3 °C

 
 
1/2020.(I.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. január 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Közmeghallgatást tart a ruszin önkormányzat

A Gyöngyösi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. február 11-én, kedden 10:00 - 12:00 óráig közmeghallgatást tart.

Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

BővebbenSzüreti napok: jó borok, jó buli, jó barátok

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.09.17. szombat
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Vasárnap estig számtalan szórakozási alkalmat kínál a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál programsorozata.

   
   

  A szőlő és a bor mindig is meghatározó volt Gyöngyös életében, s bár ma már nem ez adja az általános megélhetést, kiemelt helyet foglal el Gyöngyös kultúrájában - egyebek mellett erről beszélt a szüreti napokat megnyitó Hiesz György polgármester.

  Külön is köszöntötte a Tokaji borvidékről érkezett \"vendég-borászokat\", valamint a testvérvárosi küldöttségeket, majd minden helybélinek és Gyöngyösre látogatónak kellemes időtöltést és tartalmas fesztiválozást kívánt.

  A péntek este kezdődött fesztiválon ezúttal is könnyűzenei, hagyományőrző és gyermekprogramok sokasága várja az érdeklődőket, és persze kitűnő borászatok kiváló italai.

  Szüreti napok: jó borok, jó barátok

   
  25 kép
  Dátum: 2016-09-17 17:03:00
   

  A Mátrai Szüreti Napok és Fehérborfesztivál alkalmából Gyöngyös Város Önkormányzata három testvérvárosi delegációt látott vendégül. A lengyelországi Sanokból, az ukrajnai Munkács járásból és a törökországi Manisa városából érkezett vendégeket péntek este díszvacsorán fogadta Hiesz György polgármester, valamint Kévés Tamás és dr. Tatár László alpolgármester.

  Testvérvárosi küldöttségek

   
  28 kép
  Dátum: 2016-09-17 17:01:00
   

  Szombaton délelőtt a városháza dísztermében a küldöttségek a gyöngyösi képviselő-testület tagjaival találkoztak, és egymásnak is bemutatkoztak. Mint kiderült, a szőlő és borkultúra közös pont a városok között, Sanok és Munkács ugyanis a szőlőtermesztés fejlesztésén dolgozik, míg Manisa a világ egyik legnagyobb mazsola-termesztője. A közel másfél milliós lélekszámú török város képviselői első alkalommal látogattak Gyöngyösre, ahogy a közelmúltban Munkáccsal létrejött kapcsolat keretében is első alkalommal láthatta vendégül Gyöngyös a kárpátaljai járás delegációját. Sanokkal a legrégebbi a testvérvárosi kapcsolat, a negyvenezres lengyel város képviselői már több alkalommal jártak Gyöngyösön.

  A nemzetközi találkozó számos eredménnyel járt, a különböző országok delegációi egymás iránt is élénk érdeklődést mutattak, és elkötelezték magukat a kapcsolatok elmélyítése mellett. Elsősorban a kultúra, a gazdaság és az oktatás területén mutatkoznak kapcsolódási pontok, de a sport is az együttműködési lehetőségek között szerepel. A testvérvárosi delegációk meglátogatták a Mátra Múzeumot és a Szent Bertalan-templom kincstárát is, és a programba rövid városnézés is belefért.

  A szüreti napok részletes programja


  Közösségi funkciók