3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

A macedóniai Stip lehet Gyöngyös legújabb testvérvárosa

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.05.19. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2016-05-19 17:13
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Megállapodást írt alá Hiesz György gyöngyösi polgármester a macedóniai Stip városának polgármesterével, Ilcso Zaharievvel. Az együttműködés – amennyiben a két város képviselő-testülete is jóváhagyja – a remények szerint számos területre kiterjed majd.

   
   

  Hiesz György polgármester május 10-én látogatott a kelet-macedóniai Stip városába, ahol a hivatalos látogatás keretében megállapodást írt alá Ilcso Zaharievvel, Stip polgármesterével. A gyöngyösi városvezetőt Dr. Bence József, Magyarország szkopjei nagykövete is elkísérte a látogatásra, aki fontos szerepet játszott az együttműködés előkészítésében.

  - Ez lehet a hetedik testvérvárosi kapcsolata Gyöngyösnek, reméljük, hogy mozgalmas, élő, baráti kapcsolatot tudunk kialakítani –- mondta Hiesz György, aki számos területen lát lehetőséget az együttműködésre. -– A sport, a kultúra, a gazdaság mellett a két város egyetemének kapcsolata is szóba került az egyeztetéseken, bízom benne, hogy sikerül mindezt tartalommal is megtölteni.

  Ilcso Zahariev, Stip polgármestere szintén sokat vár az együttműködéstől. Városáról elmondta: az elmúlt években számos munkahelyteremtő beruházást valósítottak meg, a fejlesztéseket közül pedig kiemelte a jelenleg építés alatt álló, Stipet Szkopjéval közvetlenül összekötő autópályát, illetve az egyéb gyorsforgalmi utakat, az új repülőteret, valamint a város autóipari és borászati üzemeit.

  - Gyöngyös Stiphez hasonló méretű város, felsőoktatási intézménnyel, kiváló iparral és mezőgazdasággal, valamint nagyon szép borokkal. Azt hiszem, hogy átfogó együttműködésünk nagymértékben hozzájárulhat Macedónia és Magyarország kapcsolatának elmélyítéséhez - fogalmazott Stip első embere.

  A további egyeztetésekre szeptemberben, Gyöngyösön kerülhet sor, Hiesz György ugyanis viszontlátogatásra hívta macedóniai kollégáját a mátraaljai településre. Amennyiben a két város testülete jóváhagyja a szerződést, tízre emelkedhet a macedón és magyar testvérvárosi szövetségek száma.


  Közösségi funkciók