3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Ötven éves az anyatejgyűjtő állomás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.07.29. péntek
 
Utoljára módosítva: 2016-07-29 12:59
 
  Szerző: Pifkó Tamás
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az anyatejgyűjtő állomás munkatársait, területi védőnőket és tejet adó anyukákat köszöntött a gyöngyösi önkormányzat az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendezett ünnepségen. A rendezvényen a Gyöngyösi Anyatejgyűjtő Állomás fennállásának ötvenedik évfordulójáról is megemlékeztek.

   
   

  Az Egészségügyi Világszervezet 1992-ben nyilvánította augusztus elsejét az anyatejes táplálás világnapjává, a hónap első hetét pedig a szoptatás hetévé. Ez alkalomból rendezett ünnepséget a gyöngyösi önkormányzat a GYÖNGYÖK Családi Intézetében, ahol a helyi anyatejgyűjtő állomás fennállásának ötvenedik évfordulójáról is megemlékeztek.

  Hiesz György polgármester ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott: a világnapnak köszönhetően sikerült megállítani azt a rossz tendenciát, amely különböző tápszerek révén kezdte háttérbe szorítani az anyatejes táplálást, és ma már újra ez a természetes, a baba és a mama számára egyaránt jótékony táplálási mód a legelterjedtebb a világon. A hazai statisztikák szerint az anyák hetven százaléka táplálja anyatejjel legalább hat hónapon át csecsemőjét, azonban egyre kevesebben vannak, akik gondolnak a kevésbé szerencsésekre, és tejet adnak le az anyatejgyűjtő állomáson. Míg a kétezres évek első évtizedében Gyöngyösön harmincnál is több anyuka adott tejet, addig 2015-ben már csak tizenöten voltak, akiknek a pénteki rendezvényen egy ajándékcsomaggal köszönte meg a segítségnyújtást Hiesz György. Az ünnepségen emléklapot, oklevelet és jutalmat is átadott a polgármester, aki az anyatejgyűjtő állomás aktív és nyugdíjas dolgozóit, valamint területi védőnőket is köszöntött.

  A rendezvény egyik célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az anyatejes táplálás fontosságára, a csecsemők és a csecsemőt nevelő anyák szükségleteire, és ezáltal elfogadottabbá tegye az otthonon kívüli szoptatást. Sőreginé Tanka Ágnes területi védőnő előadásában azt mondta: az anyatej életének első hat hónapjában a csecsemő legfontosabb táplálékforrása, amely a hozzátáplálás megkezdése után is fontos része maradhat a csecsemők étrendjének. A védőnő szerint Gyöngyösön az egészségügyi ellátás valamennyi területén kiváló szakemberek dolgoznak, akik megfelelő tanácsokkal látják el a kismamákat és az anyukákat, hogy minél tovább tudják anyatejjel táplálni gyermekeiket.

  Kévés Tamás alpolgármester is az anyatejes táplálás fontosságára hívta fel a figyelmet pohárköszöntőjében, és köszönetet mondott mindazoknak, akik az anyatejgyűjtő állomáson dolgoztak vagy dolgoznak, valamint azoknak, akik segítik az anyukákat a csecsemők ellátásában.


  Közösségi funkciók