3 °C

 
 
6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Nem minden hulladék szemét

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.03.18. péntek
 
Utoljára módosítva: 2016-03-18 11:41
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Hulladékból készült műalkotások, vetélkedő, és koncert. Jó élményekkel, fontos információkkal és értékes nyereményekkel gazdagodtak az iskolások ma délelőtt a „nem minden hulladék szemét” elnevezésű pályázat keretében megvalósult programokon. A pályázat célja, hogy a gyerekek megismerkedjenek a környezettudatos életmóddal, és megtanulják szelektíven gyűjteni a szemetet.

   
   

  Repülő, házikó, zenélő dohányzóasztal. A szakmai zsűri is meglepődött azon, mi minden építhető hulladékból. A „nem minden hulladék szemét” elnevezésű nyertes pályázat keretében tíz iskolás csapat készített pályaművet és indult el egy vetélkedőn, amelyen a hulladékgazdálkodással, és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tudásukra volt szükség.

  - Egy három millió forintos összegű pályázatot nyert el önkormányzatunk, amelynek az igazi célja az, hogy a környezettudatos életmódra nevelés, illetőleg a szelektív hulladékgyűjtés kapcsán keletkezett hulladékoknak milyen kreatív ötletekkel történő megvalósítása lehetséges - mondta el dr. Tatár László alpolgármester.

  A pályázat keretében a gyöngyösi lakosok számára szórólapokon mutatta be az önkormányzat a szelektív hulladékgyűjtés szabályait, a mostani játékkal viszont szerették volna a szülők figyelmét felhívni arra, hogy a környezettudatosság megismerését már gyermekkorban el kell kezdeni.

  - Bemutatjuk nekik, hogy milyen színes valójában a világunk, és hogy mennyire fontos értékeket rejt, és mennyire kell ezekre az értékekre vigyázni - részletezte Farkas Melinda művelődésszervező.

  Összesen 10 csoport indult a vetélkedőn, négy kategóriában. A fecske úti ovisok felkészültek a játékra, sokan már otthon is szelektíven gyűjtik a hulladékot, és azt is tudják, milyen következményei lehetnek annak, ha mindenki eldobálja a szemetét.

  A játéknak komoly tétje volt, a részt vevő csapatok egyenként 100 ezer forint értékű utalványt vehettek át. Az óvodás korcsoportból a Fecske Úti Tagóvoda szerezte meg az első helyet, az alsósok és felsősök közül az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola bizonyult a legjobbnak, a középiskolások versenyét pedig a Vak Bottyán János Középiskola diákjai nyerték. A megmérettetés után az Alma együttes koncertjén szórakozhattak a tanulók.

  Nem minden hulladék szemét

   
  25 kép
  Dátum: 2016-03-18 11:39:00
   


  Közösségi funkciók