3 °C

 
 
Kik legyenek az év sportolói?

Gyöngyös Város Önkormányzata várja a felterjesztéseket az Év Sportolói és az Év Sportszakembere kitüntetésekre. A javaslatokat december 5-ig lehet eljuttatni a városházára.

Minden daganatos betegnek hasznos lehet a gyógytorna

A prosztatarákból való gyógyulás esélyét adó műtét vagy sugárkezelés és a korszerű gyógyszeres terápiák mellett a rendszeresen végzett testmozgás és a gyógytorna is hozzá tud járulni a felépüléshez, mégis kevesen élnek vele – hangzott el Gyöngyösön, a prosztatarákos betegeket segítő 10 Ezer Lépés Program Heves megyei állomásán.

Vezetőváltás a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. élén

Személyi kérdésekről is döntött megalakulását követő első ülésén a gyöngyösi képviselő-testület, amely órákig tárgyalta a kerékpárút ügyét, döntött az Üdülősor utca felújításának befejezéséről, útfelújításokról és kitüntetésről is.

Meghosszabbított nyitvatartás és ünnepi ügyelet a temetőkben

A Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a temetők november 1. és 4. között reggel 7-től este 9-ig tartanak nyitva. A temetőket üzemeltető Városgondozási Zrt. több ezer látogatóra számít, így arra kérik őket, hogy tartsák be a temetők rendjét. A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező gépjárművezetőknek pedig szabad bejárást biztosítanak november 1-jén és 2-án 7-től 12 óráig.

Heves megyei összefogás a rák ellen Gyöngyösön

A Magyar Rákellenes Liga egész Heves megyéből várja a résztvevőket az országos 10 Ezer Lépés Program idei Heves megyei rendezvényére: Gyöngyösön szakorvosi és gyógytornász előadás is várja a férfiakat - és a hölgyek részvételére is számítanak.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

Normatív határozatok 2019-10-30

A normatív határozatokról szóló hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

32/2019.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. október 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

Döntés hirdetményi úton közléséről

A hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Az összetartozás napja

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.06.05. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2016-06-05 14:40
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A trianoni békeszerződés évfordulóján két megemlékezést is rendeztek Gyöngyösön.

   
   

  A Huszár szobornál tartott megemlékezés fővédnökeként Kévés Tamás alpolgármester arról beszélt: ők megemlékezni gyűltek össze, míg a város ünnepséget szervezett. Feltette a kérdést: miért nem tudunk egyféleképpen gondolkodni Trianonról, és megköszönte az egybegyűlteknek, hogy „fel merték vállalni” a részvételt. Bejelentette azt is: a képviselő-testület döntött az országzászló felállításáról, így reményei szerint jövőre már az évfordulót ott „„vihetik véghez””.

  A rendezvény szónoka Vona Gábor országgyűlési képviselő, a Jobbik elnöke volt, aki szerint az mindenképp pozitívum, hogy Gyöngyösön évek óta megemlékeznek a nemzet tragédiájáról a szerződés aláírásának évfordulóján.

   

  - Ha ezeken a megemlékezéseken csak annyit tudunk tenni, hogy elmondjuk, „„Vesszen Trianon””, az kevés. Fontos, de kevés - fogalmazott.

   

  Vona Gábor szerint történelmi, politikai és vallásos szempontból is meg kell vizsgálni Trianont.

  Úgy vélte, „a „nemzet térvesztése”” Mohács óta folyamatosan zajlik, s ennek a máig tartó folyamatnak volt része a szégyenteljes béke, de ebbe illeszkedik napjainkban például a kivándorlás is.

  - A politika feladata a közösség vágyait összhangba hozni a realitásokkal. A magyar közösségek önrendelkezése nem vágy, hanem jogos európai követelés - szögezte le, hozzátéve: a magyar külpolitika ezt mindmáig képtelen elérni.

  A vallásos megközelítés kapcsán azt mondta: az ember istenbe vetett hitét teszi próbára Trianon. Meggyőződése szerint Trianon nem büntetés, hanem próbatétel az istentől, figyelmeztetés arra, hogy becsüljük meg az összetartozást.

  Az ünnepség megemlékezés zárásaként koszorúkat helyeztek el a Huszár szobor talapzatán.

  Történészek Trianonról

   

  A Mátra Múzeumban Gyöngyös önkormányzata szervezett konferenciát a Nemzeti Összetartozás napján.

   

  Hiesz György polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: Trianon olyan trauma, amely minden magyar szívében örökké élni fog.

  Emlékeztetett arra is: mindig a politikai éra határozta meg a viszonyulást Trianonhoz.

  - Mi most egy sokszínű Gyöngyösön teszünk kísérletet arra, hogy politikai oldalaktól, színektől függetlenül beszéljünk erről a mélységesen igazságtalan döntésről - mondta a konferencia megnyitásaként a polgármester. Hozzátette azt is: aki magyarak érzi magát, az csak egyféleképpen viszonyulhat ehhez a gyászos eseményhez.

  A konferencián Romsics Ignác (képünkön), Ablonczy Balázs és Pádár Miklós előadásait hallgathatták meg az érdeklődők.


  Közösségi funkciók