3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Semmelweis-nap kitüntetésekkel

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.06.30. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2016-06-30 17:31
 
  Szerző: Suha Péter
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Dr. Gombos Margit és Dr. Kriszten Éva vette át a Gyöngyös Egészségügyéért kitüntetést.

   
   

  A legdrágábbal dolgoznak, a legdrágábbra ügyelnek: az egészségre - így köszöntötte az egészségügyi dolgozókat Hiesz György polgármester a már hagyományos városi Semmelweis-napi ünnepségen.

  Ezúttal dr. Gombos Margit háziorvos és Dr. Kriszten Éva gyermekorvos vehette át a város legrangosabb ágazati elismerését, a Gyöngyös Város Egészségügyéért Kitüntetést.

  Köszöntőjében a polgármester nem csak a kitüntetetteknek, hanem minden egészségügyi dolgozónak köszönetet mondott áldozatos munkájáért, kitartásáért és elhivatottságáért.

  Mint mondta, mindezekkel együtt az ünnepen is szót kell ejteni a problémákról is: az ágazat alulfinanszírozottságáról, az orvosok és szakdolgozók elvándorlásáról, az alacsony bérekről és a szakemberhiányról.

  A közelmúltban történt sajnálatos gyermekhalálról is szót ejtett, hangsúlyozva, hogy a médiában „felelőtlen és hazug állítások garmadája jelenik meg” az eset kapcsán, s nyomatékosította, hogy a már lezárult vizsgálatok alapján is egyértelmű, hogy az ügyben érintett védőnő „volt az egyetlen, aki nem hibázott.”

  - Gyöngyös 2003 óta ismeri el az egészségügyi dolgozók munkáját, az eltelt időszakban szinte valamennyi egészségügyi szakma valamely kiváló képviselője kapott már elismerést - jegyezte meg végül a polgármester, hozzátéve: most először fordul elő, hogy a kórház külön ünnepel, miután a képviselő-testület ezúttal a két kitüntetés egyikét sem kórházi dolgozónak ítélte oda, és emiatt a kórház külön ünnepséget szervezett.

  Azt mondta, javasolni fogja, hogy a jövőben az egyik díjazott mindenképp a kórház gárdájából kerüljön ki.

  A kitüntetettek köszönő szavaikban egyaránt a szakma szépségeit és nehézségeit is megemlítették, dr. Gombos Margit összegzésként úgy fogalmazott: aki pontosan és örömmel végzi a munkáját, annak ünnep a munkanapja.

  A díjátadó ünnepség - melyet a Musica Mansueta Kamarazenekar, Kévés Tünde és Matus Nikolett műsora színesített - végeztével Besze Andrea, az önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöke mondott pohárköszöntőt. Ebben az egészségügyi dolgozók munkáját méltatta, melyet a közismert nehézségek ellenére is elhivatottan végeznek.

  A kórház is ünnepelt

  A Bugát Pál Kórház sajtóközleményben tudatta, hogy a főigazgató főorvosi és adjunktusi kinevezéseket, valamint dicséreteket és elismerő okleveleket adott át az arra érdemeseknek.

  Az ünnepségen megköszönték Matus Miklós, a Bugát Pál Kórház Alapítvány kuratóriumi elnökének munkáját, és bejelentették azt is: dr. Gulyás Zoltán, onkológus főorvos, Gyöngyös díszpolgára Pro Sanitate Díjat vehet át a minisztertől a központi ünnepségen, míg Miniszteri Oklevél elismerésben Balázs Ferencné szakápoló, a belgyógyászat munkatársa részesül.


  Közösségi funkciók