3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Küldetésünk tenni a jót

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.04.06. szerda
 
Utoljára módosítva: 2016-04-06 14:12
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Izrael magyarországi nagykövete szerint fontos, hogy mindenki ismerje és értse a Világ Igazainak történeteit.

   
   

  \"Álljon e tábla emlékül Szabó Gyulának, aki embertársait mentette a vészkorszak idején. Emléke legyen áldott\" - ez a szöveg áll azon az emléktáblán, melyet Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövete leplezett le Gyöngyösön a Kossuth utcában.

  A néhai Szabó Gyula egykori lakóházánál tartott ünnepségen a nagykövet arra emlékeztetett: sokkal több energiát fordítottak anno a zsidók megölésére, mint a megmentésükre. Úgy vélte, azért is fontos, hogy mindenki megismerje és megértse azoknak a történetét, akik \"az elnyomás ellen felkeltek és hősökké lettek.\"

  - Nyolcszáztizennyolc magyar ember közül Szabó Gyula egy, aki a vészkorszakban zsidók életét mentette - fogalmazott a nagykövet.

  A nagykövet délelőtt Ferenczfalvi Kálmán emléktáblájánál hajtott fejet, s ennek kapcsán a délutáni emléktábla-avatáson megjegyezte: a gyöngyösiek arra is büszkék lehetnek, hogy ilyen nagyszerű embereket adott a világnak a városuk. Szabó Gyula emléktábláját a Barankovics Izraelita Műhely és Gyöngyös városa állíttatta.

  Dr. Tatár László alpolgármester az ünnepségen arról beszélt: Szabó Gyula kiváló példája annak, hogy ha minden nap tesszük a jót, akkor annak meglesz a jutalma, \"kisemberekből példaképekké válunk\".

  - Városvezetőként büszke vagyok arra, hogy Gyöngyösön évszázadok óta az összefogás és az értékteremtés az alapelv és nem a rombolás - fogalmazott az alpolgármester, aki szerint \"küldetésünk tenni a jót\", hogy ne erősödhessen a gyűlölet, s ne erősödhessenek ordas eszmék.

  Ilan Mor nagykövet a Gyöngyösi Status Quo Ante Zsidó Hitközség meghívására egész napos munkalátogatásra érkezett Gyöngyösre.

  A Károly Róbert Főiskolán a modern Izraelről tartott előadást, majd Ferenczfalvi Kálmán emléktáblájánál hajtott fejet, aztán Hiesz György polgármesterrel találkozott, ahol az együttműködési lehetőségeket tekintették át.

  - Nagykövet úr biztatott minket arra, hogy vegyük fel a gazdasági kapcsolatokat, gyöngyösi vállalkozókkal közösen vegyünk részt egy izraeli úton, és ott találkozzunk helyi üzletemberekkel, befektetőkkel. Nagykövet úr elkötelezett a magyar-izraeli kapcsolatok erősítése mellett, ez pedig lehetőség lehet Gyöngyös számára, amivel igyekszünk élni, hiszen várjuk az új befektetőket. Oktatási területen is mutatkozik lehetőség az együttműködésre, diákcsere programokkal, izraeli hallgatók itteni képzésével erősíthetnénk a leendő egyetem pozícióit. Ez fiatalíthatná a várost, és fontos lenne az itteni közösségnek is – foglalta össze a kedd délelőtti megbeszélés eredményeit Hiesz György.

  A nagykövet találkozott a Mátraaljai Munkaadók Egyesületének vezetőségi tagjaival, maj a Vak Bottyán János Katolikus Középiskolában tartott rendhagyó történelemórát, s ellátogatott a Bugát Pál Kórházba is.

  Ilan Mor Gyöngyösön

   
  17 kép
  Dátum: 2016-04-06 12:38:00
   


  Közösségi funkciók