3 °C

 
 
Eljött az ideje, hogy mi is segítsünk a kórháznak

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház már sokszor segített rajtunk. Eljött az ideje, hogy mi is segítsük a kórházunkat.

A színpad művészeit jutalmazták a kultúra ünnepén

Gyöngyös büszke lehet kulturális egyesületeire, civil szervezeteire, melyek magas színvonalú munkával őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik a helyi kultúra sokszínűségét – fogalmazott a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen köszöntőjében dr. Szén Gabriella, a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke.

Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenBornapok: olaszrizling a város bora

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.05.27. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Molnár és Fiai Pincészet 2015-ös évjáratú olaszrizlingje nyerte el a Gyöngyös Város 2016. Évi Bora címet a mátraaljai településen. A Mátrai Borvidék Központjában 1998 óta minden évben megválasztják azt a bort, amely egy éven viselheti a városbor címet. Idén huszonhét minta közül választotta ki a legszebbet a szakmai és társadalmi zsűri.

   
   

  A városbor kiválasztása az Orbán-nap idején rendezendő Mátrai Bornapok egyik legfontosabb eseménye. A Gyöngyös Város Bora címre a Gyöngyösi Hegyközség tagjai olyan 2015-ös évjáratú, száraz fehér borral nevezhettek, amely borversenyen arany- vagy ezüstérmet nyert. Idén a felhívásra összesen huszonhét mintát küldtek be a borászok, a két zsűri ezek közül választotta ki a legszebbet.

  - Csodálatos borokat kaptunk, a két bírálóbizottság tényleg nehéz helyzetben volt. Jó volt az évjárat, és a borászok is kiváló munkát végeztek, tényleg csodálatos borokat kóstolhattunk - fogalmazott Nagy István, a Gyöngyösi Hegyközség elnöke, aki a Gyöngyös volt polgármestereiből – Szabó Gyula, Keresztes György és Faragó László – álló társadalmi zsűrit vezette. A szakmai zsűriben az ország számos pontjáról érkezett, kiváló borászok foglaltak helyet, a bírálatban Béleczky Mihály, Módos Péter, Nyikos István és Kamocsay Ákos vett részt Hiesz György polgármester mellett.

  A két zsűri százpontos rendszerben, vakon bírálta a borokat, és az összesített eredmény alapján kiemelte az öt legjobbat, amelyek egy újabb bírálaton estek át. A legjobbnak a Molnár és Fiai Pincészet olaszrizlingje bizonyult, amely egy éven át viselheti a Gyöngyös Város Bora címet.

  - Az öt csúcsbor között már nagyon nehéz volt igazságot tenni, hiszen mind kiváló bor volt - mondta Hiesz György polgármester, aki elárulta: a legjobbak közé egy olaszrizling, egy szürkebarát, két sauvignon blanc, illetve egy irsai olivér került. - Jó évjárat volt a 2015-ös, még a sokat látott szakmai zsűri is elcsodálkozott néha, milyen kiváló borok vannak a Mátrában. A győztes egy nagyon harmonikus, szép bor, amely méltán viselheti a városbor címet, gratulálok a borásznak, Molnár Gábornak.

   

  A városbor ünnepélyes kihirdetésére a Mátrai Bornapok rendezvényén, a Fő téren került sor pénteken. A háromnapos rendezvényen a borvidék legkiválóbb borászai kínálják boraikat, a színpadon pedig mások mellett az Irie Maffia, Fábián Juli és Zoohacker, Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Margaret Island is fellép.

   

  A bornapok részletes programja itt>>


  Közösségi funkciók