3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenÚj lift a polgármesteri hivatalban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.06.29. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Lift segíti a gyöngyösi polgármesteri hivatal épületében ügyeiket intéző városlakók feljutását a magasan lévő szintekre. A felvonó elsősorban a nehezebben mozgó idősek, kismamák dolgát fogja megkönnyíteni, míg a mozgáskorlátozottak a földszinti ügyféltérben intézhetik ügyeiket.

   

  Új liftet állítottak üzembe a polgármesteri hivatal hátsó épületszárnyában. A felvonóra régóta nagy szükség volt, a nehezebben mozgó idősek vagy kismamák eddig ugyanis csak lépcsőn tudták megközelíteni a magasabban lévő igazgatóságok vagy például a járási hivatal irodáit.

  Az önkormányzat korábban is tett lépéseket a könnyebb ügyintézés érdekében, a legnagyobb ügyfélforgalmat bonyolító irodák a földszintre költöztek, a szociális, a lakás- és az adócsoport munkatársai is lépcsőzés nélkül közelíthetők meg. A Fő térről akadálymentesen elérhető ügyféltér is a városlakók rendelkezésére áll, az ügyintézők a legtöbb esetben itt nyújtanak segítséget és adnak felvilágosítást. Az új lifttel elsősorban az idősek, a kismamák, a mozgásukban csekély mértékben korlátozottak feljutását kívánta megkönnyíteni a hivatal.

  A mintegy 17 millió forintból megépített lift üzembe állításával nem ért véget a polgármesteri hivatal akadálymentesítése, az udvari lépcsőre ugyanis úgynevezett lépcsőjárót terveznek, amely lehetővé teszi majd, hogy a mozgáskorlátozottak is igénybe vehessék a felvonót, az épület sajátosságai miatt ugyanis a lift a félemeletről indul. Erre egyébként a legritkább esetben van szükség, hiszen az ügyintézők ügyfélfogadási időben kimennek az ügyfelekhez az ügyféltérbe, ahol a járási hivatal ügyintézője is várja a lakosokat.


  Közösségi funkciók