3 °C

 
 
Ebben az összetételben utoljára ülésezett a város képviselő-testülete

Egyebek mellett a Gyöngyösi Atlétikai Klub pénzügyi helyzetéről, a Városgondozási Zrt. 40 milliós eszközbeszerzéséről és a Berényi-Haller-kastély felújítását is tartalmazó beruházás nyílt közbeszerzésének kiírásáról is döntött szeptemberi ülésén a gyöngyösi képviselő-testület.

Átütemezték a Petőfi utcai munkákat

Az önkormányzat kérésére a kivitelező átütemezte a Petőfi utcában tervezett csatornázási munkákat, így hétfőtől mégsem zárják le a város egyik forgalmas közlekedési útvonalát.

Zárva lesz a hivatal

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal 2019. szeptember 24-én (kedden) zárva tart!

Sportok Napja október 5-én

Több mint 20 sportág mutatkozik be a gyöngyösi önkormányzat által szervezett Sportok Napján a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskolában október 5-én.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. szeptember 19-én, csütörtökön, eső esetén szeptember 13-án, pénteken 20 és 24 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Bővebben
26/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

25/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Szüreti napok: jó borok, jó buli, jó barátok

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.09.17. szombat
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Vasárnap estig számtalan szórakozási alkalmat kínál a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál programsorozata.

   
   

  A szőlő és a bor mindig is meghatározó volt Gyöngyös életében, s bár ma már nem ez adja az általános megélhetést, kiemelt helyet foglal el Gyöngyös kultúrájában - egyebek mellett erről beszélt a szüreti napokat megnyitó Hiesz György polgármester.

  Külön is köszöntötte a Tokaji borvidékről érkezett \"vendég-borászokat\", valamint a testvérvárosi küldöttségeket, majd minden helybélinek és Gyöngyösre látogatónak kellemes időtöltést és tartalmas fesztiválozást kívánt.

  A péntek este kezdődött fesztiválon ezúttal is könnyűzenei, hagyományőrző és gyermekprogramok sokasága várja az érdeklődőket, és persze kitűnő borászatok kiváló italai.

  Szüreti napok: jó borok, jó barátok

   
  25 kép
  Dátum: 2016-09-17 17:03:00
   

  A Mátrai Szüreti Napok és Fehérborfesztivál alkalmából Gyöngyös Város Önkormányzata három testvérvárosi delegációt látott vendégül. A lengyelországi Sanokból, az ukrajnai Munkács járásból és a törökországi Manisa városából érkezett vendégeket péntek este díszvacsorán fogadta Hiesz György polgármester, valamint Kévés Tamás és dr. Tatár László alpolgármester.

  Testvérvárosi küldöttségek

   
  28 kép
  Dátum: 2016-09-17 17:01:00
   

  Szombaton délelőtt a városháza dísztermében a küldöttségek a gyöngyösi képviselő-testület tagjaival találkoztak, és egymásnak is bemutatkoztak. Mint kiderült, a szőlő és borkultúra közös pont a városok között, Sanok és Munkács ugyanis a szőlőtermesztés fejlesztésén dolgozik, míg Manisa a világ egyik legnagyobb mazsola-termesztője. A közel másfél milliós lélekszámú török város képviselői első alkalommal látogattak Gyöngyösre, ahogy a közelmúltban Munkáccsal létrejött kapcsolat keretében is első alkalommal láthatta vendégül Gyöngyös a kárpátaljai járás delegációját. Sanokkal a legrégebbi a testvérvárosi kapcsolat, a negyvenezres lengyel város képviselői már több alkalommal jártak Gyöngyösön.

  A nemzetközi találkozó számos eredménnyel járt, a különböző országok delegációi egymás iránt is élénk érdeklődést mutattak, és elkötelezték magukat a kapcsolatok elmélyítése mellett. Elsősorban a kultúra, a gazdaság és az oktatás területén mutatkoznak kapcsolódási pontok, de a sport is az együttműködési lehetőségek között szerepel. A testvérvárosi delegációk meglátogatták a Mátra Múzeumot és a Szent Bertalan-templom kincstárát is, és a programba rövid városnézés is belefért.

  A szüreti napok részletes programja


  Közösségi funkciók