3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Együtt a diáktanáccsal a fiatalokért

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.06.13. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Együttműködési megállapodást kötött a gyöngyösi önkormányzat és a Gyöngyös Városi Diáktanács (GYVDT). A dokumentumot hétfőn írta alá Hiesz György polgármester és Spisák Bence, a diáktanács elnöke.

   
   

  A jövőben a Gyöngyös Városi Diáktanács is véleményezheti majd a gyöngyösi képviselő-testület ifjúságot érintő előterjesztéseit, ezzel is segítve a döntéshozók munkáját. Egyebek mellett ezt is tartalmazza a GYVDT és az önkormányzat között létrejött együttműködési megállapodás, amelyet hétfőn, a GYVDT közösségi helyeként szolgáló Kolorbár nevű szórakozóhelyen írt alá Hiesz György polgármester és Spisák Bence, a diáktanács elnöke.

  - Szinte nincs is olyan döntése a képviselő-testületnek, ami közvetlenül vagy közvetve, de ne érintené a fiatalokat. Ha azt szeretnénk, hogy a diákok tanulmányaik után visszatérjenek a városba, és itt keressék boldogulásukat, akkor el kell érnünk, hogy valóban magukénak érezzék a várost, ehhez pedig fontos, hogy bevonjuk őket a döntés-előkészítésbe. Javaslatokat, ötleteket várunk tőlük, és ha a diáktanács folyamatos működése biztosított lesz, az együttműködésnek mindkét fél élvezi majd az előnyeit - fogalmazott az aláírást követően Hiesz György polgármester.

  Spisák Bence GYVDT-elnök kiemelte: a diáktanács tavaly októberi megalakulása óta az önkormányzat folyamatosan segíti a szervezet munkáját, amely a jövőben nem csak a város ifjúsági koncepciójának kidolgozásában is részt kíván venni, hanem a városi rendezvények lebonyolításában is szerepet vállal önkéntes fiatalok részvételével. A felek a megállapodásban azt is rögzítették, hogy kiemelet figyelmet fordítanak a megfelelő információáramlásra és együttműködésre többek között a drogprevencióval kapcsolatban.


  Közösségi funkciók