3 °C

 
 
6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Szüreti napok: jó borok, jó buli, jó barátok

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.09.17. szombat
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Vasárnap estig számtalan szórakozási alkalmat kínál a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál programsorozata.

   
   

  A szőlő és a bor mindig is meghatározó volt Gyöngyös életében, s bár ma már nem ez adja az általános megélhetést, kiemelt helyet foglal el Gyöngyös kultúrájában - egyebek mellett erről beszélt a szüreti napokat megnyitó Hiesz György polgármester.

  Külön is köszöntötte a Tokaji borvidékről érkezett \"vendég-borászokat\", valamint a testvérvárosi küldöttségeket, majd minden helybélinek és Gyöngyösre látogatónak kellemes időtöltést és tartalmas fesztiválozást kívánt.

  A péntek este kezdődött fesztiválon ezúttal is könnyűzenei, hagyományőrző és gyermekprogramok sokasága várja az érdeklődőket, és persze kitűnő borászatok kiváló italai.

  Szüreti napok: jó borok, jó barátok

   
  25 kép
  Dátum: 2016-09-17 17:03:00
   

  A Mátrai Szüreti Napok és Fehérborfesztivál alkalmából Gyöngyös Város Önkormányzata három testvérvárosi delegációt látott vendégül. A lengyelországi Sanokból, az ukrajnai Munkács járásból és a törökországi Manisa városából érkezett vendégeket péntek este díszvacsorán fogadta Hiesz György polgármester, valamint Kévés Tamás és dr. Tatár László alpolgármester.

  Testvérvárosi küldöttségek

   
  28 kép
  Dátum: 2016-09-17 17:01:00
   

  Szombaton délelőtt a városháza dísztermében a küldöttségek a gyöngyösi képviselő-testület tagjaival találkoztak, és egymásnak is bemutatkoztak. Mint kiderült, a szőlő és borkultúra közös pont a városok között, Sanok és Munkács ugyanis a szőlőtermesztés fejlesztésén dolgozik, míg Manisa a világ egyik legnagyobb mazsola-termesztője. A közel másfél milliós lélekszámú török város képviselői első alkalommal látogattak Gyöngyösre, ahogy a közelmúltban Munkáccsal létrejött kapcsolat keretében is első alkalommal láthatta vendégül Gyöngyös a kárpátaljai járás delegációját. Sanokkal a legrégebbi a testvérvárosi kapcsolat, a negyvenezres lengyel város képviselői már több alkalommal jártak Gyöngyösön.

  A nemzetközi találkozó számos eredménnyel járt, a különböző országok delegációi egymás iránt is élénk érdeklődést mutattak, és elkötelezték magukat a kapcsolatok elmélyítése mellett. Elsősorban a kultúra, a gazdaság és az oktatás területén mutatkoznak kapcsolódási pontok, de a sport is az együttműködési lehetőségek között szerepel. A testvérvárosi delegációk meglátogatták a Mátra Múzeumot és a Szent Bertalan-templom kincstárát is, és a programba rövid városnézés is belefért.

  A szüreti napok részletes programja


  Közösségi funkciók