3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

„Szenvedélyünk az egészség”

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.12.09. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  „A lelki és szellemi egészség nem más, mint a valósághoz való állandó ragaszkodás” - Morgan Scott Peck gondolataival nyitotta meg a gyöngyösi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) „Szenvedélyünk az egészség” című drogprevenciós rendezvényét Dr. Horváth Gábor, a Polgármesteri Hivatal közigazgatási és intézményirányítási igazgatója a Mátra Művelődési Központban.

   
   

  A rendezvény célja a megelőzés és a kábítószer-fogyasztás visszaszorítása volt, ennek érdekében pedig népszerű zenészeket is csatasorba állítottak Gyöngyösön.

  Essemm és Purebeat is fellépett a gyöngyösi KEF kedd délelőtti rendezvényén, ahová általános- és középiskolás diákokat vártak. A programok között a diákok előadásokat hallhattak a kábítószer-fogyasztás káros hatásairól, a legális és illegális drogok veszélyeiről. A megelőzés fontosságáról Rózsa Gabriella KEF-elnök beszélt előadásában, a zenei programot pedig Purebeat dj-szettje és a népszerű hip-hop előadó, Essemm produkciója szolgáltatta.

  Gyöngyös Város Képviselő-testülete 2001-ben hozta létre tanácsadó testületként a Gyöngyösi Kábítószerügyi Egyeztető Fórumot. A feladatait a Nemzeti Drogellenes Stratégiai koncepciójához igazodva szakmai program alapján végzi. A KEF feladatául tűzte ki a városban működő, drog-prevencióval foglalkozó szervezetek, intézmények együttműködési rendszerének kiépítését, illetve a városban zajló kábítószer-megelőző tevékenység koordinálását.


  Közösségi funkciók