3 °C

 
 
6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Egységes család- és gyermekjóléti ellátás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.01.06. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Egységes, mindenki számára hozzáférhető, magasabb színvonalú ellátást céloz meg az új, integrált család- és gyermekjóléti ellátórendszer.

   
   

  Az év elejétől megváltozott család- és gyermekvédelmi rendszer kapcsán rendeztek állományülést a gyöngyösi városházán, melyen a járás településein dolgozó szakemberek vitatták meg a legfontosabb változásokat és az ezekkel kapcsolatos teendőket.

  Mint Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója elmondta, a gyermekek veszélyeztetésének, bántalmazásának megakadályozása érdekében valósult meg a gyermekjóléti szolgáltatás és a családsegítés teljes integrációja. Mindez a gyermekjóléti szolgáltatás megerősítését is eredményezi, a települések és a járás, illetve járások között méltányos és igazságos feladatmegosztás ki, egyúttal a gyermekjóléti szolgáltatások teljes köre hozzáférhető lesz a lakosság számára. A feladatellátás többszintűvé válik, melynek első szintje a család és gyermekjóléti szolgálat.

  Dr. Tatár László alpolgármester a rendezvényen arról beszélt: mivel Gyöngyös járási székhely, így kötelező feladat a családsegítő és gyermekjóléti járási központot fenntartani. Az pedig kézenfekvőnek tűnt, hogy a KHSZK-hoz telepítsék az alapszintű és a térségi feladatot is, hiszen ezáltal színvonalasabb ellátást tudnak kínálni.

  A család- és gyermekvédelmi központról, az integrált rendszerről részletesen olvashatnak a gyöngyösi kistérség honlapján.


  Közösségi funkciók