3 °C

 
 
Kik legyenek az év sportolói?

Gyöngyös Város Önkormányzata várja a felterjesztéseket az Év Sportolói és az Év Sportszakembere kitüntetésekre. A javaslatokat december 5-ig lehet eljuttatni a városházára.

Minden daganatos betegnek hasznos lehet a gyógytorna

A prosztatarákból való gyógyulás esélyét adó műtét vagy sugárkezelés és a korszerű gyógyszeres terápiák mellett a rendszeresen végzett testmozgás és a gyógytorna is hozzá tud járulni a felépüléshez, mégis kevesen élnek vele – hangzott el Gyöngyösön, a prosztatarákos betegeket segítő 10 Ezer Lépés Program Heves megyei állomásán.

Vezetőváltás a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. élén

Személyi kérdésekről is döntött megalakulását követő első ülésén a gyöngyösi képviselő-testület, amely órákig tárgyalta a kerékpárút ügyét, döntött az Üdülősor utca felújításának befejezéséről, útfelújításokról és kitüntetésről is.

Meghosszabbított nyitvatartás és ünnepi ügyelet a temetőkben

A Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a temetők november 1. és 4. között reggel 7-től este 9-ig tartanak nyitva. A temetőket üzemeltető Városgondozási Zrt. több ezer látogatóra számít, így arra kérik őket, hogy tartsák be a temetők rendjét. A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező gépjárművezetőknek pedig szabad bejárást biztosítanak november 1-jén és 2-án 7-től 12 óráig.

Heves megyei összefogás a rák ellen Gyöngyösön

A Magyar Rákellenes Liga egész Heves megyéből várja a résztvevőket az országos 10 Ezer Lépés Program idei Heves megyei rendezvényére: Gyöngyösön szakorvosi és gyógytornász előadás is várja a férfiakat - és a hölgyek részvételére is számítanak.

Bővebben
32/2019.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. október 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

Döntés hirdetményi úton közléséről

A hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

30/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

29/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben

Nem minden hulladék szemét

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.03.18. péntek
 
Utoljára módosítva: 2016-03-18 11:41
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Hulladékból készült műalkotások, vetélkedő, és koncert. Jó élményekkel, fontos információkkal és értékes nyereményekkel gazdagodtak az iskolások ma délelőtt a „nem minden hulladék szemét” elnevezésű pályázat keretében megvalósult programokon. A pályázat célja, hogy a gyerekek megismerkedjenek a környezettudatos életmóddal, és megtanulják szelektíven gyűjteni a szemetet.

   
   

  Repülő, házikó, zenélő dohányzóasztal. A szakmai zsűri is meglepődött azon, mi minden építhető hulladékból. A „nem minden hulladék szemét” elnevezésű nyertes pályázat keretében tíz iskolás csapat készített pályaművet és indult el egy vetélkedőn, amelyen a hulladékgazdálkodással, és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tudásukra volt szükség.

  - Egy három millió forintos összegű pályázatot nyert el önkormányzatunk, amelynek az igazi célja az, hogy a környezettudatos életmódra nevelés, illetőleg a szelektív hulladékgyűjtés kapcsán keletkezett hulladékoknak milyen kreatív ötletekkel történő megvalósítása lehetséges - mondta el dr. Tatár László alpolgármester.

  A pályázat keretében a gyöngyösi lakosok számára szórólapokon mutatta be az önkormányzat a szelektív hulladékgyűjtés szabályait, a mostani játékkal viszont szerették volna a szülők figyelmét felhívni arra, hogy a környezettudatosság megismerését már gyermekkorban el kell kezdeni.

  - Bemutatjuk nekik, hogy milyen színes valójában a világunk, és hogy mennyire fontos értékeket rejt, és mennyire kell ezekre az értékekre vigyázni - részletezte Farkas Melinda művelődésszervező.

  Összesen 10 csoport indult a vetélkedőn, négy kategóriában. A fecske úti ovisok felkészültek a játékra, sokan már otthon is szelektíven gyűjtik a hulladékot, és azt is tudják, milyen következményei lehetnek annak, ha mindenki eldobálja a szemetét.

  A játéknak komoly tétje volt, a részt vevő csapatok egyenként 100 ezer forint értékű utalványt vehettek át. Az óvodás korcsoportból a Fecske Úti Tagóvoda szerezte meg az első helyet, az alsósok és felsősök közül az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola bizonyult a legjobbnak, a középiskolások versenyét pedig a Vak Bottyán János Középiskola diákjai nyerték. A megmérettetés után az Alma együttes koncertjén szórakozhattak a tanulók.

  Nem minden hulladék szemét

   
  25 kép
  Dátum: 2016-03-18 11:39:00
   


  Közösségi funkciók