3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

PSA készülék a háziorvosoknak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.04.29. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az idei orvosbál fővédnökének, Báry Péternek köszönhetően új PSA készülék áll a gyöngyösi háziorvosok rendelkezésére, ha úgy döntenek, hogy megmérnék férfi pácienseik prosztata-hormonszintjét - közölte a kórház sajtóreferense.

   

  A készülék egy csepp vérből állapítja meg a PSA hormonszintet, ami természetesen egy tájékoztató adat. Eltérés esetén laborvizsgálattal szükséges kontrollálni a mért adat valódiságát.

  - Támogatásommal a megelőzés fontosságára kívántam felhívni a figyelmet, arra, hogy az egészségünk megőrzésének egyik fontos része a szűréseken való részvétel. Ehhez ad segítséget a készülék, melyet Gyöngyös háziorvosai, de a kórház is tud használni - mondta Báry Péter cégvezető.

  Az orvosi kamara gyöngyösi szervezetének vezetője, dr. Tóth Eszter elmondta, a háziorvosok jelzése nyomán a kamara koordinálja, hogy mikor, ki tudja használni a készüléket. Szeretnék, ha valamennyi körzetben kihasználnák a lehetőséget és felvennék a szűrési palettájukra a PSA mérést is.

  - A megbetegedési mutatók sajnos azt jelzik, hogy sokan csak az utolsó pillanatban szembesülnek azzal, hogy prosztata-problémájuk van, holott egy időben kiszűrt betegség gyógyulási esélye mindig jobb, mint ha későn diagnosztizálják - hangsúlyozta a doktornő.


  Közösségi funkciók