3 °C

 
 
9/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

8/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

7/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

BővebbenEgy nap autó nélkül

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.09.23. péntek
 
Utoljára módosítva: 2016-09-23 12:05
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös Város Önkormányzata az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódva autómentes napot tartott szeptember 22-én. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által támogatott rendezvény célja a környezetbarát városi közlekedés népszerűsítése volt.

   
   

  Nem közlekedhettek autók csütörtökön a Móricz Zsigmond utcában és a Mátyás Kisrály utca Köztársaság térig tartó szakaszán, valamint a Fő térre sem hajthattak be gépjárművek ezen a napon. A gyöngyösi autómentes napon óvodások és iskolások vették birtokba az utcákat, hogy játékos vetélkedőkön vegyenek részt, amelyek a környezettudatos gondolkodásra és az egészséges életmódra hívták fel a figyelmüket. A gyerekek a Rendőrség szakembereitől tanulták meg a közlekedés szabályait, majd rollerre pattanva a gyakorlatban is alkalmazhatták az ismereteket a KRESZ-parkban, de részt vehettek kézműves foglalkozásokon, környezetvédelmi oktató játékokon, kipróbálhatták a segway-t, az elektromos roller, a biciklovat és egy látványos buborék-show is szórakoztatta őket. Az „ésszerű közlekedés, hatékony gazdaság” szlogennel megrendezett programhoz a 2016. évi Európai Karta aláírásával csatlakozott az önkormányzat, amely vállalta, hogy olyan állandó intézkedést is tesz, amellyel biztonságosabbá válik a közlekedés. Ezt az önkormányzat a két új körforgalom kialakításával teljesítette.

  Szüreti futónap

   
  66 kép
  Dátum: 2016-09-23 12:00:00
   

  Idén először kapcsolódott össze az autómentes nap rendezvénye a Szüreti Futónappal, ami remek ötletnek bizonyult, hiszen mindkét program az egészséges életmód és a sport népszerűsítését tűzte ki célul. A Szüreti Futónap délutáni versenyszámaiban iskolák, munkahelyi csoportok, baráti társaságok és egyéni versenyzők egyaránt indultak, a számos versenyszám között mindenki megtalálta az edzettségi szintjének megfelelőt. A nagysikerű program zárásaként idén is megrendezték az úgynevezett „fröccsatlont”, melynek során nem csak futni, de szőlőt cipelni és fröccsöt inni is kellett az indulóknak.


  Közösségi funkciók