3 °C

 
 
Kik legyenek az év sportolói?

Gyöngyös Város Önkormányzata várja a felterjesztéseket az Év Sportolói és az Év Sportszakembere kitüntetésekre. A javaslatokat december 5-ig lehet eljuttatni a városházára.

Minden daganatos betegnek hasznos lehet a gyógytorna

A prosztatarákból való gyógyulás esélyét adó műtét vagy sugárkezelés és a korszerű gyógyszeres terápiák mellett a rendszeresen végzett testmozgás és a gyógytorna is hozzá tud járulni a felépüléshez, mégis kevesen élnek vele – hangzott el Gyöngyösön, a prosztatarákos betegeket segítő 10 Ezer Lépés Program Heves megyei állomásán.

Vezetőváltás a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. élén

Személyi kérdésekről is döntött megalakulását követő első ülésén a gyöngyösi képviselő-testület, amely órákig tárgyalta a kerékpárút ügyét, döntött az Üdülősor utca felújításának befejezéséről, útfelújításokról és kitüntetésről is.

Meghosszabbított nyitvatartás és ünnepi ügyelet a temetőkben

A Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a temetők november 1. és 4. között reggel 7-től este 9-ig tartanak nyitva. A temetőket üzemeltető Városgondozási Zrt. több ezer látogatóra számít, így arra kérik őket, hogy tartsák be a temetők rendjét. A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező gépjárművezetőknek pedig szabad bejárást biztosítanak november 1-jén és 2-án 7-től 12 óráig.

Heves megyei összefogás a rák ellen Gyöngyösön

A Magyar Rákellenes Liga egész Heves megyéből várja a résztvevőket az országos 10 Ezer Lépés Program idei Heves megyei rendezvényére: Gyöngyösön szakorvosi és gyógytornász előadás is várja a férfiakat - és a hölgyek részvételére is számítanak.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

Normatív határozatok 2019-10-30

A normatív határozatokról szóló hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

32/2019.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. október 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

Döntés hirdetményi úton közléséről

A hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Képviselő-testületi döntések

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.03.25. péntek
 
Utoljára módosítva: 2016-03-30 09:38
 
  Szerző: Pifkó Tamás
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A gyöngyösi képviselő-testület telkekkel szeretné segíteni a CSOK-támogatásból családi ház építését tervező helyi családokat - egyebek mellett erről is döntött a grémium csütörtöki ülésén. A testület posztumusz Pro Civitate kitüntetésben részesítette a város legendás polgármesterét, Puky Árpádot.

   

  A gyöngyösi önkormányzat minden lehetőséggel szeretné segíteni a fiatalok helyben maradását, az új lakóingatlanok építését. A Polgármesteri Hivatal szakemberei kimutatást készítettek azokról a beépítetlen területekről, amelyek családi házak vagy többlakásos társasházak építéséhez alkalmasak lehetnek, és ezeket kedvezményesen ajánlja azoknak, akik a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) lehetőségeit kihasználva szeretnének új lakás építésébe fogni. A lehetőséggel építési vállalkozók és helybeli családok egyaránt élhetnek. Az erről szóló előterjesztést a képviselő-testület csütörtöki ülésén elfogadta, így megkezdődhet a telkek értékesítése. Családi házak építésére az Észak-Kálváriaparton is lesznek alkalmas telkek, a testület döntése értelmében megkezdődik ezek belterületbe vonása, és két ipari befektető miatt is elindították a településrendezési terv módosítását.

  Az idei városnapon posztumusz Pro Civitate elismerésben részesíti az önkormányzat a város legendás polgármesterét, Dr. Puky Árpádot, aki egyebek mellett az 1917-es nagy tűzvész utáni helyreállítás során szerzett maradandó érdemeket, de a nevéhez köthető a mátrai turizmus elindítása is. A díszpolgári címmel is együtt járó elismerést Puky Árpád mellett Dr. Faragó Tibor háziorvos, sportorvos és az idén tizenhárom éves Gyöngyös Város Barátainak Köre veheti át.

  A gyöngyösi képviselő-testület márciusi ülésén a grémium megismerhette a városi utak és járdák állapotáról szóló útellenőri tájékoztatót, amelyből kiderült: elsősorban a hidak és a járdák tekintetében kell jelentősebb hibákkal számolni, de ezek javítása az esetek többségében szerepel a 2016-os tervek között. A mintegy 138 kilométernyi városi járdahálózat felújítására idén 75 millió forintot fordít az önkormányzat, a közlekedés biztonságának javítása érdekében pedig körforgalmú csomópontokat alakítanak ki a Harrer Ferenc és a Deák Ferenc, illetve a Jókai és a Puskin utak kereszteződésében.

  Forgalmirend-változtatásokról is döntött a képviselő-testület, szakértői és szakbizottsági vélemények alapján az Egri úton és a Kőrösi Csoma Sándor utcában helyeznek ki megállni tilos jelzőtáblákat, a déli városrész forgalmi rendjének felülvizsgálatáról pedig újabb egyeztetéseket kezdeményeznek.

  A képviselő-testület zárt ülésen döntött a Városgondozási Zrt. vezérigazgatója megbízatásának meghosszabbításáról. Dorsánszki Zsolt megbízatása idén április 30-ig szólt, ezt hosszabbította meg most a képviselő-testület öt évvel, vagyis 2021. április 30-ig Dorsánszki Zsolt marad a Városgondozási Zrt. vezérigazgatója.

  A testület médiatámogatásokról is döntött: a közösségi Maxi Rádiót kétmillió, a Diórádiót másfél millió, míg a Heves Megyei Hírlapot ötszázezer forinttal támogatja az önkormányzat. Az összesen négymillió forint kevesebb, mint a fele a tavaly hasonló célra fordított összegnek.

  A képviselők elfogadták a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ javaslatát a szociális és gyermekjóléti szolgáltatások díjának módosítására. Az ellátások többsége idén minimális mértékben, az 1,6 %-os várható infláció mértékével drágul.

  A testület elfogadta a sportegyesületek terembér-támogatásáról szóló előterjesztést. A juttatásban utánpótlás egyesületek részesülhetnek, erre a célra összesen mintegy 14,4 millió fordít az önkormányzat.

  A képviselő-testület egyhangúlag elfogadta a Katasztrófavédelem, a rendőrség, a polgárőrség és a Városrendészet beszámolóját. A Katasztrófavédelem dokumentumából kiderült, hogy 2015-ben jelentősebb katasztrófahelyzet miatt nem kellett beavatkozniuk, tűzesethez pedig mintegy 140 esetben vonultak. Visszatérő problémaként jelentkezik bizonyos városrészekben az illegális hulladékégetés, ami miatt számos esetben kellett lakóépületeket kiüríteniük, illetve azokból gázpalackot kimentenie a tűzoltóknak. A rendőrségi beszámoló a bűncselekmények csökkenéséről adott számot, a regisztrált bűncselekmények száma mintegy 10 százalékkal csökkent az előző évihez viszonyítva. A polgárőr szervezetek és a gyöngyösi önkormányzat által fenntartott Városrendészet ugyancsak eredményes évet zárt 2015-ben, a közterület-felügyelők több mint kétezer intézkedést hajtottak végre, ezek közel fele a KRESZ szabályainak megsértése miatt történt.


  Közösségi funkciók