3 °C

 
 
Átvették megbízóleveleiket a képviselők és a polgármester

A városháza dísztermében hétfőn átvették megbízóleveleiket a választás nyertesei.

Új gépjárművel a fogyatékosok esélyegyenlőségéért

Új járművet szerzett be Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulása a fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek szállítását végző támogató szolgálat számára.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. október 17-én, csütörtökön, eső esetén október 18-án, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Érseki áldás az új toronysisakokra

Ünnepi szentmise keretében áldotta meg Dr. Ternyák Csaba egri érsek a Szent Bertalan-templom új toronysisakjait hétfő délután.

A szavaztok mintegy 47 százalékával a várost eddig is vezető Hiesz György nyerte a vasárnapi polgármester-választást Gyöngyösön. A képviselő-testületben az ellenzéki összefogás jelöltjei kerültek többségbe.

Bővebben
31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

30/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

29/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

28/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott A FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ-TÁMOGATÁSRÓL szóló 4/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Szeretet, tervek, elismerések - városi karácsony

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.12.19. szombat
 
Utoljára módosítva: 2015-12-19 15:56
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A város karácsonyfáján meggyújtották a gyertyákat, majd az év legjobbjainak teljesítményét ismerték el.

   
   

  A Szent Bertalan templomban megrendezett városi karácsonyi ünnepségen Juhász Ferenc plébános-kanonok köszöntőjében arról beszélt: manapság mintha a mindennapok rácáfolni látszanának Szent Pál mondatára, mely szerint a szeretet végtelen. Úgy vélte: mintha a szeretet helyét egyre gyakrabban és egyre mélyebben venné át a harag a szívekben. Arra kérte az egybegyűlteket, hogy az ünnep legyen alkalom arra is, hogy \"fordítsák át\" a szívükben esetleg meglévő haragot szeretetté. Mint ahogyan az a gyermek tette, akinek nagyobb testvére azt mondta: nem is szeretlek. S erre a kicsi azt válaszolta: de én meg szeretlek.

  Kövessük az őszinte gyermeket, s tudjuk, merjük kimondani: de én meg szeretlek! - ajánlotta a plébános.

  Hiesz György polgármester ünnepi beszédében a városban megvalósult együttműködés fontosságát hangsúlyozta, s beszélt arról is: a mai nehéz időkben - elég csak a menekült-kérdésre gondolni - sokszor mást diktál a szív és mást az ész. Mint mondta: azt kívánja mindannyiunknak, hogy ne, vagy minél kevesebbszer kelljen megélnünk ezt a nehéz konfliktust, nevezetesen, hogy dönteni kelljen: a szívünkre, vagy az eszünkre hallgassunk-e.

  Az ünnepségen az Arany János Általános Iskola diákjai adtak műsort, majd az ünneplők a városi karácsonyfához vonultak, amelyre Kárpáti Kázmér kért áldást, majd a város vezetői közösen meggyújtották a gyertyákat a fán.

  Az ünnepi események sora a zeneiskolában folytatódott, ahol Hiesz György évértékelőjében ismét hangsúlyozta annak fontosságát, hogy \"Gyöngyösön a politika meg tudott egyezni\". Mint fogalmazott, \"négy év toporgás után\" az összefogás jegyében kezdődhetett meg a munka.

  Gyöngyös összességében nem zárt rossz évet, bár a várost is sújtják az általános nehézségek, gondot okoz az elvándorlás, a képzett szakemberek hiánya. Ezzel együtt Gyöngyös fejlett, jó infrastruktúrával és jó adottságokkal bíró város - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy elengedhetetlen szükségét látja egy \"új alapon kialakítandó szakképző iskolának\", illetve a műszaki felsőfokú képzés megvalósításának Gyöngyösön. Ennek érdekében összefogást sürgetett egyebek mellett a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, s mint mondta: az első lépéseket a jövő évben meg fogja tenni a fenti célok megvalósításáért.

  Beszélt arról is: az idei adóbevételek jól alakultak Gyöngyösön, s számos önerős fejlesztés megvalósulhatott.

  A várható uniós forrásokra alapozva számos terv áll megvalósításra készen, ezek között idegenforgalmi, energetikai, sportcélú és infrastrukturális beruházások egyaránt megtalálhatók. Úgy vélte, a tervezésben nagy lemaradások voltak, \"a nulláról kellett kezdeni\", de most már kidolgozott stratégiákkal és tervekkel várják a fejlesztési pénzeket. Mint megjegyezte, bízik abban, hogy a "kormányoldali lobbi" eredményes lesz, hiszen ezek a források jelentik az egyetlen esélyt a nagyobb léptékű fejlesztésekhez.

  A továbbiakban kitüntetéseket adtak át: az Év Sportolói díjat egyéni kategóriában Szekrényes Zsolt szenior teniszező vehette át, csapat kategóriában az Energia SC magyar bajnok strandlabdarúgó csapata kapta. Az Év Edzője kitüntetést Vaszkó Viktornak ítélték.

  A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen alapított Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegy elismerést a K&V Kft., a Szekrényes és Társa Kft. valamint Sári Mária Andrea fodrász vehette át.

  Az ünnepséget követő fogadáson Kévés Tamás és dr. Tatár László alpolgármester mondott pohárköszöntőt.

  Városi karácsonyi ünnepség

   
  45 kép
  Dátum: 2015-12-18 17:27:00
   


  Közösségi funkciók