3 °C

 
 
Idén is az önkormányzat kapta a művésztelep képeit

A mátrafüredi művésztelep alkotóinak kilenc újabb festményét ajánlották fel az önkormányzat számára. Az alkotások egyelőre a városháza falait díszítik, később azonban egy állandó gyöngyösi galériának is alapjául szolgálhatnak.

Botlatókövek emlékeztetnek az elhurcoltakra

A Frankl család tagjaira emlékeztetnek Gyöngyös első botlatókövei. Az emlékjelek a deportált, munkaszolgálatban vagy haláltáborokban elpusztított honfitársainkra emlékezetnek utolsó szabadon választott lakóhelyükön.

Új autó segíti a hajléktalan-ellátást

Új járművel erősödtek az utcai szociális munka feltételei Gyöngyösön. A gépkocsit az önkormányzat egy sikeres pályázat segítségével szerezte be.

Operagálával ünneplik a zene világnapját

Idén is operagálával ünneplik a zene világnapját Gyöngyösön. A szeptember 22-i eseményen olyan kiváló művészek lépnek színpadra, mint Miklósa Erika. A Dr. Fejes András Sportcsarnokban rendezendő esemény ezúttal is ingyenesen látogatható.

Adófizetési határidő: szeptember 16.

Ezúton hívjuk fel az adózók szíves figyelmét, hogy 2019. II. félévi helyi adók, valamint a gépjárműadó befizetése 2019. szeptember 16-ig teljesíthető adópótlékmentesen!

Bővebben
26/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

25/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Egy nap autó nélkül

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.09.23. péntek
 
Utoljára módosítva: 2016-09-23 12:05
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös Város Önkormányzata az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódva autómentes napot tartott szeptember 22-én. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által támogatott rendezvény célja a környezetbarát városi közlekedés népszerűsítése volt.

   
   

  Nem közlekedhettek autók csütörtökön a Móricz Zsigmond utcában és a Mátyás Kisrály utca Köztársaság térig tartó szakaszán, valamint a Fő térre sem hajthattak be gépjárművek ezen a napon. A gyöngyösi autómentes napon óvodások és iskolások vették birtokba az utcákat, hogy játékos vetélkedőkön vegyenek részt, amelyek a környezettudatos gondolkodásra és az egészséges életmódra hívták fel a figyelmüket. A gyerekek a Rendőrség szakembereitől tanulták meg a közlekedés szabályait, majd rollerre pattanva a gyakorlatban is alkalmazhatták az ismereteket a KRESZ-parkban, de részt vehettek kézműves foglalkozásokon, környezetvédelmi oktató játékokon, kipróbálhatták a segway-t, az elektromos roller, a biciklovat és egy látványos buborék-show is szórakoztatta őket. Az „ésszerű közlekedés, hatékony gazdaság” szlogennel megrendezett programhoz a 2016. évi Európai Karta aláírásával csatlakozott az önkormányzat, amely vállalta, hogy olyan állandó intézkedést is tesz, amellyel biztonságosabbá válik a közlekedés. Ezt az önkormányzat a két új körforgalom kialakításával teljesítette.

  Szüreti futónap

   
  66 kép
  Dátum: 2016-09-23 12:00:00
   

  Idén először kapcsolódott össze az autómentes nap rendezvénye a Szüreti Futónappal, ami remek ötletnek bizonyult, hiszen mindkét program az egészséges életmód és a sport népszerűsítését tűzte ki célul. A Szüreti Futónap délutáni versenyszámaiban iskolák, munkahelyi csoportok, baráti társaságok és egyéni versenyzők egyaránt indultak, a számos versenyszám között mindenki megtalálta az edzettségi szintjének megfelelőt. A nagysikerű program zárásaként idén is megrendezték az úgynevezett „fröccsatlont”, melynek során nem csak futni, de szőlőt cipelni és fröccsöt inni is kellett az indulóknak.


  Közösségi funkciók