3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Bölcsődék napja elismerésekkel

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.04.22. péntek
 
Utoljára módosítva: 2016-04-22 16:56
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Balázs Gáborné és Ács Istvánné vehetett át városi elismerést a Bölcsődék napján rendezett ünnepségen. Mindkét kitüntetett a Visonta úti intézmény dolgozója.

   
   

  A bölcsődék a legdrágább kincseinkkel, a gyermekeinkkel foglalkoznak. Az ott folyó munka kiemelendő és becsülendő - ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a bölcsődei dolgozókat dr. Tatár László alpolgármester a városi ünnepségen. A bölcsődei ellátás nem csak a gyermekeknek előnyös, de a szülőknek, főként az anyukáknak is, akiknek így az alpolgármester szerint "nem kell választaniuk" az anyaszerep és hivatásuk gyakorlása között. Beszélt arról is: a város vezetőinek kötelessége a bölcsődék működésének, munkájának körülményeit folyamatosan javítani.

  Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete elnöke köszöntőjében a nehézségekről is szót ejtett, emlékeztetve rá: épp a Bölcsődék napját megelőző napon éltek a "legerősebb eszközükkel", vagyis a sztrájkkal a bölcsődei dolgozók. Elégedetlenségük oka az anyagi elismerés hiánya, az életpálya-modell bevezetésének aggályos részei, amelyekről nem sikerült megegyezni a szaktárcával.

  Mint mondta, a sztrájk idején egy gyors bejelentés érkezett a minisztériumtól, de "meghívót még nem kaptak" az egyeztetésre, így egyelőre nem tudni, hogy "mi lesz az igéretből."

  Úgy fogalmazott: a bölcsődék a mi jelenünk, Magyarország jövője. A bölcsődei dolgozók elhivatott és áldozatos munkájához sok erőt, kitartást és nélkülözés-mentes hétköznapokat kívánt.

  Bölcsődék Napja 2016

   
  20 kép
  Dátum: 2016-04-22 16:29:00
   

  A kitüntetéseket dr. Tatár László alpolgármester adta át Balázs Gáborné és Ács Istvánné kisgyermeknevelőknek, ők mindketten a Visonta úti bölcsőde dolgozói.

  Az ünnepség végén Szén Gabriella önkormányzati képviselő pohárköszöntőjében - amit kislányával a karján tartott meg - arról beszélt: a munka világába visszatérő anyukáknak elmondhatatlanul fontos, hogy biztonságban, szerető környezetben tudhatják a csöppségeket.


  Közösségi funkciók