3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Tűzijáték, utcabál és XIX. századi piac a városnapon

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.04.26. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A hagyományos XIX. századi piaci forgataggal, utcabállal és tűzijátékkal ünnepli születésnapját Gyöngyös. Az ingyenes, egésznapos városnapi rendezvény helyszíne idén is a Fő tér lesz, a programkínálat pedig minden eddiginél színesebb.

   
   

  Gyöngyös Város Barátainak Köre hét évvel ezelőtt indította útjára a XIX. századi piac rendezvényét, amelyet minden évben Gyöngyös Város Napján – a település városi rangra emelésének évfordulóján – rendeztek meg, így idén május 8-án már nyolcadik alkalommal gyűlnek össze korhű ruhákban, korhű portékáikkal a vásárosok és kézművesek, hogy a város legkülönlegesebb rendezvényének fényét emeljék. Az elmúlt években a rendezvény népszerűsége folyamatosan nőtt, és a XIX. századi piac a város születésnapi rendezvényévé nőtte ki magát, amit erősített, hogy hagyományosan ezen a napon adják át a város legrangosabb elismerését, a díszpolgári címmel együtt járó Pro Civitate-kitüntetést. Az évek során az önkormányzat is egyre nagyobb anyagi támogatást biztosított a rendezvény lebonyolításához. Így 2016-ban a baráti körrel és az önkormányzat intézményével, a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központtal közös rendezésben valósul meg a városnapi program május 8-án.

  A programsorozat délelőtt tíz órakor a hagyományos felvonulással kezdődik, Hiesz György polgármester vezetésével a korhű ruhákba öltözött felvonulók a Szent Korona-háztól a városháza elé vonulnak. A régi időkben nem kezdődhetett piac a polgármester engedélye nélkül, ezt a hagyományt a szervezők megtartották, így a polgármester engedélye mellett tizenegy órakor kezdődik az egész napos műsor a Fő téri színpadon, miközben a vásárosok is elkezdik kínálni portékájukat. Minden évben díszvendége a rendezvénynek egy település, idén Abasár község hagyományaival, kulturális értékeivel ismerkedhetnek meg a látogatók.

  Tizenegy órától a városháza dísztermében átadják a Pro Civitate-díjakat, amit a képviselő-testület idén posztumusz ítélt oda a város legendás polgármesterének, Puky Árpádnak. A díjat dr. Faragó Tibor háziorvos és Gyöngyös Város Barátainak Köre veheti át.

  Az önkormányzat anyagi áldozatvállalásának köszönhetően idén a városnapi programok nem érnek véget a XIX. századi piac bezártával, este hét órától utcabálon mulathat a város népe, amelyhez a zenét a Blue Blood Blues Band és a Sound of Spirit Énekegyüttes szolgáltatja. A programok 21 órakor látványos tűzijátékkal érnek véget.

   

  Jöjjön el Ön is, ünnepeljük együtt Gyöngyös születésnapját!

   

  Közösségi funkciók