3 °C

 
 
15/2020.(V.27.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. május 27-én rendeletet alkotott A HELYI KITÜNTETÉSEK ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS ADOMÁNYOZÁSÁNAK RENDJÉRŐL SZÓLÓ 7/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

14/2020.(V.7.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. május 7-én rendeletet alkotott A PIACOK VESZÉLYHELYZETTEL ÖSSZEFÜGGŐ LÁTOGATÁSI RENDJÉRŐL

13/2020.(IV.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 30-án rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL.

12/2020.(IV.24.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 24-én rendeletet alkotott A HÉTVÉGÉRE VONATKOZÓ KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

11/2020.(IV.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 17-én rendeletet alkotott A HÉTVÉGÉRE VONATKOZÓ KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

BővebbenFelújított iskolákat adtak át

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.04.06. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Ünnepélyes keretek között adták át a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola és a Vak Bottyán János Katolikus Középiskola felújított épületeit. Az iskolákat Dr. Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg.

   
   

  Bár a diákok már korábban birtokukba vehették a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola felújított épületét, a kétéves felújítási munka hivatalosan a szerdai, ünnepélyes átadóünnepséggel ért véget az intézményben. A kívül-belül megújult épületben 120 éve folyik oktatás, az eltelt több mint egy évszázad pedig alaposan igénybe vette a falakat, az épület felújítása így halaszthatatlanná vált. A 2011-ben az Egri Főegyházmegye fenntartásába került épület felújításához európai uniós forrásból mintegy 500 millió forintot nyertek el, amelynek köszönhetően az iskola teljes felújításon esett át, megújult és kibővült a tornaterem, az épület új szigetelést kapott, megújult a fűtési rendszer, a tetőn pedig napkollektorokat helyeztek el.

  Az általános iskola épületének megáldása után a gyöngyössolymosi általános iskola átadásával kezdődött ünnepségsorozat a Vak Bottyán János Katolikus Középiskolában folytatódott, ahol négyéves felújítási ciklust zártak le ezen a napon. Az összesen több mint 130 millió forintos felújítási sorozat magában foglalja a tornaterem megújítását, valamint az épület szigetelésének cseréjét. Az önkormányzat támogatásának köszönhetően a nyílászárók cseréje is megtörtént, a Gyöngyösi Kézilabda Klub támogatásával pedig a szabadtéri kézilabdapálya kapott műanyag borítást.


  Közösségi funkciók