3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Félmilliárdos turisztikai pályázatról döntött a képviselő-testület

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.04.19. kedd
 
Utoljára módosítva: 2016-04-19 11:02
 
  Szerző: Pifkó Tamás
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Kilátó a templomtoronyban, városi virágüzlet - a képviselő-testület döntései.

   

  Kilátó nyílhat a Szent Bertalan-templomban

  A gyöngyösi képviselő-testület rendkívüli ülésen döntött arról, hogy indul a Területi Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatán. A benyújtandó pályázat a Szent Bertalan-templom toronysisakjainak helyreállítása mellett egy látványlift létrehozását is tartalmazza, amely lehetővé teszi kilátó és interaktív kiállítás létrehozását a templom déli tornyában. A közel ötszázmillió forintos pályázat része a Gyöngyös és Mátrafüred közötti kerékpárút felújítása és kibővítése is, amely így két zarándokhelyet – a Szent Bertalan-templomot és a mátrafüredi Keresztelő Szent János-templomot – kötne össze, és erősítené a Mária-út mátrafüredi kapcsolatát.

  A templom eredeti toronysisakjai 1826-ban készültek el, azonban az 1917-es nagy tűzvészben a lángok martalékává váltak. A Szent Bertalan-templom tornyain azóta ideiglenes sisakok ülnek, egy nyertes pályázat esetén azonban száz év után ismét megcsodálhatnánk a templom eredeti pompáját. De nem csak a tornyokban, hanem az onnan nyíló páratlan panorámában is gyönyörködhetnénk, hiszen a pályázat egy látványlift kialakítását is tartalmazza, amely a déli toronyban kialakítandó kilátóba vinné fel a látogatókat. Az elképzelések szerint a plébánia épületében kávézó nyílna, így a templom falánál található lapidáriummal és a Szent Bertalan utcában lévő egyházi kincstárral egységes turisztikai attrakciót képezne.

  Virágüzletet nyit a városi cég

  A testület többsége támogatta a Városgondozási Zrt. alapszabály-módosítását. Az önkormányzati társaság temetkezési üzletágával összefüggésben virágüzlet nyitását tervezi a Kossuth utca 8. alatti önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségben.

  Megújulhat az I. világháborús emlékmű

  A képviselők támogatói nyilatkozattal erősítették a gyöngyösi zsidó hitközség pályázati elképzeléseit az izraelita temetőben álló I. világháborús emlékmű felújítására. A munkákra a Gyöngyösi Status Quo Ante Zsidó Hitközség az I. világháború centenáriuma alkalmából megnyíló keret terhére kíván pályázni.

  Emléktáblát kaphat Almásy Pál a Fő téren

  A testület egyetértett a Mátra Honvéd Kaszinó és az Aba Sámuel Kórus terveivel Almásy Pál emléktáblájának felállításához. Almásy Pál 1848-49-ben Gyöngyös országgyűlési képviselője volt, aki a képviselőház elnökeként kihirdette a Habsburg-ház trónfosztásáról szóló nyilatkozatot. Emléktáblája a Fő tér 8. szám alatti épület homlokzatán áll majd. Az emléktábla felállításának költségeit az önkormányzat viseli.


  Közösségi funkciók