3 °C

 
 
30/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

29/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Egységes család- és gyermekjóléti ellátás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.01.06. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Egységes, mindenki számára hozzáférhető, magasabb színvonalú ellátást céloz meg az új, integrált család- és gyermekjóléti ellátórendszer.

   
   

  Az év elejétől megváltozott család- és gyermekvédelmi rendszer kapcsán rendeztek állományülést a gyöngyösi városházán, melyen a járás településein dolgozó szakemberek vitatták meg a legfontosabb változásokat és az ezekkel kapcsolatos teendőket.

  Mint Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója elmondta, a gyermekek veszélyeztetésének, bántalmazásának megakadályozása érdekében valósult meg a gyermekjóléti szolgáltatás és a családsegítés teljes integrációja. Mindez a gyermekjóléti szolgáltatás megerősítését is eredményezi, a települések és a járás, illetve járások között méltányos és igazságos feladatmegosztás ki, egyúttal a gyermekjóléti szolgáltatások teljes köre hozzáférhető lesz a lakosság számára. A feladatellátás többszintűvé válik, melynek első szintje a család és gyermekjóléti szolgálat.

  Dr. Tatár László alpolgármester a rendezvényen arról beszélt: mivel Gyöngyös járási székhely, így kötelező feladat a családsegítő és gyermekjóléti járási központot fenntartani. Az pedig kézenfekvőnek tűnt, hogy a KHSZK-hoz telepítsék az alapszintű és a térségi feladatot is, hiszen ezáltal színvonalasabb ellátást tudnak kínálni.

  A család- és gyermekvédelmi központról, az integrált rendszerről részletesen olvashatnak a gyöngyösi kistérség honlapján.


  Közösségi funkciók