3 °C

 
 
1/2020.(I.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. január 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Közmeghallgatást tart a ruszin önkormányzat

A Gyöngyösi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. február 11-én, kedden 10:00 - 12:00 óráig közmeghallgatást tart.

Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

BővebbenA FŐGÁZ lép a TIGÁZ helyére

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.03.30. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Megszünteti egyetemes földgáz-szolgáltatási tevékenységét a TIGÁZ. A szolgáltató ügyfeleit a FŐGÁZ veszi át 2016. október 1-től. Az átadás-átvételi folyamat a szolgáltatás minőségét, zavartalanságát és folyamatosságát nem befolyásolja – tájékoztatta a TIGÁZ a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalt.

   

  A TIGÁZ Zrt. levelében arról tájékoztatta a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalt, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyásával, 2016. október 1-jei dátummal megszünteti földgáz egyetemes szolgáltatási tevékenységét. A hivatal a FŐGÁZ Zrt.-t jelölte ki a TIGÁZ Zrt. egyetemes szolgáltatásban vételező földgáz fogyasztóinak átvételére, további ellátására.

  A TIGÁZ Zrt. szabad piacon (nem egyetemes szolgáltatásban) ellátott felhasználóit semmilyen formában nem érinti az egyetemes szolgáltatási működési engedély visszavonása. Továbbá a TIGÁZ-DSO Kft. földgázelosztási engedélyes (hálózat üzemeltetés) tevékenységét sem érinti ezen eljárás.

  A szolgáltatóváltással kapcsolatban az egyetemes szolgáltatásban ellátott felhasználóknak nincs teendője.

  A TIGÁZ Zrt. ügyfeleinek földgáz egyetemes-szolgáltatási szerződései az átadás időpontjában automatikusan megszűnnek, míg a FŐGÁZ Zrt.-vel a szerződés az átadás időpontjában a törvény erejénél fogva automatikusan létrejön, a felhasználók részéről új szerződés megkötésére nincs szükség. A felhasználók ellátása az átadás napjától a FŐGÁZ Zrt. részéről a jogszabályokban és a FŐGÁZ egyetemes szolgáltató üzletszabályzatában foglalt feltételekkel valósul meg.

  Az átadás-átvételi folyamat a szolgáltatás minőségét, zavartalanságát és folyamatosságát nem befolyásolja. A szolgáltatók szorosan együttműködnek a felhasználók szerződéseire vonatkozó adatok, információk átadásában, amelynek folyamata törvény által szabályozott.

  A szolgáltatóváltás hatása az átadás napját, 2016. október 1. napját követően:

  ■ a TIGÁZ Zrt. egyetemes szolgáltatásban ellátott felhasználói vonatkozásában a földgáz egyetemes szolgáltatási tevékenységet a FŐGÁZ Zrt. látja el,
  ■ ennek részleteiről a FŐGÁZ Zrt. írásban tájékoztatja a felhasználókat,
  ■ az aktuális számlázással, ügyfélváltozással kapcsolatban a felhasználóknak a FŐGÁZ Zrt.-t kell keresniük, amelynek elérhetőségeiről a www.fogaz.hu oldalon tájékozódhatnak.

  A felhasználók a TIGÁZ Zrt. által kibocsátott számlákkal, hátralékkal kapcsolatban továbbra is a TIGÁZ ügyfélszolgálatait kereshetik a www.tigaz.hu honlapon feltüntetett elérhetőségeken.

  A szolgáltatóváltás folyamatáról, aktuális híreiről a TIGÁZ Zrt. folyamatosan tájékoztatja a felhasználókat a www.tigaz.hu honlapon, valamint megszokott elérhetőségeken.


  Közösségi funkciók