3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Felújított iskolákat adtak át

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.04.06. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Ünnepélyes keretek között adták át a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola és a Vak Bottyán János Katolikus Középiskola felújított épületeit. Az iskolákat Dr. Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg.

   
   

  Bár a diákok már korábban birtokukba vehették a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola felújított épületét, a kétéves felújítási munka hivatalosan a szerdai, ünnepélyes átadóünnepséggel ért véget az intézményben. A kívül-belül megújult épületben 120 éve folyik oktatás, az eltelt több mint egy évszázad pedig alaposan igénybe vette a falakat, az épület felújítása így halaszthatatlanná vált. A 2011-ben az Egri Főegyházmegye fenntartásába került épület felújításához európai uniós forrásból mintegy 500 millió forintot nyertek el, amelynek köszönhetően az iskola teljes felújításon esett át, megújult és kibővült a tornaterem, az épület új szigetelést kapott, megújult a fűtési rendszer, a tetőn pedig napkollektorokat helyeztek el.

  Az általános iskola épületének megáldása után a gyöngyössolymosi általános iskola átadásával kezdődött ünnepségsorozat a Vak Bottyán János Katolikus Középiskolában folytatódott, ahol négyéves felújítási ciklust zártak le ezen a napon. Az összesen több mint 130 millió forintos felújítási sorozat magában foglalja a tornaterem megújítását, valamint az épület szigetelésének cseréjét. Az önkormányzat támogatásának köszönhetően a nyílászárók cseréje is megtörtént, a Gyöngyösi Kézilabda Klub támogatásával pedig a szabadtéri kézilabdapálya kapott műanyag borítást.


  Közösségi funkciók