3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Egyetemvárosi címet kapott Gyöngyös

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.07.08. péntek
 
 
  Szerző: Ollé Elina
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Egyetemvárosi címet kapott Gyöngyös, miután az egri Eszterházy Károly Főiskola, a Károly Róbert Főiskola, valamint a jászberényi és a sárospataki főiskola egyesülésével létrejött új intézmény egyetemmé vált.

   
   

  Július elsejétől az Eszterházy Károly Egyetem Károly Róbert Campusaként működik a gyöngyösi főiskola, ezzel Gyöngyös – Eger, Jászberény és Sárospatak társaságában – egyetemvárosi címet kapott. Az igazoló okiratot Hiesz György polgármester vette át az Eszterházy Károly Egyetem díszünnepségén.

  A városvezető szerint az összeolvadással a városban 1962-től jelen lévő oktatási intézmény jövője is biztossá vált. Hiesz György úgy fogalmazott: más, komoly alternatíva nem állt az intézmény előtt, amelynek a megszűnése is felmerült már korábban. A polgármester szerint a városnak fontos, hogy Gyöngyösön marad a mezőgazdaság-tudományi kar, azt azonban a városvezető sajnálja, hogy műszaki képzés egyelőre nem jön létre, holott a térségben jelen lévő gazdasági potenciál ezt indokolná.

  – Sajnos ezt nem engedélyezték az egyetemnek, pedig egy 50 kilométeres körben, amelybe beletartozik Gyöngyös, Jászberény, Jászárokszállás, Jászfényszaru, Hatvan, a Mátrai Erőmű környéki ipari park, Eger, óriási a gazdasági potenciál, hatalmas munkaerőigénnyel, amely megfelelő műszaki képzést is igényelne, és jó lenne helyben képezni fiatalokat, hogy itt maradjanak - fogalmazott a polgármester.

  Eger, Gyöngyös, Jászberény és Sárospatak együttműködésével az ország legnagyobb vidéki egyeteme jött létre, amely az érintett városok számára azt is jelentheti, hogy növekszik népszerűségük a fiatalok, a továbbtanulni vágyók körében. Az egyetemmé válás tiszteletére rendezett díszünnepségen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszédében az intézményekben jelen lévő sokrétű diszciplináris felkészültséget, a jól működő kutatóintézeteket és a kiváló tanítói gárdát emelte ki. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem ideiglenes intézményvezetője arról beszélt: a négy intézmény együttműködésével Eszterházy Károly kétszázötven éves álmát sikerült hosszas előkészítő munka árán megvalósítani.


  Közösségi funkciók