva autómentes napot tartott szeptember 22-én. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által támogatott rendezvény célja a környezetbarát városi közlekedés népszerűsítése volt.

   
   

  Nem közlekedhettek autók csütörtökön a Móricz Zsigmond utcában és a Mátyás Kisrály utca Köztársaság térig tartó szakaszán, valamint a Fő térre sem hajthattak be gépjárművek ezen a napon. A gyöngyösi autómentes napon óvodások és iskolások vették birtokba az utcákat, hogy játékos vetélkedőkön vegyenek részt, amelyek a környezettudatos gondolkodásra és az egészséges életmódra hívták fel a figyelmüket. A gyerekek a Rendőrség szakembereitől tanulták meg a közlekedés szabályait, majd rollerre pattanva a gyakorlatban is alkalmazhatták az ismereteket a KRESZ-parkban, de részt vehettek kézműves foglalkozásokon, környezetvédelmi oktató játékokon, kipróbálhatták a segway-t, az elektromos roller, a biciklovat és egy látványos buborék-show is szórakoztatta őket. Az „ésszerű közlekedés, hatékony gazdaság” szlogennel megrendezett programhoz a 2016. évi Európai Karta aláírásával csatlakozott az önkormányzat, amely vállalta, hogy olyan állandó intézkedést is tesz, amellyel biztonságosabbá válik a közlekedés. Ezt az önkormányzat a két új körforgalom kialakításával teljesítette.

  Szüreti futónap

   
  66 kép
  Dátum: 2016-09-23 12:00:00
   

  Idén először kapcsolódott össze az autómentes nap rendezvénye a Szüreti Futónappal, ami remek ötletnek bizonyult, hiszen mindkét program az egészséges életmód és a sport népszerűsítését tűzte ki célul. A Szüreti Futónap délutáni versenyszámaiban iskolák, munkahelyi csoportok, baráti társaságok és egyéni versenyzők egyaránt indultak, a számos versenyszám között mindenki megtalálta az edzettségi szintjének megfelelőt. A nagysikerű program zárásaként idén is megrendezték az úgynevezett „fröccsatlont”, melynek során nem csak futni, de szőlőt cipelni és fröccsöt inni is kellett az indulóknak.


  Közösségi funkciók