3 °C

 
 
Kik legyenek az év sportolói?

Gyöngyös Város Önkormányzata várja a felterjesztéseket az Év Sportolói és az Év Sportszakembere kitüntetésekre. A javaslatokat december 5-ig lehet eljuttatni a városházára.

Minden daganatos betegnek hasznos lehet a gyógytorna

A prosztatarákból való gyógyulás esélyét adó műtét vagy sugárkezelés és a korszerű gyógyszeres terápiák mellett a rendszeresen végzett testmozgás és a gyógytorna is hozzá tud járulni a felépüléshez, mégis kevesen élnek vele – hangzott el Gyöngyösön, a prosztatarákos betegeket segítő 10 Ezer Lépés Program Heves megyei állomásán.

Vezetőváltás a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. élén

Személyi kérdésekről is döntött megalakulását követő első ülésén a gyöngyösi képviselő-testület, amely órákig tárgyalta a kerékpárút ügyét, döntött az Üdülősor utca felújításának befejezéséről, útfelújításokról és kitüntetésről is.

Meghosszabbított nyitvatartás és ünnepi ügyelet a temetőkben

A Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a temetők november 1. és 4. között reggel 7-től este 9-ig tartanak nyitva. A temetőket üzemeltető Városgondozási Zrt. több ezer látogatóra számít, így arra kérik őket, hogy tartsák be a temetők rendjét. A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező gépjárművezetőknek pedig szabad bejárást biztosítanak november 1-jén és 2-án 7-től 12 óráig.

Heves megyei összefogás a rák ellen Gyöngyösön

A Magyar Rákellenes Liga egész Heves megyéből várja a résztvevőket az országos 10 Ezer Lépés Program idei Heves megyei rendezvényére: Gyöngyösön szakorvosi és gyógytornász előadás is várja a férfiakat - és a hölgyek részvételére is számítanak.

Bővebben
32/2019.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. október 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

Döntés hirdetményi úton közléséről

A hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

30/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

29/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben

Pedagógusnap, kitüntetésekkel

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.06.03. péntek
 
Utoljára módosítva: 2016-06-03 18:09
 
  Szerző: Suha Péter
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Idén három kiváló szakember, Benicsné Szatmáry-Révay Magdolna, Fülöpné Patlók Zsuzsanna, valamint Molnárné Borbás Katalin vehette át a Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetést.

   
   

  A pedagógus szó a görög paidagógosz-ból származik, melynek eredeti jelentése "gyermekvezető". A klasszikus kori Athénben azt a rabszolgát nevezték így, aki a gyermeket az iskolába vitte, figyelemmel kísérte az oktatást, majd hazavezette a gyermeket, és felügyelte annak otthoni felkészülését - erről beszélt ünnepi köszöntőjében dr. Czinder Péter. A Berze Nagy János Gimnázium igazgatója sietett leszögezni: ma már nem rabszolgák, hanem szabad emberek a pedagógusok.

  Az ünnep kapcsán úgy vélte: lassan az év minden napjára jut egy jeles nap, vagy világnap, akadnak ezek között egészen komolyak és olykor megmosolyogtatók is.

  - Az édesanyák sem gyűlnek össze anyák napján magukat ünnepelni, s ugyanígy a nők sem nőnapon. Ezért számomra akkor értelmezhető a pedagógusnap, ha nem magunkat, hanem hivatásunkat állítjuk az érdeklődés homlokterébe - jegyezte meg az igazgató. Hozzátette azt is: a társadalmi változások - egyre későbbi gyermekvállalás, az egyszülős és a kétgenerációs családok túlsúlya - miatt egyre több olyan szerep hárul az iskolára, amely korábban sokáig a család feladata volt.

  Mindezt nem "panaszképp", hanem látleletként közölte, megjegyezve azt is: korántsem teher mindez, hiszen "megindító, hogy milyen hálásak a diákok a rájuk irányuló figyelemért."

  Úgy vélte: mindezek miatt nem túlzás azt állítani, hogy pedagógusok nélkül nincs jövő, s ezért fontos a munkakörülményeik biztosítása.

  - Egy kedvetlenül ásott gödrön is látszik, hogy nem örömmel készítették, fala göröngyös, alja sekélyes - vélekedett, megjegyezve: a pedagógus gyerekekkel foglalkozik, ezért még fontosabb, hogy megadassék neki a jól végzett munka öröme. Épp ezért azt kívánta, hogy ne kedvetlen pedagógusok egy boldog napja legyen a pedagógusnap, sokkal inkább boldog pedagógusok egy kedves napja a sok közül.

  Pedagógusnap

   
  24 kép
  Dátum: 2016-06-03 16:55:00
   

  Eztán a kitüntetések átadása következett: Benicsné Szatmáry-Révay Magdolna, az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógusa vette át elsőként a Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa elismerést. Őt követte Fülöpné Patlók Zsuzsanna, a Mátra Szakképző Iskola tanára, majd Molnárné Borbás Katalin, a Berze Nagy János Gimnázium pedagógusa.

  Az arany díszoklevelet vett át Farkas Ferencné és Debrei Ferencné óvónő, mindketten ötven évvel ezelőtt szerezték meg óvónői diplomájukat.

  Az ünnepség zárásaként Hiesz György polgármester mondott pohárköszöntőt, hangsúlyozva: bár az intézményeket már nem a város tarja fenn, mégis kötelességének érzi, hogy elismerje azok munkáját, akik a fenövekvő generációk oktatásán, nevelésén fáradoznak. Méltatta a pedagógusok elhivatott munkáját, egyben arra kérte őket, hogy az érdekeik képviseletében is legyenek elhivatottak és szolidárisak.


  Közösségi funkciók