3 °C

 
 
Kik legyenek az év sportolói?

Gyöngyös Város Önkormányzata várja a felterjesztéseket az Év Sportolói és az Év Sportszakembere kitüntetésekre. A javaslatokat december 5-ig lehet eljuttatni a városházára.

Minden daganatos betegnek hasznos lehet a gyógytorna

A prosztatarákból való gyógyulás esélyét adó műtét vagy sugárkezelés és a korszerű gyógyszeres terápiák mellett a rendszeresen végzett testmozgás és a gyógytorna is hozzá tud járulni a felépüléshez, mégis kevesen élnek vele – hangzott el Gyöngyösön, a prosztatarákos betegeket segítő 10 Ezer Lépés Program Heves megyei állomásán.

Vezetőváltás a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. élén

Személyi kérdésekről is döntött megalakulását követő első ülésén a gyöngyösi képviselő-testület, amely órákig tárgyalta a kerékpárút ügyét, döntött az Üdülősor utca felújításának befejezéséről, útfelújításokról és kitüntetésről is.

Meghosszabbított nyitvatartás és ünnepi ügyelet a temetőkben

A Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a temetők november 1. és 4. között reggel 7-től este 9-ig tartanak nyitva. A temetőket üzemeltető Városgondozási Zrt. több ezer látogatóra számít, így arra kérik őket, hogy tartsák be a temetők rendjét. A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező gépjárművezetőknek pedig szabad bejárást biztosítanak november 1-jén és 2-án 7-től 12 óráig.

Heves megyei összefogás a rák ellen Gyöngyösön

A Magyar Rákellenes Liga egész Heves megyéből várja a résztvevőket az országos 10 Ezer Lépés Program idei Heves megyei rendezvényére: Gyöngyösön szakorvosi és gyógytornász előadás is várja a férfiakat - és a hölgyek részvételére is számítanak.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

Normatív határozatok 2019-10-30

A normatív határozatokról szóló hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

32/2019.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. október 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

Döntés hirdetményi úton közléséről

A hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Bornapok: olaszrizling a város bora

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.05.27. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Molnár és Fiai Pincészet 2015-ös évjáratú olaszrizlingje nyerte el a Gyöngyös Város 2016. Évi Bora címet a mátraaljai településen. A Mátrai Borvidék Központjában 1998 óta minden évben megválasztják azt a bort, amely egy éven viselheti a városbor címet. Idén huszonhét minta közül választotta ki a legszebbet a szakmai és társadalmi zsűri.

   
   

  A városbor kiválasztása az Orbán-nap idején rendezendő Mátrai Bornapok egyik legfontosabb eseménye. A Gyöngyös Város Bora címre a Gyöngyösi Hegyközség tagjai olyan 2015-ös évjáratú, száraz fehér borral nevezhettek, amely borversenyen arany- vagy ezüstérmet nyert. Idén a felhívásra összesen huszonhét mintát küldtek be a borászok, a két zsűri ezek közül választotta ki a legszebbet.

  - Csodálatos borokat kaptunk, a két bírálóbizottság tényleg nehéz helyzetben volt. Jó volt az évjárat, és a borászok is kiváló munkát végeztek, tényleg csodálatos borokat kóstolhattunk - fogalmazott Nagy István, a Gyöngyösi Hegyközség elnöke, aki a Gyöngyös volt polgármestereiből – Szabó Gyula, Keresztes György és Faragó László – álló társadalmi zsűrit vezette. A szakmai zsűriben az ország számos pontjáról érkezett, kiváló borászok foglaltak helyet, a bírálatban Béleczky Mihály, Módos Péter, Nyikos István és Kamocsay Ákos vett részt Hiesz György polgármester mellett.

  A két zsűri százpontos rendszerben, vakon bírálta a borokat, és az összesített eredmény alapján kiemelte az öt legjobbat, amelyek egy újabb bírálaton estek át. A legjobbnak a Molnár és Fiai Pincészet olaszrizlingje bizonyult, amely egy éven át viselheti a Gyöngyös Város Bora címet.

  - Az öt csúcsbor között már nagyon nehéz volt igazságot tenni, hiszen mind kiváló bor volt - mondta Hiesz György polgármester, aki elárulta: a legjobbak közé egy olaszrizling, egy szürkebarát, két sauvignon blanc, illetve egy irsai olivér került. - Jó évjárat volt a 2015-ös, még a sokat látott szakmai zsűri is elcsodálkozott néha, milyen kiváló borok vannak a Mátrában. A győztes egy nagyon harmonikus, szép bor, amely méltán viselheti a városbor címet, gratulálok a borásznak, Molnár Gábornak.

   

  A városbor ünnepélyes kihirdetésére a Mátrai Bornapok rendezvényén, a Fő téren került sor pénteken. A háromnapos rendezvényen a borvidék legkiválóbb borászai kínálják boraikat, a színpadon pedig mások mellett az Irie Maffia, Fábián Juli és Zoohacker, Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Margaret Island is fellép.

   

  A bornapok részletes programja itt>>


  Közösségi funkciók