3 °C

 
 
1/2020.(I.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. január 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Közmeghallgatást tart a ruszin önkormányzat

A Gyöngyösi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. február 11-én, kedden 10:00 - 12:00 óráig közmeghallgatást tart.

Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

BővebbenSzeretet, tervek, elismerések - városi karácsony

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.12.19. szombat
 
Utoljára módosítva: 2015-12-19 15:56
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A város karácsonyfáján meggyújtották a gyertyákat, majd az év legjobbjainak teljesítményét ismerték el.

   
   

  A Szent Bertalan templomban megrendezett városi karácsonyi ünnepségen Juhász Ferenc plébános-kanonok köszöntőjében arról beszélt: manapság mintha a mindennapok rácáfolni látszanának Szent Pál mondatára, mely szerint a szeretet végtelen. Úgy vélte: mintha a szeretet helyét egyre gyakrabban és egyre mélyebben venné át a harag a szívekben. Arra kérte az egybegyűlteket, hogy az ünnep legyen alkalom arra is, hogy \"fordítsák át\" a szívükben esetleg meglévő haragot szeretetté. Mint ahogyan az a gyermek tette, akinek nagyobb testvére azt mondta: nem is szeretlek. S erre a kicsi azt válaszolta: de én meg szeretlek.

  Kövessük az őszinte gyermeket, s tudjuk, merjük kimondani: de én meg szeretlek! - ajánlotta a plébános.

  Hiesz György polgármester ünnepi beszédében a városban megvalósult együttműködés fontosságát hangsúlyozta, s beszélt arról is: a mai nehéz időkben - elég csak a menekült-kérdésre gondolni - sokszor mást diktál a szív és mást az ész. Mint mondta: azt kívánja mindannyiunknak, hogy ne, vagy minél kevesebbszer kelljen megélnünk ezt a nehéz konfliktust, nevezetesen, hogy dönteni kelljen: a szívünkre, vagy az eszünkre hallgassunk-e.

  Az ünnepségen az Arany János Általános Iskola diákjai adtak műsort, majd az ünneplők a városi karácsonyfához vonultak, amelyre Kárpáti Kázmér kért áldást, majd a város vezetői közösen meggyújtották a gyertyákat a fán.

  Az ünnepi események sora a zeneiskolában folytatódott, ahol Hiesz György évértékelőjében ismét hangsúlyozta annak fontosságát, hogy \"Gyöngyösön a politika meg tudott egyezni\". Mint fogalmazott, \"négy év toporgás után\" az összefogás jegyében kezdődhetett meg a munka.

  Gyöngyös összességében nem zárt rossz évet, bár a várost is sújtják az általános nehézségek, gondot okoz az elvándorlás, a képzett szakemberek hiánya. Ezzel együtt Gyöngyös fejlett, jó infrastruktúrával és jó adottságokkal bíró város - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy elengedhetetlen szükségét látja egy \"új alapon kialakítandó szakképző iskolának\", illetve a műszaki felsőfokú képzés megvalósításának Gyöngyösön. Ennek érdekében összefogást sürgetett egyebek mellett a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, s mint mondta: az első lépéseket a jövő évben meg fogja tenni a fenti célok megvalósításáért.

  Beszélt arról is: az idei adóbevételek jól alakultak Gyöngyösön, s számos önerős fejlesztés megvalósulhatott.

  A várható uniós forrásokra alapozva számos terv áll megvalósításra készen, ezek között idegenforgalmi, energetikai, sportcélú és infrastrukturális beruházások egyaránt megtalálhatók. Úgy vélte, a tervezésben nagy lemaradások voltak, \"a nulláról kellett kezdeni\", de most már kidolgozott stratégiákkal és tervekkel várják a fejlesztési pénzeket. Mint megjegyezte, bízik abban, hogy a "kormányoldali lobbi" eredményes lesz, hiszen ezek a források jelentik az egyetlen esélyt a nagyobb léptékű fejlesztésekhez.

  A továbbiakban kitüntetéseket adtak át: az Év Sportolói díjat egyéni kategóriában Szekrényes Zsolt szenior teniszező vehette át, csapat kategóriában az Energia SC magyar bajnok strandlabdarúgó csapata kapta. Az Év Edzője kitüntetést Vaszkó Viktornak ítélték.

  A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen alapított Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegy elismerést a K&V Kft., a Szekrényes és Társa Kft. valamint Sári Mária Andrea fodrász vehette át.

  Az ünnepséget követő fogadáson Kévés Tamás és dr. Tatár László alpolgármester mondott pohárköszöntőt.

  Városi karácsonyi ünnepség

   
  45 kép
  Dátum: 2015-12-18 17:27:00
   


  Közösségi funkciók