3 °C

 
 
Eljött az ideje, hogy mi is segítsünk a kórháznak

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház már sokszor segített rajtunk. Eljött az ideje, hogy mi is segítsük a kórházunkat.

A színpad művészeit jutalmazták a kultúra ünnepén

Gyöngyös büszke lehet kulturális egyesületeire, civil szervezeteire, melyek magas színvonalú munkával őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik a helyi kultúra sokszínűségét – fogalmazott a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen köszöntőjében dr. Szén Gabriella, a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke.

Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenAz összetartozás napja

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.06.05. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2016-06-05 14:40
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A trianoni békeszerződés évfordulóján két megemlékezést is rendeztek Gyöngyösön.

   
   

  A Huszár szobornál tartott megemlékezés fővédnökeként Kévés Tamás alpolgármester arról beszélt: ők megemlékezni gyűltek össze, míg a város ünnepséget szervezett. Feltette a kérdést: miért nem tudunk egyféleképpen gondolkodni Trianonról, és megköszönte az egybegyűlteknek, hogy „fel merték vállalni” a részvételt. Bejelentette azt is: a képviselő-testület döntött az országzászló felállításáról, így reményei szerint jövőre már az évfordulót ott „„vihetik véghez””.

  A rendezvény szónoka Vona Gábor országgyűlési képviselő, a Jobbik elnöke volt, aki szerint az mindenképp pozitívum, hogy Gyöngyösön évek óta megemlékeznek a nemzet tragédiájáról a szerződés aláírásának évfordulóján.

   

  - Ha ezeken a megemlékezéseken csak annyit tudunk tenni, hogy elmondjuk, „„Vesszen Trianon””, az kevés. Fontos, de kevés - fogalmazott.

   

  Vona Gábor szerint történelmi, politikai és vallásos szempontból is meg kell vizsgálni Trianont.

  Úgy vélte, „a „nemzet térvesztése”” Mohács óta folyamatosan zajlik, s ennek a máig tartó folyamatnak volt része a szégyenteljes béke, de ebbe illeszkedik napjainkban például a kivándorlás is.

  - A politika feladata a közösség vágyait összhangba hozni a realitásokkal. A magyar közösségek önrendelkezése nem vágy, hanem jogos európai követelés - szögezte le, hozzátéve: a magyar külpolitika ezt mindmáig képtelen elérni.

  A vallásos megközelítés kapcsán azt mondta: az ember istenbe vetett hitét teszi próbára Trianon. Meggyőződése szerint Trianon nem büntetés, hanem próbatétel az istentől, figyelmeztetés arra, hogy becsüljük meg az összetartozást.

  Az ünnepség megemlékezés zárásaként koszorúkat helyeztek el a Huszár szobor talapzatán.

  Történészek Trianonról

   

  A Mátra Múzeumban Gyöngyös önkormányzata szervezett konferenciát a Nemzeti Összetartozás napján.

   

  Hiesz György polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: Trianon olyan trauma, amely minden magyar szívében örökké élni fog.

  Emlékeztetett arra is: mindig a politikai éra határozta meg a viszonyulást Trianonhoz.

  - Mi most egy sokszínű Gyöngyösön teszünk kísérletet arra, hogy politikai oldalaktól, színektől függetlenül beszéljünk erről a mélységesen igazságtalan döntésről - mondta a konferencia megnyitásaként a polgármester. Hozzátette azt is: aki magyarak érzi magát, az csak egyféleképpen viszonyulhat ehhez a gyászos eseményhez.

  A konferencián Romsics Ignác (képünkön), Ablonczy Balázs és Pádár Miklós előadásait hallgathatták meg az érdeklődők.


  Közösségi funkciók