3 °C

 
 
Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Több mint hétszáz labdát kapnak az óvodák

Gyöngyös mind a kilenc óvodája csaknem 80 új labdát kap még az év elején, a kormány által kezdeményezett "Ovis labdaprogram" jóvoltából.

Új eszközök a kórházban

"A Bugát Pál Kórház orvostechnikai infrastruktúra készültségi szintjének javítása" elnevezésű EFOP- 2.2.20-17-2017-00005 azonosító számú, Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló pályázat jóvoltából a betegek hatékony és eredményes ellátását szolgáló eszközök, beszerzése történt meg 49,89 millió forintból a gyöngyösi kórházban.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenEgy nap autó nélkül

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.09.23. péntek
 
Utoljára módosítva: 2016-09-23 12:05
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös Város Önkormányzata az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódva autómentes napot tartott szeptember 22-én. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által támogatott rendezvény célja a környezetbarát városi közlekedés népszerűsítése volt.

   
   

  Nem közlekedhettek autók csütörtökön a Móricz Zsigmond utcában és a Mátyás Kisrály utca Köztársaság térig tartó szakaszán, valamint a Fő térre sem hajthattak be gépjárművek ezen a napon. A gyöngyösi autómentes napon óvodások és iskolások vették birtokba az utcákat, hogy játékos vetélkedőkön vegyenek részt, amelyek a környezettudatos gondolkodásra és az egészséges életmódra hívták fel a figyelmüket. A gyerekek a Rendőrség szakembereitől tanulták meg a közlekedés szabályait, majd rollerre pattanva a gyakorlatban is alkalmazhatták az ismereteket a KRESZ-parkban, de részt vehettek kézműves foglalkozásokon, környezetvédelmi oktató játékokon, kipróbálhatták a segway-t, az elektromos roller, a biciklovat és egy látványos buborék-show is szórakoztatta őket. Az „ésszerű közlekedés, hatékony gazdaság” szlogennel megrendezett programhoz a 2016. évi Európai Karta aláírásával csatlakozott az önkormányzat, amely vállalta, hogy olyan állandó intézkedést is tesz, amellyel biztonságosabbá válik a közlekedés. Ezt az önkormányzat a két új körforgalom kialakításával teljesítette.

  Szüreti futónap

   
  66 kép
  Dátum: 2016-09-23 12:00:00
   

  Idén először kapcsolódott össze az autómentes nap rendezvénye a Szüreti Futónappal, ami remek ötletnek bizonyult, hiszen mindkét program az egészséges életmód és a sport népszerűsítését tűzte ki célul. A Szüreti Futónap délutáni versenyszámaiban iskolák, munkahelyi csoportok, baráti társaságok és egyéni versenyzők egyaránt indultak, a számos versenyszám között mindenki megtalálta az edzettségi szintjének megfelelőt. A nagysikerű program zárásaként idén is megrendezték az úgynevezett „fröccsatlont”, melynek során nem csak futni, de szőlőt cipelni és fröccsöt inni is kellett az indulóknak.


  Közösségi funkciók